Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lankapaastofoorumi

Tämä postaus  on Lankapaastolaisten  foorumi, jonka kommenteissa voimme keskustella kaikesta  lankapaastoon liittyvästä. Toki voi myös muutkin kuin lankapaastolaiset saavat jättää tänne  kommenttejaan.


 Lisään myös mielelläni kuvia tähän postaukseen teidän aikaansaannoksistanne. Mainitsen kuvien yhteydessä nimimerkkinne. Kuvia voi lähetellä sähköpostiini.  Se on toki vapaaehtoista.

Lisään kohta tuonne sivupalkkiin myös  ylläolevan  lankapaastofoorumi "napin", jota klikkaamalla pääsette kätevästi  suoraan tänne.

Olisi todella mukavaa, jos innostuisitte vaihtamaan ajatuksianne  paastosta ja kertomaan mitä olette saaneet aikaan. Kysymyksiä voi tänne myös jättää ja vastailen niihin parhaani mukaan. 
Mitenkä  on teillä paasto alkanut?


Minulla aika laiskasti. Yksi sytomyssy on valmiina toinen sytomyssy kesken. Yhdet jo ennen paastoa aloittamani sukat sain valmiiksi. Lankaa on kulunut 110 grammaa.  Parhaillaan puikoillani on sytomyssy.

Paastoterveisin Seijasisko

Paastolaistensitöitä

 Paastolaisten sytomyssyistä laitan kuvia sitten ystävänpäiväpostaukseen.

9.2. 


MammaA:lta sain kuvan tosi kivasta putkihuivi/myssysetistä, joka on tehty Novitan Teddy-langasta. 

10.2.


Saija on tehnyt kuvan sukat kivasti kohoraitana eli  raita on neulottu nurjalla. Nätit sukat!

11.2


Nämä todella  kauniinväriset sukat ovat Virpin käsialaa. Näissä lankana vuorottelelevat  Nallen Taika ja  Admiral 6 fach ombre.

13.2


Almateresa oli tehnyt  kivat tossut kokoa 36.

14.2

Nämä komeat sukat ovat Annemen käsialaa.



Huikean kaunis huivi Virpiltä. Lankana Drops Delight.

18.2


Kuvan sytomyssyt ja sukat vein tänään Lankamaailmaan ja vielä on postin mukana tulee yksi lähetys jossa kaksi paria sukkia ja myssy. Jos vielä lasketaan Johkun itsensä jo aiemmin Lankamaailmaan toimittamat sukat ja myssyt niin lankapaastolaiset ovat tehneet yhteensä 15 myssyä ja  7 sukkaparia keräykseen. Kiitos osallistujille.Hyvä Me!

HUOM: Jos haluat nähdä kuvat isompana niin klikkaa kuvaa hiirellä.

2.3.


Jaana K eli Mizumatte Käsitöitä ja Kissoja blogista lähetti kuvan tähänastisista  paaston aikana tehdyistä  käsitöitä. Paljon kivaa on Jaana saanut lyhyessä ajassa aikaseksi. Laittakan muutkin vaan rohkeasti kuvia tulemaan.:)

8.3.


Susanna Maalta virkkasi tämän kauniin Simpukkahuivin Lankaa kului 207 grammaa. 

18.3.


Saija  teki siskolleen nätit piirakkasukat


Ihana huivi jälleen Virpiltä.Ohje huiviin Tääl.


Seuraavassa hienoja käsitöitä Piialta ja mitä määriä!
  
Piian Helmikuussa tekemää:




  
Piian Maaliskuussa tekemää:





Apupupuja Sinisen Sohvan Emännältä:


Apupupu Johkulta:


  Piia peitto jäi lankapaaston lopussa keskeneräiseksi

 
120 lappua on kuitenkin jo valmiina. 

89 kommenttia:

  1. Kiitos, onhan se alkanut ihan mukavasti. Etsiessäni sytomyssylankaa löysin kätköistäni vaikka kuinka paljon jo unohtamiani lankoja, joten tämä paasto on todella tarpeellinen. Olen virkannut sytomyssyn ja yhdet hassut tossut. Vaaka on nyt luonnollisesti kadoksissa, mutta veikkaisin että niihin meni yhteensä 200 grammaa.

    VastaaPoista
  2. Minä innostuin ensin kovasti sytomyssy haasteesta, mutta lankoja tutkiessani huomasin, että minulla oli tosi huonosti myssyihin soveltuvia lankoja. Vain pieniä jämäkeriä ja en halunnut tehdä mitään räsymattomyssyjä. Aika on siis mennyt lankoja punnitessa. Olisi pitänyt tehdä sukkia, niihin kyllä löytyy lankoja. Pitää tehdä kesällä keskosmyssyjä. Minulla on kolmas myssy loppusuoralla ja siihen jää.

    Törmäsin myös paikallisen Taitoshopin houkuttelevaan outlet-mainokseen. Laatikkotolkulla lankoja vitosella..... no onneksi sinne pystyi jättämään menemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme sytomyssyä on jo paljon. Huomasin blgisassi, että olit tehnyt TeeTeen Primaverasta..sehän on ihanaa lankaa, jossa on merinovillaa ja silkkiä. Monet villalangat jopa alpakatkin kutiaa ja mutta en ole vielä törmannyt merinovillaan joka kutittas.

