Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

lauantai 9. syyskuuta 2017

Läänemaalla lomailemassa

Eilen tulin kotiin viikon lomamatkalta . Neljä päivää lomastani vietin  Virossa Haapsalussa. Asustelin  FraMare kylpylässä.  
Kaupunki on pieni. Siellä on vain n. 11,500  asukasta mutta se on Pärnun jälkeen Viron toiseksi suosituin kylpyläkaupunki. 

Jo 1800-luvulla  Venäjän tsaareja ja muitakin merkkihenkilöitä  lomaili Haapasalun kylpylöissä. Suomalaisten ja ruotsalaisten suosiossa  kaupunki on ollut vasta 1990-luvulta lähtien.

Kaupungin tunnetuin maamerkki on 1200- luvulla  rakennetun vanhan linnan kellotorni. Kellotornin huipulle pääsee kiipeämäänkin tosin nyt se oli nyt remontin takia suljettu. 
FraMaren  terveyskylpylä, jossa asustin,  sijaitsee sekin meren rannalla luonnon kauniilla paikalla vain parisen kilometriä  Haapsalun keskustasta. Kylpylä on viihtyisä, moderni ja oikein kodikas. 

Joka päivä kävin vesivoimistelemassa ja uimassa ja nautin erityisesti kylpylän erilaisista saunoista ja myös hyvistä  hoidoista. Vuokrasin hotellista pyörän parina päivänä.

Kuvassa vuokrapyöräni parkkeerattuna Haapsalun vanhan aseman  laiturin eteen. Asema on rakennettu 1905 ja asemalaituri laiturin on 213 metriä pitkä. Asemarakennus  on nykyisin museona ja raiteilla on myös näytillä museojunia. Junaliikenne Haapsaluun loppui 1998.
Vanhankaupungin alue viihtyisä ja siellä kivoja pieniä käsityöläisputikkeja, museoita, ravintoloita ja kahviloita. Kuvan pikkutaulun ostin matkamuistoksi pienestä taidekaupasta. Muitakin kivoja ostoksia tein.
Tämän tyynynpäällinen on minusta tosi hieno löytö ja se sopiikin kauniisti kotini. 
Nämä puukäsityöt ostin tuliaisiksi. Ovatkin minusta tosi sieviä ja hintakin oli ihan kohtullinen. 
 Haapsalun Pitsikeskuksessa on vierailin. Siellä oli pieni pitsinäyttely ja myös myymälä, jossa oli  myytävänä  paikallisen tekemiä pitsikäsitöitä.

Hääpuku ja morsiusneidot

Ihastuttava mekko
 Pitsein koristeltuja kiviä
Keramiikkataiteilijakin oli saanut aiheen tähän lautaseen  pitsistä. Myytävänä oli myös pitsikuvioin koristettuja mukeja. 

Pitsikeskuksesta ostamani huivi/rintaneulat lähtevät postin mukana Arvauspeitto kisassa palkituille Marjutille ja Susannalle. :)


  Jos makiasta tykkää niin Haapsalussa kannattaa poiketa leivoskahveille. Vanhankaupungin kahvilat ovat viihtyisiä ja leivokset makoisia.
Haapsalun ostoskeskuksesta (kaubamaja) löysin lankakaupan.
Siellä paljon lankoja. Valikoimassa oli eniten  italialaisia ja saksalaisia laadukkaan oloisia lankoja.

En kumminkaan innostunut mistään etenkin kun hintatasokaan ei ollut sen edullisempi kuin Suomessa. 
Joissakin pikkuliikkeissä oli pienet valikoimat virolaista lankaa myynnissä mutta ei niistäkään tullut sellaista "pakko-saada- fiilistä" ja  jäikin sitten tälläkertaa lankaostokset kokonaan tekemättä. 

Tallinnassa oli  tullessa aikaa neljä tuntia.
 Vettä sateli, mutta onneksi oli sateenvarjo mukana.
Vilpostakin oli mutta lämmitellyllä terassilla tarkeni  hyvin istuskella.

Vanhoja tuttujakin viime kesältä tapasin. ;)

 Kävin  hyvällä  lounaalla ja  shoppailin vielä pikkuisen.
 Kuvan kissat ostin tyttärelle ja ittelle :) 
  Vanhasta kaupungista lähtiessä ostin  Kaikulle (hyvä ystävä, jonka luona yövyin Helsingissä) ja mulle tuomiseksi Maria Pavlova leivokset. Konditoriassa vakuutettiin että hyvin säilyvät Helsinkiin asti. Maussa ei ollutkaan mitään vikaa. ;) Kuvassa siis kaksi leivosta .:D

Laivasta ostin vielä Minnille ja naapurille (joka hoiti mun kukkia ja haki postit) makiat tuliaiset . :D

Lopuksi vielä yksi kuva, jonka on kuvasin maanataiaamuna huoneeni parvekkeelta.
Kiva reissu kaikin puolin. Mieli kyllä tekisi mennä ensi kesänä uudestaan.  

Lomaltapaluuterveisin Seijasisko

Jk: Tänään on viimeinen päivä aikaa osallistua blogini arvontaan. kts. edellinen postaus.

4 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ollut kiva matka! Ja niin herttainen tuo ostamasi pikku taulu, oikein seesteinen tunnelma siinä. Ihan rupesi Haapasalu houkuttamaan minuakin. :D Virossa olen käynyt vain Tallinnassa muutamia kertoja ja niistäkin on jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan ja Voitto mukaan .. siellä oli tanssitkin joka ilta. :) Yksi vanhempi pariskunta kertoi että tulevat sinne vuodesta toiseen ja nt olivat jo 10. kerran. :)

   Poista
 2. Mukava reissu sinulla ollut ja kiva oli päästä mukaan tunnelmaan.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi kivalta reissulta! Tuossa hääpukukuvan taustalla näkyy tutunoloinen huivi :D

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)