Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

lauantai 31. lokakuuta 2015

Tervetuloa pimeys ja pakkaset!

Pari viikkoa sitten ostin violetinvärisen toppatakin talven varalle. Sen verran koleaa on sää ollut, että olen  takkia jo tarvinnut.  


Talvitakin värinvaihdoksen vuoksi neuloin väreihin sopivan kukkamyssyn. Malli on  helppo  ja löytyy Dropsin sivuilta TÄÄLTÄ. Tässä kuvassa myssyn väri vääristyy. Myssyn oikea väri ei oon näin lila vaan  enemmän marjapuuronvärinen kuten allaolevassa kuvassa.


Langan valitsin  riskillä.  Dropsin Andes langassa on 35 %  alpacaa ja 65% loput villaa. Monet villalangat saavat aikaseksi  päänahassani epämiellyttävän pistelevän kutinan, Niinhän siinä  kävikin, että myssy pisteli aika ikävästi. 

Vuorta en osaa ommella, kun olen muutenkin uusavuton ompeluhommissa. Käytän nyt myssyn alla trikoomyssyä. Kyllä se toimii ainakin jotenkuten. Niskaa vain tahtoo kutittaa siltikin. Jatkossa kyllä suosin myssyisäni merinovillaa, sillä se on ollut joka kerta hyvä kutiamaton vaihtoehto.
 

Myssyn ruusun tein  ohjeella, joka  löytyi "Anna kaikkien kukkien kukkia" -kirjasta sivulta 79.

Kaunis nappi on kookosta ja ostin sen Oulun Lankamaailmasta. 



Kiva tuli eli tykkään. Tässäkään kuvassa ei ole ihan oikea väri vaan vastaavasti himpun verran lilanpi. 


Oulun ompelupaikassa Välivainiolla  käyn aina kun vain pääsen tiistaisin neuletapaamisissa. Tälläviikolla menin sinne keskiviikkonakin, sillä  siellä askarreltiin silloin heijastimia.


  Minäkin kävin yhden heijastimen tekemässä.


Ompelupaikan emäntä eli Vuokko lupasi, että saan julkaista heijastimen ohjeenkin. Tässä se sitten tulee.:)
 
Heijastin   

Heijastinkankaasta  leikataan kaksi ympyrää. Ympyrät laitetaan vastakkain ja sitten pistellään neulalla reijät n. puolen cm  päähän reunasta tasaisin välein. Kannattaa pitää ympyrät yhdessä, jotta reiät pysyvät samoilla kohdilla. 

Sitten ommellaan pykäpistoin reunat kiinni. Jos haluaa niin voi laittaa vähän vanua täytteeksi ympyröiden sisälle. 

Piparkakkureuna virkataan puuvillalangalla siten että joka toiseen väliin ks ja joka toiseen väliin ks, 3p, ks.
   
Ompelupaikassa  on myös myynnissä samoja heijastimia.



Nyt alan neulomaan isänpäivä lahjaa omalle isälleni. Kuvan langat ostin tarkoitusta varten pari päivää sitten Lankamaailmasta.

Mukavia hetkiä käsitöiden parissa !

t.Seijasisko


perjantai 23. lokakuuta 2015

Vauhdikasta varamummin elämää..

Olen ollut varamummin hommissa taas. Tälläkertaa tuurasin siskoani, joka oli matkoilla.  Eilen iltapäivällä luokseni saapuikin reipas 4-vuotias miehenalku, siskoni pojanpoika. 

Tuulaspuisto Pyykösjärvellä 

Iltapäivällä ulkoilimme leikkipuistossa toistatuntia. Pojan leikeissä kuvan kiipelyteline oli laiva ja varamummon piti olla leikkipuiston leikeissä välillä kaamea
krokotiili, hurja hai ja pelottava karhukin. :D  

Sitten kävimme kaupassa. Varamummi teki ruokaa ja  pikku mies katseli Pikkukakkosta. Spagetti  ja jauhelihakastike maistui ja  sitten oli taas leikin vuoro. Aika monta kirjaakin illan mittaan luimme. Vietimme myös  kunnon  lättykestit.:D  Poika nukahti onnellisena puoli yhdeksän aikaan. Sitten varamummi   kutoi lapselle sukkaa yli puoleenyöhön.:)


 Aamulla kello kuusi minut herätti iloinen ja reipas ääni: "Herätys, Seija, minä haluan nyt leikkimään!" Äänestä jo kuulin , ettei  ollut toivoakaan siitä, että poika olisi vielä nukahtanut. Ei siitä auttanut varamummin muuta kuin  nousta ylös ja alkaa aamukahvin keittoon. :D
 



