Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pullukka pussukka

Minä kun en ole sitten yhtään ompeluihminen, niin ihan innostuin kun satuin sivulle missä oli pussukka, johon oli virkattu vetoketju kiinni. http://www.koukuttamo.fi/wp-content/uploads/2015/04/virkatut_pussukat.pdf

Kuvassa omatekemäni pussukka, joka ei ole kumminkaan tarkasti edellä olevan linkin ohjeen mukainen.

Virkkasin vetoketjun pussukkaan puuvillalangalla 1,75 koukulla (*1 ks ja 1 kjs* toista *-* )  ja sitten jatkoin kiinteillä silmukoilla ja koukulla 3. 100% puuvillajämäkerät löytyvät lankavarastoista.Käyttöönkin olen pussukan ottanut. Kuljetan siinä mukanani matkakäsityötä. Pelkään vaan, ettei ehkä kestä kauaa. Leikkasin  vetoketjun päät aivan liian lyhyeksi ja näyttävät rispaantuvan. Voi sen kuitenkin  tarvittaessa korjata mutta vaatinee uuden vetoketjun. Seuraavalla kerralla olenkin viisaampi ja teen vaikka käsin ommellen pienet saumat vetoketjun päihin.


 Tässä kuvassa suloinen ja  ilmeikäs Kaneli-kissani näyttää niin mietteliäältä. Mitä lie sitten miettiikään..se oliskin mielenkiintoista tietää.

Mukavaa Viikonloppua!

t. Seijasisko


17 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä !
  terveisin toinen, joka ei myöskään ole ompeluihminen ;)
  (ps. Jostain syystä linkki ei toimi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvä vaan. :) Testasin ja linkki toimii ainakin minun koneella.

   Poista
  2. Vaihdoin kumminkin vielä linkin , joka menee suoraan ohjeen pdf sivulle.

   Poista
 2. Tuota voisi kyllä kokeilla, kun mullakin on kammo noita vetoketjujen ompeluita kohtaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihan kätevä idea kiinnittää vetoketju virkkaamalla. Ihte kyllä kiinnitän ketjut ompelemalla.

  VastaaPoista
 4. Unohtu sanua että vetoketjun rispaantumiseen on kätevä konsti. Sytytä kynttilä. Ota vetoketju ja vie rispaantuva reuna niin lähelle liekkiä että reuna hieman " kärähtää" tai " sulaa". Oo tosi varovainen ettei pala. Täällä systeemillä voi estää muitkin nauhoja ja kankaita rispaantumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Olen silkkinauhoja sillälailla viimeistellyt. Kokeilin myös tähän vetoketjuun ei onnistunut ainakaan minulla. Pitää kokeilla vissiin uudestaan. Kiva kun otin tämän vikin esille.

   Poista
 5. Kiva idea! Oon tähän mennessä ohittanu kaikki vetoketjujutut just siks ku pitäis ommella, Hyvä vinkki myös tuo marumummelin rispaantumisestosysteemi.

  VastaaPoista
 6. Tuollainen pussukka voisi minultakin onnistua. Mikään ompeluun viittaava ei sitten onnistukaan :(

  VastaaPoista
 7. Näppärä idea, tuon kun joskus muistais.
  Marumummelin konstia olen myös käyttänyt.

  VastaaPoista
 8. Kiva pussukka, ihanat värit.
  Kiitos vetoketjuideasta :).

  VastaaPoista
 9. Taas opittiin uusi idea, kiitos sinun! :) Oliko tiukkaa virkata tuota vetoketjua?

  VastaaPoista
 10. Ei ollut tiukka..ihan helppo homma oli.

  VastaaPoista
 11. No niin,eilen olin Kauhavalla Käsityöfestareilla ja ostin tarjouslankoja. Lopetin lankalaihiksen siis kolme päivää kesken:D Niin mä olin päättänytkin,että festareilta ostan tarjouksia. Olin ajatellut,että muutaman päivän takia en viitsi jättää ostamatta ja kun juuri niitä lankoja tarvitsin näyttelytöitä varten,niin ei kannata ensiviikolla ajella taas Kauhavalle ja ostaa niitä normaalihinnoilla. Samalla ostin kouluunkin langat värjäystä varten. Itseasiassa mä ostin lankoja kaikkiaan kilon:D Ja sitäpaitsi,just kun mulla oli ne synttärit,niin mä sain lahjaksi toisen kilon erilaisia lankoja joista en vielä tiedä mitä teen. Ajattele mä kulutin jotain 2500g ja nyt on lisää jo tullut sen pari kiloa. Mä taas voin olla syksyyn asti ostamatta,kun nyt on niin tekemistä. Mulla on yksi työ kesken ,jonka saan valmiiksi ennen 15.päivää,joten sitten nään paljonko mulla oli kokonaiskulutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olet kulunuttab´nut lankavarastojasi .Minäkin ostin Tokmannislta tänään lankaa eli oma paastoni loppui. Se oli minulta tietoinen pääätös koska haluan päästä nyt jatkamaan torkkupeittoa , jonka pitää olla valmis heinäkuun alussa. On kyllä tehnyt hyvää ..kyllä mulllakin varmaan ainakin parisen kiloa ovat varastot vähentyneet.

   Poista
 12. Laita hieman liimaa (erikeeper tai vastaavaa) vetoketjujen päihin, niin eivät rispaannu.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)