      Poista
  3. Kivasti on paasto alkanut,toistaiseksi lankaa kulutettu n.200g,tarkka punnitus myöhemmin.Sukkia ja sytomyssyjä neulottavana,eikä vielä yhtään ostettua kerää.Tarjouksia kyllä suorastaan hyppii silmille....vaatii kyllä luonnetta kieltäytyä...toisaalta,kun ei osta säästyy rahaa sit niihin tosi tarve ostoihin.

    VastaaPoista
  4. Lankoja en ole ostanut paaston aikana. Samalla alotin myös korttitarvikepaaston kunnes saan tehtyä 20 korttia. Viime kortin valmistumisesta taitaa olla jo 1,5 kuukautta ja siitä huolimatta olisi hirvee hinku ostaa lisää tarvikkeita :). Paaston aikana olen tehnyt yhden sukkaparin loppuun Uudelle lastensairaalelle (118g-100g eli 18g), yhden parin aloittanut ja lopettanut paaston aikana (98g) sekä tehnyt kummipojalleni kaksi sukkaa ja kummitytölleni yhden sukan (58g). Kummilaksille tarkoitus lähettää/antaa ystävänpäivänä villasukat sekä ystävänpäiväkortit. Lankaa meni näihin sukkiin kuitenkin todella vähän, koska jalat kokoa 18 :) Lankahävikki 174g sekä puikoilla oleva lapasenalku.
    PS. Haluaisin vielä varmistaa, että onhan Novitan puuvilla-bambu lanka (52 prosetttia ja 48 bambu-viskoosi) sopivaa lnakaa sytomyssyihin? Sitä taitaa löytyä varastosta yli kymmenen kerää, koska kerran innostuin sitä alesta udeamman kerran hakemaan ja ajattelin tehdä bamburättejä.

    VastaaPoista
  5. Tässä vielä linkki blogiini, jossa uusimmassa posteuksessa on yllämainituista lankapaastotöistä kuvia + lankavarastosta kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saija linkkisi eivät vie bloggerin blogiisi vaan googlen sivuillesi.

      Poista
    2. En taas tiedä mitä olen onnistunut sähläämään :)
      http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/

      Poista
  6. Kivasti olette ainakin te tänne kommentoineet päässeet alkuun. ..ja niin mukavaa kuulla että sytomyssyjä syntyy! Saas nähdä minkälaisen kasan saamme porukalla aikaseksi.

    VastaaPoista
  7. Heippa, itsellä paasto alkanut hyvin. Saanut serkulle ja hänen tyttärelleen tehtyä polvisukat ja toiset samanlaiset pitäisi vielä tehdä, ennenkuin voin lähettää pakettia maailmalle :) Sen jälkeen olisi tarkoitus kummilapsille tehdä uusia villasukkia ja aloitella pikkuhiljaa joululahjojen tekoa (ei tule sitten niin kiire jouluna) :) Punnitsen työt ennen lähettämistä, jotta tiedän paljonko olen kuluttanut. Uusia lankoja en ole ostanut, katsellut vain :) Terv. Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma..hyvä aloitus! Miksipä ei joululahjoja voi tehdä jo nytkin..niitten tekoa on muutenkin niin mukaavaa.

      Poista
  8. Hyvin on alkanut lankapaasto. Kolmet sukat ja kaksi sytomyssyä tällä viikolla valmistunut ja lisäksi yksi sukka siihen keskeneräiseen pariin ja muutama afrikankukka torkkupeittoon. Langat on ollut aika paksuja, siksi oon saanut useita töitä valmiiksi. Seuraavat työt ovatkin sitten enemmän aikaa vieviä :)
    Vielä ei ole tullut houkutusta ostaa lankoja :)

    VastaaPoista
  9. Sukkien merkeissä on alkanut tämä lankapaasto. January sock-sukat aloitin tammikuussa ja maanantai-iltana sain ne valmiiksi. Sitten aloitin vanhimmalle pojalle saapassukkia. Hän valitsi kaksi väriä: vihreän ja ruskean , mutta tämä äiti lisäsi vielä yhden eli sinapinkeltaisen. Tänä iltana olisi tarkoitus saada ne valmiiksi. Lankalaatikoitani katselin ja etsin sytomyssyihin sopivaa lankaa. Jospa alkuviikosta saisin yhden myssyn tehtyä. Laitoin tuohon linkin blogiini,joka on uinunut,mutta yritän herätellä ja saada päivitettyäkin sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ..lisäsin blogisi omaankin lukuluetteloon niin käyn kurkkiamssa heti kun päivittyy. :)

      Poista
  10. Minä en ole saanut mitään vielä valmiiksi, mutta olen lahjoittanut 500 grammaa lankojani pois. Otetaanko poisannetut langat huomioon? Yhtään ei ole uutta lankaa ilmestynyt tähän huusholliin. Tänään kävin Tallinnassa. Laivalla virkkasin sytomyssyä. Tallinnassa vain katselin ja ihailin lankoja. En edes harkinnut ostamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjoittaa saa mutta lahjoituslankoja ei lasketa mukaan. Kuten säännöissäkin selvästi sanotaan : Voittaja on se joka on grammamääräisesti tehnyt eniten käsitöitä paaston aikana ja ei ole ostanut yhtään kerää lankaa.

