Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

lauantai 3. joulukuuta 2016

Tonttumyssyjä ja Tampereen messuilta ostettua

Minulla on ollut tavallista kiireisempää aikaa ja käsityötkin ovat jääneet vähän vähemmälle. 


 Kuusi tonttumyssyä on kuitenkin kumminkin  marraskuun aikana puikoiltani tipahtanut 
 Nelosen puikoilla olen tonttumyssyjä neulonut. Lankana myssyissä pehmoista ja lämmittävää akryylilankaa Lankamaailmasta. Myssyyn löytyy hyvä ohje täältä .


 
Tupsut tein Tupsukehikolla, jonka ostin jokin aika sitten  Lankamaailman alesta neljällä eurolla.  Mietin ensin, että ostinko turhakkeen, mutta kyllä tällä tupsujen teko käyttää kätevästi verrattuna perinteiseen pahvikehikkoon. Näyttää tätäkin  olevan olevan myynnissä ainakin Novitan verkkokaupassa.

 
Tampereen messuilla oli mukavaa. On siellä niin paljon nähtävää ja koettavaa ettei yksi päivä ihan riitäkkään. Suomen suurimmat messuthan ne ovat. Näytteilleasettajia kolmessa isossa hallissa joka puolelta Suomea ja muutakin siellä kuten mm. muotinäytöksiä ja uusien ideoiden esittelyjä.


Paljon kaikkea ihanuuksia oli kaupan kuten Kokemäkeläisen Maria Kupin pienet huovutetut eläimet. Hän on sanoi olevansa  harrastelija ja tosi kiva harrastus hänellä onkin.


Ostin Suomi 100-vuotta lankaa ja  teen tästä varmaan jotain ensi vuonna juhlavuoden kunniaksi. Paljonhan siellä olisi ihania lankoja myynnissä mutta en halua enää kasvattaa lankavarastojan turhanpäiten.


Oulun messuilta lokakuussa ostin Tiinamarin kojusta lankakoolin .. jolle kävi näin ikävästi.:( 


Tiinamarin koju löytyi myös Tampereelta ja ostinkin uuden. Siitä pidän kyllä huolen ettei tämä kooli koe yhtä kurjaa kohtaloa .


Minni-neidille ostin  kivan heijastin myssyn tuomisena. Myssyssä on fleece vuori. Iloiseksi tuli pieni neiti  myssystään ja arvasinkin sen neiti  kun tykkää autoista. Vähän iso on mutta onpahan kasvunvaraa. :) Tämän myssyn tekijä Tikkerperi.


Näitä kivoja nappeja saa Pompulan verkkokaupasta

Pojalleni kiitokseksi Kanelin hoidosta ostin hauskan keramiikka tontun .Oikein hyvää joulunalusaikaa ja muistakaa olla kilttejä .:) 

t. Seijasisko  


8 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo tonttujen hatut. Onpa ollutkin kaikkea ihanaa Tampereen messuilla.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä tonttulakkeja, harmaa miellyttää minua eniten ♥ Harmi kun en itse ehdi enää tekemään tuommoisia, mutta ehkä ensivuoden jouluksi ;)

  VastaaPoista
 3. Kivoja tonttumyssyjä. Miäkii kävin kattomassa ohjetta. Langat olen ostanu jo aikoja sitte. Ehkä jonain jouluna syntyy jo myssykin. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita asioista messuilta olet löytänytkin. Ilmeisesti tuo kippo on näppärä käytössä, myös kissataloudessa? Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaneli ei hirveesti oo lankojen kimpussa mutta nätisti siinä lankakerä rullaa ja ei pääse karjuteille. Kaunis kiva esine ennenkaikkea.:)

   Poista
 5. Ihania tonttumyssyjä :).

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Kivoja myssyjä oletkin ehtinyt tehtailla. Messut ovat aina olleet mielenkiintoiset, vaikka tänä vuonna jäivätkin väliin.

  VastaaPoista
 7. Kivoja myssyjä oletkin ehtinyt tehtailla. Messut ovat aina olleet mielenkiintoiset, vaikka tänä vuonna jäivätkin väliin.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)