Uusia sukkia soviteltiin ja hyvän "palkan" sain kun poika sanoi heti että : "Nää on tosi hienot! :)"

Ulos ei viitsitty lähteä, kun satoi kaatamalla  ja katselimmekin telkkarista "Dinotraxia" ja "Pikku Kummitus Lapasta"



No "Dinodrux" oli tietysti pienen pojan mielestä  hurjan jännittävä, kun siinä taisteltiin mutta "Pikku Kummitus Lapanen" kiinnosti myös kovasti myös ja  totesin, että se  on  tosi ihana lastensarja. Löytyy ainakin Netflixistä. Pitääpä sitä Minni-neidinkin kanssa katsella. 

Kaneliakin tietysti paijattiin ja syötettiin sille  kissakarkkeja ihan liikaakin.

Puolenpäivän aikaan pojan äiti tuli hakemaan.


 Sain häneltä ihanan
 kiitoksen eli kuvan ihanat langat ja vielä lisäksi   suppilovahveroita  ja korvasieniä pakkaseen!
  Se minusta oli kyllä ihan liikaakin kun hauskuuden päälle sain vielä lahjojakin.  

 Sitten ovi sulkeutui ja tuli hiljaisuus.  Kaiken ihanan hulinan jälkeen se tuntui kumminkin hyvältä.

Varamummi  kissansa kanssa kömpi samantien makkarin sänkyyn ja  nukuimmekin sikeästi parin tunnin päikkärit! :D


Varamummius on tosi mukavaa ja yksi ja kaksikin yötä menee rattoisasti ja samalla saavat lapsen vanhemmat vähän hengähdystaukoa ja pääsevät omiin menoihinsa. 

Kokopäiväisesti en enää jaksaiskaan lapsia hoitaa ja kasvattaa ja ei se minusta tässä iässä ole enää tarkoituskaan. Sen homman olen osaltani hoitanut aikoinaan kun olen saanut omat lapseni aikuisena "maailmalle".

Mukavaa viikonloppua!

Seijasisko 

Jk: sukista sen verran että ovat 3-4 vuotiaan lapsen perussukat. Puikoilla yhteensä 40 s. Lankana Seitsemän Veljestä Viidakkolanka, kärkeen lisäksi valkoista 7-veikkaa ja varpaiden välit tein mustalla villalangalla ommellen. 

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kissantassusukkia

Viime viikonloppuna  oli Oulussa Kädentaitomessut, mutta en minä sinne sitten ehtinytkään. Viikonloppu oli tosin muuten mukava ja tapatumarikas.  

 Perjantaina kävimme siskon kanssa teatterissa ja Minni-neitosta hoidin lauantaista sunnuntaihin.

"Viimeinen Valssi" Oulun Kaupunginteatterissa.

Sunnnuntaina  tulivat  sitten Outokumpulaiset eli tytär  avomiehensä kanssa kyläilemään. Vävykokelas lähti jo samana  iltapäivällä ajelemaan kohti Outokumpua, mutta tyttäreni jäi minun luokse  syysloman viettoon.

Minä olin kutonut molemmille "kissantassusukat"
Seitsemän Veljestä Viidakko-langoista.


 Jossakin netissä törmäsin tähän kivaan ideaan. Kanelin varpaitakin tutkiskelin ja sain mielestäni kirjailut ihan kohdilleen.  Värit valikoituivat pariskunnan kissojen värien mukaan.

Kuvassa harmaa kissa on Asha-neiti  ja ruskeavalkoinen kissa on Shango-herra. Kissat ovat vasta viiden kuukauden ikäisiä. En ole itsekkään näitä suloisia karvaisia "lapsenlapsia" vielä tavannut. 

Tytär on vieläkin Oulussa ja juuri parhaillaan tapaamassa kavereitaan. Huomenna saattelen hänet junalle mutta jospa joulun aikaan tapaisimme taas.


 Herkuttelimme eilen 
kesäkeitolla ja tuoreilla sämpylöillä. En muista, että olisin koskaan aiemmin kesäkeittoa keittänyt mutta minun lapsuudessa se oli tavallinen koti-ja kouluruoka. Vähän kattelin reseptiä Maku.fi sivuilta.http://www.maku.fi/reseptit/taytelainen-kesakeitto ..olipas yllättävän hyvää!


Mukavia, raikkaita ja reippaita syyspäiviä!

toivottelee Seijasisko