      Poista
    2. Vielä..että hienosti selvisit Tallinan reissusta..mulla olis kyllä tehnyt tosi tiukkaa.

      Poista
    3. Asia selvä! Ei tehnyt tiukkaakaan Tallinnassa, kun olin päättänyt paastota täysillä. Ensin ajattelin ohittaa langat vain sujuvasti, mutta kävin sitten kuitenkin katselemassa. En edes hiplannut lankoja. Lapseni kyllä esittelivät minulle mielestään kivoja lankoja ja huusivat minulle: "Äiti, tää olis ihanaa lankaa!"

      Poista
    4. Lapset tietää mistä äiskä tykkää.:D Se on varmaan sama juttu kuin joka riippuvuudessa "Päätos pitää" kun vain on motivaatio kohdallaaan. :)

      Poista
  11. Paasto on alkanut mukavasti,olen oikeastaan yllättynyt itsekin, kun lankaa on kulunut 400-500g.Muutamia Teddy-keriä olen hautonut lankalaatikossa jo mooooonta vuotta ja odottanut sitä "oikeaa" ohjetta.Nyt ajattelin, että loppui se hautominen ja tein niistä kaksi pipoa ja putkilohuivin.Minulla on tapana ostaa ihania lankoja yksi kerä jos en juuri sillä hetkellä keksi langalle käyttöä.Niitä on kyllä ihan näppärä käyttää koruihin, mutta ei sentään kaikkia.Nyt neuloin niistäkin putkiloa ja tarkoitus on ommella "toukalle" sisukset.Toukka toimii vauvan kosketteluleluna-paljon erilaisia pintoja pikkukätösten hypisteltäväksi.Tein omillekin muksuille sellaisen kun olivat pieniä.Kyllä vain,aloitan hyvissä ajoin uuden neulontasukupolven aivopesun:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletepa paljon ehtinytkin kuluttaa. Kivat oli mysssy ja putkilohuivi blogissasi. Tuo toukkajutu kuulostaa kans kivalta. :)

      Poista
  12. Kovastipa on muut jo saaneet valmiiksi töitä. Mulla on kaksi työtä tällä hetkellä tekeillä ja tahti on vähän hitaampaa eli muutama kerros päivässä :) Mutta paasto on kuitenkin pitänyt. Työt verottaa nyt vapaa aikaa, niin en millään ehtinyt tuohon ystävänpäiväjuttuun mukaan, mutta kivastihan on muut noita myssyjä tehneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti tulee myssyjä vaikkei kaikki ehdikkään osallistua.

      Poista
  13. Elämäni ensimmäinen kommentti plokiin, vaikka olen seuraillut useampaa en ikinä ole kommentoinut mitään. Täällä hienosti lähtenyt paasto alkuun. Löytyi kätköistä aivan ihania lankoja joiden olemassa oloa en muistanutkaan. ��Myssylankaa ei valitettavasti täältä löydy �� Sukkia on syntynyt jo muutama pari ja ideoita huimasti. Tosin vaikuttaa että ensi talveksi kudon, kun ei ole tullut hamstrattua noita "kesälankoja". Nyt tais tulla pieni katkos kutomiseen, influessa yrittää tehdä pesäänsä minuun ja kaikkia niveliä särkee/polttaa enkä pysty puikkoja heiluttelemaan vaikka kuinka oon koettanut. (Tämän tiimoilta myös oma blogi alkoi houkuttelemaan. Joten pitänee selvitellä miten edetä asiassa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulostakin innostuneelta. Minäkin oon tehnyt hyviä löytöjä omasta lankakaapista :D , joista ei tartte ees maksaa mitään tai ne on jo maksettu. Bloggailu on kyllä tosi mukavaa.

      Poista
  14. Kovasti on ollut ahkeraa porukkaa. Mulla on paljon kaikkea kesken, mutta ei mitään valmista. Ei kun tein eilen miehelle kännykkäpussukan sängynnuppiin roikkumaan, että saa kännyn siihen yöksi. Lankaa meni ihan 50g, oli semmoista jotain paksua puuvillaa:)
    Mutta hiljaa hyvä tulee, pääasia on että lankamäärä ei ainakaan ostamalla lisäännyt....

    Mukavaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mutta hiljaa hyvä tulee, pääasia on että lankamäärä ei ainakaan ostamalla lisäännyt...."
      Toi on kyllä kanssa ihan totta :)

      Poista
  15. Perjantaina kudoin kummitytölleni korkokengillä seisten toisen sukan loppuun :) Vanhojentanssit lähestyy uhkaavasti ja noi kengät pitäisi saada jossain ihmeen välissä muotoiltua jalkaan hyviksi sekä saada kiireen keskellä sukka valmiiksi. Lopulta päätin yhdistää kaksi asiaa niin säästyipähän aikaa. Jokainen päättäköön onko arjen luksusta/arjen kiirettä/ajan hyötykäyttöä. Tällä hetkellä työn alla palmikkolapaset joita on tällä viikolla tullut enemmän purettua kuin tehtyä. Tällä hetkellä palmikko onnistunut sekä toiseen lapaseen peilikuvana palmikko. OOn nyt aloittelijana vaan soveltanut ohjetta niin paljon, että ei ole hajuakaan mihin peikalot laittaisin. Alkaa näyttään uhkaavasti siltä, että palmikkolapasista saattaa tulla palmikko sukat, mutta kuinka vaarallista se sitten oikein on. Lankapaastoa olen noudattanut tarkasti samoin omaa paperipaastoanikin. http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän että neuloessa voi tehdä monenalaista mutta enpä ole tullut ajatelleeksi että kenkiäkin voi muotoilla sopivaksi neuloessa. :D Hyvä kun molemmat paastot on pitäny!

