Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

perjantai 8. toukokuuta 2015

Lomamatkalla Turkissa 1.5-7.5. 2015

Nyt poikkean blogissani sivuraiteille  kun kerron mukavasta ja  aurinkoisesta viikon  lomamatkastani Turkkiin. Tosin  käsityöjuttuakin tässä matkakertomuksessa on.

Olin yksin reissussa  ja asustelin  All Inclusive Monte Carlo-hotellissa Alanyan Obassa.


Hotelli oli siisti ja viihtyisä. Ruoka oli hyvää, henkilökunta ystävällistä ja joka ilta oli kivaa ohjelmaa illallisen aikana. Kuvassa Turkkilaisen illan tunnelmia tiistailta.


 Viihdyin hyvin  altailla mm. käsitöitä tehden ja hotellin omalla rannallakin tuli oleskeltua. 


Kävin kahdella matkanjärjestäjän retkellä ja pienen omatoimisen laivamatkakin merellä. Kuvassa Alanyan kaupunkia Kalen kukkulalta käsin.


Upein kohde tällä reissulla oli Sapaderen kanjoni, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Alanyasta. Kanjoniin on rakennettu yli 500 metriä pitkä kävelytie. Ei kyllä kannata jättää väliin tätä kävelyretkeä Alanyan suunnalla lomaillessa.

 Kävin kaksi kertaa loman alussa ja lopussa  Turkkilaisessa hamanissa eli  saunassa. Se oli  tosi miellyttävä kokemus. Kuorinta- ja vaahtopesujen ja saunomisen lisäksi mm. kasvomaskit laitettiin ja  ..


.. kalatkin kuorivat jalkojen ihoa. :) Kaiken  jälkeen tunsin oloni uudestisyntyneeksi. :)

 Edullisia kauniita vaatteita  tuli ostettua mutta lankapaasto piti.:) Tinkiä siellä saa ja kannattaa.

Vaatekaupoissa oikeasti ärsytti miesmyyjät, jotka kulkivat perässä laskin kourassa ja eivätkä antaneet hetken rauhaa. Eräskin myyjä  suuttui minulle kun ostin vain yhden t-paidan enkä suostunut hänen tarjoukseen kahdesta t-paidasta!

Kuvan silkkilangalla ommeltuja tyynynpäällisiä ihastelin , mutta ne eivät oikein taipuneet minun kukkarolle Tyynynpäälliset maksoivat sadasta eurosta ylöspäin.


Tämä ihana mummo oli rannalla myymässä käsitöitään.Hän osasi ihan hyvin englantia.


Ostin eka lomapäivänäni häneltä pienen sievän vuorellisen ja vetoketjullisen laukun. Se maksoi 20 liiraa eli vähän alle 7 euroa. Laukkuun mahtui sopivasti pieni kukkaro,kannykkä, käsityö ja kamera. Laukku olikin minulla käytössä koko lomani ajan.



Tällainekin koju rannalta löytyi. 


Kuvan Alanyalainen mummo  kutoi  kojussaan Kalen kukkuloilla silkkihuivia.  


 Tapaaminen hänen kanssaan oli tosi miellyttävä. Hän näytti minulle miten silkkihuivia kudotaan.


 Ostin hänen tekemänsä huivin ja sain häneltä lisäksi matkamuistoksi silkkiperhosen toukan kotelon. 





Tässä sitten vähän mallia siitä miten Turkkilaista käsinkudottua mattoa tehdään!


 Sukkia en ostanut, mutta niitä näkyi kyllä myynnisssä monessa paikassa.  Niille onkin Turkissa tarvetta  vahintään yhtä paljon kuin Suomessa. Talvet ovat viileitä ja talvella on vielä rankkasateita, jotka saattavat kestää montakin viikkoa putkeen.


Kaneli-ikävään tuli rapsutettua ja vähän syötettyäkin  turkkilaisia kissoja. Niitä on paljon joka paikassa. Tämä suloinen kissa oli hotellin lemmikki.


 Eilen illalla toivottivat kotipihani nupuillaan olevat valkovuokot minut tervetulleeksi kotiin. Kanelin saan kotiin ihan piakkoin. Lemmikkini on ollut pojan luona hyvässä hoidossa.

Käsityöpostausta on tulossa ensiviikolla.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

t. Seijasisko


12 kommenttia:

  1. Oijoi, olisimpa päässyt mukaan. En ole käynyt Turkissa moneen vuoteen, mutta onneksi tytön isä sentään soittelee sieltä. Hän asuu Marmariksessa. Alanyakin on sen verran turistipaikka, että kauppiaat ovat liian hyökkääviä ja hinnat ovat turistihintoja. Ruoka sielläkin varmaan oli mahtavaa, niinkuin kaikkialla Turkissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun seurassa oliski ollut varmaan hauskaa ja olisit opettanu mulle samalla vähän turkin kieltä ja tapoja. Tutustuin hotelissa mukavaan ruotsinsuomalaiseen naiseen. Hän oli käynyt useammassa lomakohteessa Turkissa ja sanoi että juuri Marmaris oli hänen suosikkipaikkansa.

      Poista
  2. Onpa ollut mielenkiintoinen matka. Tottuneelta matkaajalta se käy. Minäkin pääsin mukaan kuvien ja hyvien selosteiden kanssa. Tekee ne paljon käsitöitä näköjään Turkissakin. Tuo laukku on kaunis ja mikä hinta. Joskus on hyvä olla ihan yksin matkalla, saa mennä ja tulla oman mielen mukaan. Kiitos matkakertomuksesta ja hyvää Äitienpäivää. tv. Kerttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu <3 ja oikein hyvää äitienpäivää Sinulle.

      Poista
  3. Sinulla on ollut ihana ja virkistävä matka taas jaksaa kohti kotoista kesää.

    VastaaPoista
  4. Näytti siltä, että sinulla oli kiva reissu! Turkkissa on se kivaa, että vaikka onkin paljon turismia ja paljon sen eteen rakennettua, löytyy vielä myös alkuperäistä. Onneksi täälläkin on kesä ovella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin siitä, että vaikka Alanya on turistikaupunki niin siellä on myös paikallista väriä.

      Poista
  5. Reissusi kuulosti tosi mukavalta. Kiva lukea taas matkakertomustasi:)

    VastaaPoista
  6. Voi hyvänen aika,unohdinko kommentoida! Tottahan mä täällä olen viikonloppuna käynyt mielenkiinnolla lukemassa sinun matkaasi ja ajattelin tietysti kommentoida,mutta ihmeekseni huomasin sen unohtuneen. Aivan ihana matka sulla ja monipuolinen ja näit kaikkee kivaa. Kiitos,kun saa näin kulkea mukana!

    VastaaPoista
  7. Kivat matkakuvat. Erityisesti ihastelin turkkilaisten värikylläisiä käsitöitä. Meidän täällä pohjoisessa jossa on pitkä pimeä aika sopisi mielestäni käyttää enemmän värejä.
    Hyvän näköisen hatun teit.

    VastaaPoista
  8. Oi oi, miten ihana matka ja miten upeita turkkilaisia käsitöitä!

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)