Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 25. helmikuuta 2016

Sytomyssyjä ja sukkia Ystävänpäiväksi
 Matleena Lankapirtistä tempaisi taas tänäkin vuonna Sytomyssyjä ja Sukkia Ystävänpäiväksi Matleenan blogista voi lukea, kuinka hienosti ovat ihmiset taas olleet mukana hyvänteossa ja  Oulussa  hyvänteko vain jatkuu :  Sytomyssyjä ja sytosukkia voi viedä Oulun Lankamaailmaan ympäri vuoden.

Minäkin entisenä sytomyssyaktiivina kannustin blogini lankapaastolaiset mukaan.


Tässä kuvassa  lankapaastolaisten tekemiä upeita myssyjä.


ja tässä ihania sukkia.

Minä tein keräykseen
yhdet sukat ja neljä myssyä.

 
Lankapaastolainen Almateresa lähetti keräykseen oikeanpuoleisen myssyn. Se oli minusta nuorekas ja kiva. Kyselin vähän häneltä ohjetta ja teinkin sitten vasemmanpuoleisen myssyn. Almateresan myssyssä oli Bommix-Bamboo lankaa ja omassani viime kesänä Tsekistä ostamaani merino/akryyli sekoitelankaa. Hyvin sopiikin ko. lanka tähän myssymalliin. 


 Myssyssä oli minulle uutta se että resorinkin voi tehdään kiinteillä silmukoilla. Tämän idean oli Almateresa löytänyt Pipon Ytimestä-blogista ja ohje virkattuun resoriin löytyykin  sieltä.  Minua innosti tämä myssy niin paljon, että kirjoitan lähiakoina "Almanmyssyn" ohjeen tänne blogiini kaikkien iloksi.


Tämä myssyn tein keskivahvasta puuvillasta. Tein saman tapaankuin  Katin myssyn mutta siirsin nurjaa silmukkaa eteenpäin joka kerroksella. Ihan kiva tuli näinkin.Tämä myssy oli sellanen "extempore"-myssy. Olin ottanut neuletapaamiseen mukaan vahingossa liian pitkän  pyöröpuikon myssyä ajatellen  ja aloinkin vaan sitten neulomaan tasona ainaoikein neuletta pannaksi. Kotona jatkoin  jatkoin myssyntekoa neulomalla pyörönä sileää. Välillä vähän elävöitin  pintaa reikäkerroksilla. Nappi löytyi nappipurkista. Se taitaakin olla vanhan villatakkini nappi.


Kuten kuvasta näkyy niin tämä myssy perusmyssy. Tässä kuten edellisessä myssyssäkin on lankana nätitsi liukuvärjatty Katian Bombay-puuvillalanka, jota on tullut joskus Kanariansaarilta hamstrattua.Olen kyllä nähnyt samaa lankaa Suomessakin, mutta hinta on ollut puolet kalliimpi. Resorin tosin tein jostakin "random" kerästä. Puuvillaa sekin oli.   Yhdet "takatassut" tein myös keräykseen . Lankana näissä Gjestalin Janne Lankamaailmasta. Koko on 36.

Me lankapaastolaisten saimme  yhteensä aikaan 15 myssyä ja seitsemät sukat.  Lämmin kiitos kaikille osallistujille. 

 
Suurin kiitos ruusuineen lähteen minulta  Lankapirtin emännälle , jolla riittää intoa vuodesta toiseen  touhuta sytomyssyjen kanssa. 

Osakaiselta sain kauniiden myssyjen mukana ihanan kortin. 
Kortin ajatukset ovat niin totta. Käsityöt ovat opettaneet minullekin paljon kärsivällisyyttä ja käsityöharrastuksen myötä olen saanut kokea paljon iloa ja onnistumisia.


Hyviä hetkiä käsitöiden parissa.

'
t. Seijasisko


10 kommenttia:

 1. Mahtava saalis! Hyvä me! Onko tuo Alma- myssy siis virkattu? Odotan ohjetta, niin pääsen kokeilemaan vielä toistakin mallia. Ihanalla kortilla on Osakainen sinua ilahduttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä saalis minustakin. Se on virkattu alusta loppuun. :)

   Poista
  2. Kiva kuulla. Odotan ohjetta malttamattomana virkkuukoukku jo kädessä.

   Poista
 2. Kauniita myssyjä ja sukkia kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjut. Minusta kanssa tosi kivoja sukkia ja myssyjä!

   Poista
 3. Mahtavasti upeita myssyjä ja sukkia

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ollut ahkeraa väkeä! Bongasin tänään lankakaupan ikkunasta, että Kymenlaakson keskussairaala kerää pikkuisille peittoja ja ajattelin, että jos vain niskajumiltani pystyn, virkata jämälangoista ainakin yhden jos en kaksi peittoa keräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväntekeväisyys jutut ovat innnostavia ja sopivat hyvin lankapaaston teemaan. Kaikki värit, mallit ja koot käyvät kun on eri makuja ja kokoja.

   Poista
 5. Hyvä "ystissaalis" sinulta ja lankapaastoryhmältä, kiitos kaikille! Erityisen kiva tuo sinun "extempore"-myssy, ihailin sitä haettuani myssyt ja sukat Lankamaailmasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä saldo siinäkin mielessä, että heitin haasteen paastoporukalle vasta 1.2. Kiitos myssykehuisita...myssyä oli kiva tehdä.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)