      Poista
  16. Minkä verran te olette saaneet kiloja (tai grammoja) lankavarastoja kulutettua? Itselläni nyt mennyt vain 192g eli vain 0,192 kg. Neljä sukkaparia on paaston aikana valmistuneet, joista kaksi sukkaparia olivat koko 18 ja yksi pari oli paaston alkaessa lähes valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain myös juuri 39° kuumeen ja nivelkipujen tahtojen taiston jälkeen tikuteltua neljännen parin. Lankaa on arviolta kulunut ehkä noin 400g (vaa'an käyn ostamassa huomisen lääkäri reissun yhteydessä). Nyt päätin et seuraavaksi puikoille jotain muuta kuin sukkia, niitä on tullut tehtyä tänä vuonna jo 9 paria.

      Poista
    2. Minun langankulutus kahden viikon aikana on 285 grammaa.Paaston aikana olen tehnyt neljä sytomyssyä ja yhdet sukat( varret neulottu jo tammikuussa). Kaikki menevät sukkia ja sytomyssyjä ystävänpäivä keräykseen. Äsken loin silmukat tilaussukkiin, jotka lupasin keskiviikoksi valmiiksi mutteivät taida ihan aikataulut pitää niiden suhteen. Paranemisia Haataille.

      Poista
  17. Minulla on nyt valmistunut 4 pipoa ja yksi kauluri,mutta viimeistelemättä on kaikki hehheh...joku kun keksisi päättelykoneen;D.
    Mukuloista osa on mahataudissa,saa nähdä miten meikämammalle käy...toisaalta ompelukone kärähti eli senkin ajan voi nyt käyttää neulomiseen ja virkkaamiseen.Ideoita on tosi paljon ja lisää putkahtelee kun käy täällä blogimaailmassa inspiroitumassa toisten töistä.Vielä kun saisi niitä lisäkäsiä niin ehtisi kaiken toteuttaakin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ongelma ..ideoita riittäsi muttei ehdi toetautta kuin murto-osan. Olen myös ottanut jonkun verran tilaustöitä..niin silloin ei hirveesti voi valita mitä haluaa tehdä. Toivottavasti tauti ei tartu

      Poista
  18. Mä oon virkannut tota yhtä vaivaista sytomyssyä, kuin iisakin kirkkoa. Oon purkanut jo kahdesti melkein koko myssyn, kun siitä tuppaa tulemaan niin hervoton. No kolmas kerta toden sanoo. Äsken mieheni hyväksyi myssyn koon. Nyt vielä pari kerrosta korkeutta lisää ja se on siinä. Kaksi paria villasukkia odottaa myssyä kanssaan postitukseen,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi josku se vain vastustaa, Sytomyssyissä ei koko ole niin tarkka kunhan on aikuiselle sopiva mutta nimenomaan isoja kokoja on Oys:sta aina toivottu välillä. Myssy ja kahdet sukat on hieno saldo etenkin näin lyhyen ajan haasteeseen.

      Poista
    2. Mun mies sanoi siitä ekasta isosta myssystä, ettei kellään miehellä oon niin isoa päätä. Kyllä se olikin aika hervoton. Kyllä tää lopullinen versio on ainakin mun miehen päähän sopiva. Villasukat oon tehnyt joskus aiemmin. Kaivoin ne varastostani. Toiset villasukat on henkilökohtainen avustajani neulonut. Hän lahjoittaa ne keräykseen.

      Poista
  19. Lankapaasto on ainakin alkanut hyvin. Löysin tosi nopena neuletakin ohjeen, yhtenä kapppaleen, aina oikein :) Viikonloppuna se jo valmistui ja sain jopa ommeltua napitkin. Siihen saikin jemmasta kulutettua 415 g. Ja pahasti ufoutuneet sukat valmistuivat nekin, polvimittaisina niihin kului 110 g, aiemmin aloitettua oli hyvin vähän, 30 g verran, eli paastosaldoon 80 g.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka oot? Nimimerkki unohtui. Hyvin menee sinulla. Alkoi kiinnostaa tuo neuletakaki.. olisko sulla linkki ohjeeseen?

      Tulipa vielä tästä mieleen että jos haluaa kikkailla kisassa niin voi "pelata" sitten että tekee paksuimmilla langoilla ja isoilla puokioilla helppoja ohjeita. Tosin tuskinpa tuo palkinto on kellekkään tärkein asia , kun palkintokaan ei ole tuon kummempikaan. Uskon , että lankavarastojen pienentäminen kivoja käsitöitä tekemällä on kaikille kaikista tärkeintä.

      Poista
    2. Jos haluaa tuijottaa vaan kiloja niin silloin melkein kannattaa tehdä käsivarsineulottuja kaulahuiveja. Kivoja nekin ovat, mutta ei niitä jaksa määräänsä enempää tehdä. Mieluiten kuitenkin teen jotain tarpeellistä kuin sata samallasta työtä :) Voisi sanoa, että valitettava fakta on se, että nalle villasukkiin menee enempi aikaa ja pienenmpi paino, kun vastaava isovelisukat. Jonkinlainen mittapuu on kuitenkin oltava ja kilot/grammat ovat minusta ihan hyvät :)
      Ps. Käsivarsineulotut kaulahuivit valmistuvat alle tunnissa (joidenkin arvioiden mukaan puolessa tunnissa). Voi käyttää useaa kerää (erivärisiä/samanvärisiä) ja yhdistettynä langat saavat olla paksuudeltaan hieman alle pikkurillin paksuista. Ohje: https://www.youtube.com/watch?v=8pZ-qGgpUJE (on muuten todella mokuvaa puuhaa tämäkin)

      Poista
    3. Tämän nähdessäni voisi kyllä jo sääntöihin kirjata että käsivarsineulottuaja toitä ei lasketa tai jos lasketaan niin vain esim. 1/4 osa kulutetust langasta . Vai mitä mieltä olette?

      Poista
    4. Mä oon tehnyt viime syksynä kyllä aika monta noita tuubihuiveja käsivarsineulonnalla. Olis vielä sopivia lankojakin, muttei enään huvita niitä tehdä. Lankapaastossa on kyllä mukana sellaisia himoneulojia, ettei mulla oo mitään saumaa kisata palkinnosta. On kyllä tosi kiva palkinto. Mulle on pääasia, etten osta lankaa ja siihen tää on oiva apu.

      Poista
    5. Olen kanssa kiinnittänyt huomiota himoneulojiin. Kateeksi käy mun vauhdilla... Tärkeintä kuitenkin saada noita lankoja vähennettyä, jos ne vaikka saisi laitettua yhteen laatikkoon (taidan olla osallistujista kaikista vähiten lankoja omistava tai mistä sitä oikein tietää?).

      Poista
  20. Hieno saalis saatiin kerättyä myssyjä ja villasukkia. Hyvä tytöt! Mitäs sitten?

    VastaaPoista
  21. Ei ole ehdotuksia, enkä haluakaan sitoutua mihinkään isompaan projektiin, koska olen impulsiivinen ja haluan toteuttaa uusia ideoita heti.
    Olen tähän mennessä virkannut kaksi sytopipoa n. 220 g, yhden pitsimyssyn 52 g ja yhdet tossut 105 g. Yhteensä 377 g, olivat kaikki nopeatöisiä.

    Mutta juuri nyt olen neulomassa Haruni-huivia Säde-langasta, ja se on aivan kauhean vaivalloista, koska ne ole kovin taitava ja ohje on mulle vaikea. On oltava huolellinen ja koko ajan laskettava silmukoita ja silti tulee virheitä. Lisäksi Säde on niin riittoisaa, että melkein kahden viikon aherrukseen on kulunut vasta 75 grammaa lankaa. Välillä kyllästyn ja pitää tehdä jotain helppoa, kuten se pitsimyssy ja toinen sytopipoista.

    Tsemppiä kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon olet ehtinyt tekemään. Harmillista kun putosit pelistä ja toivon, että paastoat kumminkin edelleen.

      Poista
  22. Parin viime viikon aikana olen neulonut ja purkanut... Olen vasta vähän aikaa neulonut sukkia/lapasi, joskaan yksiäkään lapasia en ole onnistunut tekemään tyydyttävästi. Aloitin silti tekeen isoveli langasta palmikko lapasia 4 puikoilla, vaikka ohjeessa oli käytetty 5 puikkoja (en halunnut maksaa 5/6€ puikoista joita en muuten käyttäisi). Jouduin säätään paljon ohjeen kanssa ja nyt olisi peukalon vuoro, mutta uskallus ei riitä eikä ole hajuakaan mihinkä kohtaan ne pitäisi tehdä (peukalo menny aikasemminkin mönkään). Samoin ekat kirjoneulesukat odottaa että uskallan poimia kantapäästä silmukat ja niitäkin on saanut neuloa ja purkaa. Paljon on siis tullut viime aikoinakin neulottua, mutta mitään vaan en ole saanut valmiiksi, joka on todella ärsyttävää.

    Jos joku kaipaa kohdetta sukilleen, niin Uusi Lanstensairaala ottaa niitä mielellään vastaan. Ja uskokaa tai älkää, mutta en haasta teitä tekemään villasukkia vauvoille tai pienille lapsille nimittäin lastensairaalassa oleilee myös isompia lapsia. Haastaisin/pyytäsin halukkaita tekemään aikuisten jalkaan sopivia villasukkia, koska itselläni ollut arviolta 14 vuotiaasta jalka tämän kokoinen kun se nyt on eli 39.

    Haaste löytyy myös tästä ryhmästä sekä sieltä löytyy reilusti myös henkilöitä joiden kautta käsityöt kulkevat. Näille välittäjille voi sovitusti myös postittaa tai viedä käsitöitä :)

    https://m.facebook.com/groups/564168783657656?ref=bookmarks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellasta purkamista se joskus on ..etenkin jos uusia asioita opetellut. .se jos jokin koettelee koettelee kärsivällisyyttä mutta palkitsee myös lopulta kun huomaa oppineensa uutta. Hyvä kampanja ja todellakin varmaan sinnekkin suurin osa tekee vain pieniä kokoja.

      Poista
    2. Etenemättömyys alkoi kyllästyttää ja oli pakko punnita keskeneräiset työt (jotta voi todeta itselleen: "kyllä ne etenee!"). Valmiit työt nyt edelleen 192g. Kesken olevat lapaspari ja kirjoneulesukkapari 142g sekä kesken ole piirakkasukka 46g. Karkeesti voi sanoa, että lankaa mennyt 380g (koskakohan pääsen käyttään yksikkönä kiloa?), koska keskeneräisissä on vielä puikot kiinni. Kun laskeskelee, tulee siihen lopputulokseen, että loppujen lopuksi on kuitenkin tullut neulottua enemmän kuin purettua :)
      PS. kipeenä löytyy enempi aikaa keskustelulle/kirjoittelulle. Siitä ei kannata häiriintyä :)

      Poista
    3. No niin plussan puolella olet reippaasti. Täällä muuten kudon 38 numeron värikästä raitasukkaa lastensairaalaan. :)

      Poista
    4. Ihanaa, kiitos :) Missäköhän välissä ehtisin itse taikoa sukkia myös sinne? Tällä hetkellä jo pari projektia kesken, mutta ekä seuraavaksi taas sinne.

      Poista
  23. minunkin lankapaasto on edennyt ihan kivasti, olen kutonut vauvan vaatteita, lankaa on mennyt n. 900 g, nyt sitten vain pitäisi päätellä ja lähettää tavarat eteenpäin

    VastaaPoista
  24. Saako lankapaaston aikana osallistua kisaan, jossa voi voittaa lankoja? Hirvee lankahimo päällä kun jouduin käymään tänään kaupassa (ja näin livenä ostettavia lankoja ekaa kertaa haasteen aikana) ja sit vielä törmäsin kilpailuun, jossa voi voittaa kerän lankaa Zing -sukkapuikot. Yhtään kerää en kuitenkaan ostanut, koska omissa on ihan tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kai se sitten määrään nämä säännöt eli saa osallistua-eipä siinä ainakaan rahaa kulu minkä lankapaaston yksi parhaita puolia ja jos nyt oikein hyvällä tuurilla vähän lanakavarasto karttuu niin ei se haittaa. :)

      Poista
    2. Todennäköisyydetkin on kyllä onnettomat, kun Kotopirkkojen sivulla on osallistunut jo 629, aikaa 15.3 asti ja arvotaan kolme pakettia. Nytkin todennaäköisyys noin 0,48%. Kiitos luvasta. Saa sillä kuitenkin vähän jännitystä elämään ja mahdollisesti peräti yhden lankakerän ja uudet puikot testiin. Kiitos muuten uudesta haasteesta :)

      Poista
  25. Eilen kyllästyin keskeneräisten töiden määrään ja otin härkää sarvistä kiinni ja rupesin vaan tekeen. Usein mulla tökkää hetkellisesti sukat silmukoiden poimimiseen (kantapään teen mielelläni) ellen sitten ala sitä heti tekemään. Lisäksi sain tehtyä ensimmäisen piirakka sukan valmiiksi (odottaa vielä paria). Pari päivää sitten sain myös tehtyä lapasiin lopultakin peukalopaikan ja kärkikavennukset (vielä puuttuu peukalot). Väkersin viikolla myös puhdistuslappuja puuvilla-bambu langasta sekä puro batikista testiin. Katsotaan kumpi lanka on parempi. Lankamenekki on edelleen sen verran pieni, että ei sitä vieläkään viitti kiloissa ilmoittaa, mutta ehkä sitten vajaan parin kuukauden päästä.
    http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla om kesken yks pontso, yhdet sukat ja sitten yks peitto Aloitin jotain vuosi sitten ko.peiton virkkaamisen ja lupasin tehdä sen pojalle heinäkuun 2015 synttärilahjaksi . No se ei oo vieläkään valmistunut ..yli puolet tekemättä .Sen suhteen pitäs kyllä mun nyt ryhdistäytyä ja saada valmiiksi . Peitossa on kiva idea mutta aika tylsää sen teko on. Lupaankin tässä että teen sen valmiiksi pojan synttäriksi 5.7. 2016 mennessä.Maaliskuussa en ehdi tekemään , mutta huhtikuussa jatkan sitä..peittolankaakin mulla ainakin jonkin verran on varastoissa.

      Poista
    2. Itselläni löytyy kaksi ufoutunutta vauvanpeittoa sekä tyynynpäällinen. Ihan niitä en uskaltanut vielä jatkaa, vaikka niillä osallistuinkin Kevään keskeneräiset-haasteeseen... Onneksi sentää onnistuin estämään sukkaparin sekä lapasparin ufoutumisen, joka on tulevaisuuden kannalta kanssa ihan tärkeää :) Nyt täytyy opetella siihen, että kesken saa olla vaan yksi kudonta työn niin valmistuu hyvää tahtia eikä tällöin ole mahdollista jäädä ufoutumaan vahingossa. Tällä hetkellä kesken yksi villasukka sekä lapaspariin peukut. Joitain sukkia on myös päättelemättä. Seuraavaa kudontatyötä yritän nyt olla aloittamatta ennen kuin kaikki kudontatyöt valmiina ja päätelty :) Ufoituneiden töiden aloittaminen on rehellisesti sanottuna yllättävän hankalaa. Tsemppi sulle Seijasisko

      Poista
  26. Hyvin täällä näyttää paastolaisilla sujuvan. Valtavan ahkeraa porukkaa. Minun langankulutus tahti ei ole huikea, mutta pääasia on, ettei uutta lankaa ole tullut. Siirryin syksyllä työelämästä opiskelijaksi ja iltaisin on vähemmän aikaa käsitöille kuin töissä ollessa.
    Millaisia lankavarastoja te muut tuhoatte? Minulle lankaa on kertynyt varastoon n. 16 kg eli paastota voisi jonkun aikaa:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on sullakin lankaa. En olen punninnut koko varastoani, mutta paljon sitä on. Mullakin heräsi uteliasuus eli pitääpä jokuu päivä punnita kaikki. Paljon mulla on noita pikkukeriä ja en kai niitä ikinä ehdi kuluttaa. Mietinkin, että jos kävisin lähipäiväkotiin viemässä lankaa. Luulisin että ottaisivat siellä mielellään vastaan.

      Poista
    2. Varmaan lanka kelpaa päiväkotiin. Itse laitoin muutama vuosi sitten tytön mukana, kun oli harjoittelussa päiväkodissa. Sinne meni tosi pienet lankajämät ja huovutuslankojen jämät. Huovutuslankoihin varsinkin yritin laittaa vyötteet mukaan, että ei tule yllätyksiä :)

      Poista
    3. Mä lahjoitin ison pussin jämälankoja koulun käsityöluokkaan. Tyttäreni oli joutunut luokkakavereidensa kanssa kerimään antamiani lankoja. Opettajalla oli joku tietty kerimistyyli, jolla halusi kaikkien lankojen olevan keritty. Minun kerimiset eivät kelvanneet, vaikka minusta olivat hyvin kerityt langat. Oppilaat eivät tykänneet puuhasta.

      Poista
  27. Itse en ole selvittänyt lankavarastojeni painoa (ehkä pitäisi). Opiskelija itsekin olen ja ymmärrän liiankin hyvin sen, että kotitehtävät eikä erillaiset projektit tee itse itsiään puhumattakaan asioiden päähän pänttäämisestä. Luulen, että käsityöt jää tällä viikolla aikalailla tekemättä, kun täytyy tehdä essee, 15 min esitelmä, uusi lukkari, sanakokeeseen lukemista jne :/

    VastaaPoista
  28. No tarttuihan se tauti meikämammaankin,tosin ei mahatauti,mutta yskä ja flunssa ihan kunnolla.Meni yksi viikko hytistessä sohvan pohjalla eikä jaksanut neuloa/virkata yhtään.Nyt aloitin jämälangoista virkkaamaan neliöitä vilttiä varten kun hartiat ei taas meinaa kestää neulomista.Puikoilla on kyllä säärystimet seiskaveikasta,mutta hitaasti etenee...kaulahuivit on tältä talvelta varmaan neulottu (ei tullut kokeiltua tuota käsivarsineulontaa,ehkä ensi talvena sitten) ja varmaan säärystimetkin noiden ufojen jälkeen.Jotain tekisi mieli tehdä pääsiäiseksi tai kevätkoristetta kotiin.Pitänee käydä pinterestissä inspiroitumassa.Tämän kuukauden saldoa en ole mittaillut, kun ei ole oikein valmistunnnutkaan mitään:D

    VastaaPoista
  29. Flunssassa täälläkin. Sain kuitenkin postattua sukkani kuvaan:) Vihdoin jotain valmista....http://mustankissantytar.blogspot.fi/2016/03/villit-kirjoneulesukat.html

    Vauvanpeittoa virkkailen keräykseen, yhden jo tein. Niistä sitten yhdessä enemmän...

    VastaaPoista
  30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin viikko sitten Merletossa, jossa onnistuin olla ostamatta lankoja. Pakko oli mennä, koska vetoketju tarve iski. Perjantaina tein ensimmäisen Kevään keskeneräiset haastetyön valmiiksi. Unohdin kuitenkin (yllätys yllätys) punnita peiton ennen kuin tein reunoille kiinteäsilmukka kerrokset, joten en sitten saanut siitä mitään lankapaastoon ellen sitten saa laskelmoitua sitä jotenkin toisen peiton tilkkujen avulla... Flunssaa olen sairastanut jouluaatto illasta lähtien ja nyt kun elelin toivossa että pääsisin siitä eroo niin alkoipa taas kurkussa tuntua oudolta/kipeeltä :/ Yhdet sukat lastensairaalalle valmistunut tämän kuun aikana sekä toiset saatu aloitettua. Saa nähdä saanko valmiiksi tässä kuussa, mutta onneksi niitä voi lähetellä ja valmistaa tämän haasteen jälkeenkin :)
      http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/
      PS. sormet kulkevat välillä nopeammin kuin ajatus :)

      Poista
    2. No voi harmi...ota tilkun paino ja kerro se tekemiesi tilkkujen määrällä ja arvioi reunuksen menevä lanka.

      Poista
    3. Sain pääteltyä osan isoäidinneliöistä ja sain lopulta laskettua paljonko lankaa meni reunukseen sekä tilkkujen yhditämiseen (kaikki nämä tehty tämän lankapaaston aikana). Vapaa päivän kunniaksi olen virkkaillut isoäidinneliöitä sekä opiskellut ihan muita kun lukiojuttuja :)
      http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/2016/03/isoaidinnelioita-ja-kun-yksi-koulu.html

      Poista
  31. Minulla on paasto edennyt mieleiseeni tahtiin, olen tyytyväinen ja erityisen kiitollinen tästä projektista! Olen käynyt lankakaupassa, mutta ostanut vain SNY:lleni lankaa ja itselleni puikot eli työvälineen. Juuri nyt ei ole mitään kesken ja ilmassa on se hurja hetki: mitä-minä-nyt neuloisin? Aina täytyisi olla valmis suunnitelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kivasti menee ja nyt olis ainakin vinkkiä mtä tehdä seuraavaksi kun on tuo pehmoleluhaaste. :)

      Poista
  32. Huh,sinne meni maaliskuu ja saas nähdä jatkuuko minun lankajumi huhtikuunkin.Jotain sentään sain aikaiseksi.Vaikkakin säärystimistä eilen sain väkipakolla ängettyä loppuun vasta ensimmäisen.Vilttiin virkkasin neliöitä ja jämälangankulutus oli tosi kivaa...projekti jatkuu edelleen...Neulekerho on kyllä kiva,siellä tympeätkin työt valmistuu muiden kanssa höpötellessä.Ai niin ja pääsiäissorsankin tein;)
    Tässä kuussa olisi tarkoitus saada loppuun ainakin se toinen säärystin.Ajatuskin kammoksuttaa,jospa saisin sen valmiiksi pikkuhiljaa kitkuttamalla...Jämälankoja tuhoan tässäkin kuussa virkattuihin neliöihin ja jokunen koru olisi tarkoitus tehdä langasta...muita suunnitelmia ei vielä toistaiseksi.
    Tosiaan,teinhän minä pari vessanmattoa virkkaamalla,mutta ne ei mene saldoon koska matskuna oli kude.Silti sekin on eteenpäin, koska kuteitakin on kertynyt PALJON :D
    Luovaa ja iloista huhtikuuta kaikille paastolaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MammaA ihmettelin miksi tää ei näkyny täällä. Tutkin kaikki roskapostilaatikoita myöten. Onneksi viestisi näkyy mun spostilla niin koipion sen tänne. Kiitos kuulumisistasi ja luovaa huhtikuuta sinullekin.

      Poista
  33. Susannan ja Annemen kommentit ovat vanhoja ja näkyvät tuolla ylempänä jo kertaalleen ainakin minulla???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sulle Seijasisko tullut myöhässä noista sähköpostiviesti?

      Poista
    2. Kiitos Saija..hyvä kun huomasit.Tosin tuo MammaA:n kommenttia ei näy ylenpänäkään ..se oli päivätty oikeasti 1.4. Nyt näyttää ainakin tomivan.

      Poista
  34. Minun lankapaasto on myös sujunut mukavasti, uutta lankaa en ole ostanut ja vanhaa on kulutettu pois. On ollut oikeastaan mukava miettiä tekemiset sen mukaan mitä lankoja ja värejä on jo ollut jemmassa eikä mennä suoraan kauppaan miettimään värejä. Ja on ollut kiva nähdä mitä muut on tehnyt.
    Huhtikuussa tahti tulee hidastumaan, koska koulussa on haastava kuukausi. Kokeita ja etätehtäviä on paljon, koska tavoite on päästä kesälomalle toukokuun alusta.

    VastaaPoista
  35. kyllä se paasto hyvin menee, olen ensimmäkseen kutonut vauvan vaatteita, niistä kun on huutava pula kaikissa hyväntekeväisyyskohteissa. Sain minä aikaiseksi neljät sukat sinne uuteeen lastensairaalaan Jaana

    VastaaPoista
  36. Minullakin on paasto pitänyt, mutta tahti on vähän hidastunut. Johtuu varmaan siitä, kun tällä hetkellä on useampi työ aloitettu, mutta milläkään ei ole mitään kiirettä valmistua :) Mutta pikku hiljaa...

    VastaaPoista
  37. Paasto päättyi, ainakin tämä yhteinen, mutta taidan jatkaa vielä omaani. Kulutus oli mukava 1845 g ja olen siihen oikein tyytyväinen. Erityisesti tämä pehmoleluprojekti oli mukava lisä! Kiitos Lankapaastosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mittään tän lankapaaston vetämistehtävä on ollut minulle mieleinen. Kiva kuulla että lankapastosta on ollut iloa ja hyötyä.:)

      Poista
  38. Tämä teki todella hyvää lankavarastolle. Ja itsekurille! Tuli pengottua vähän niitä alimmaisimpiakin. Ja opettelinpa kiertämään hyvätkin lankatarjoukset kaukaa, sillä kotona on kaikenlaista. Edelleen.
    Kiitos haasteesta! Taidan yrittää jatkaa vielä hetken.
    t. Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanmoiset kokemukset ovat itsellänikin ja minä myös aion jatkaa paastoa ainakin jossakin muodossa.

      Poista
  39. Kuitos lankapaastosta! Ostoista huolimatta kolmen kuukauden aikana lankalaatikko kahtui yli puoli kiloa. http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/2016/05/lankapaaston-lopputulos.html?m=1

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)