Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 17. maaliskuuta 2016

Kevätkukkia Ikkunaan

Oli aika vaihtaa makkarin  valokoriste keväisempään ja...


 ..tämmöisen sain virkkaamalla aikaseksi. Idean nappasin ystävältä Rovaniemellä käydessäni. Varastoissa minulla oli tähän juuri sopivia puuvillalankoja. Lankaa kului yhteensä 95 grammaa. Vihreä väri näyttää kuvassa mustalta.


Värit näkyvät huonosti ikkunakuvissa. Tästä kuvasta näkee oikeat värit. Reunoilla vuorottelevat oranssi ja keltainen ja keskellä vihreää.

 
 Kukan malliksi valitsin minulle ennestään  tutun mallin tosin jätin 3.kerroksen virkkaamatta. Huom. kuvaa klikkaamalla se suurenee. 

Valmiit laput tärkkäsin sokerivesiliuoksessa:
 Laitoin 2 dl vettä ja saman verran sokeria kattilaan. Lämmitin liuosta kattilassa. Lios ei saa kiehua. Sitten vain pyörittelin laput hyvin liuoksessa pingotin laput nuppineuloilla alustaan.


Sopiva pingotusalusta tuotti vähän päävaivaa, mutta tälläisen keinon keksin ja hyvin toimi. :) . "Tarttumisvaaraa" välttääkseni irrottelin kukat alustalta kun ne olivat vielä hieman kosteat. Kun laput ovat täysin kuivat aloitin koristeen kokoamisen.
Minulla oli varastoissa valkoisia pikkuhelmiä ja tilasin lisäksi kirkkaita lasihelmiä helmikauppa.com :stä .


Tässä lopputulos, joka on oikeasti on ilahduttanut minua kovasti. Vaikea kuvattava tosin. Pitäsi varmaan nähdä livenä saadakseen ihan oikean vaikutelman.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

t. Seijasisko


22 kommenttia:

 1. Viehättävän näköinen ikkuna. Hyvä idea käyttää kylmälaukkua pienten töiden pingottamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laukku se ei muuten edes kärsinyt mitenkään.:)

   Poista
 2. Ihania :) Mä laitan tärkätessä tuotteen alle muovipussin tai elmukelmua, jolloin ei oo pelkoa kiinni tarttumisesta, ainakaan pahasti :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen tuli. Mieleeni tulee Taito EP:n Lumihiutale tekemispaketti jonka Tampereen messuilta ostin Marraskuussa. Onkohan juuri tällainen ollut inspiraatiosi lähde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sain inspiraation ystävältä, joka naisten käsityöillassa virkkaili koe mielessä erilaisia lappuja tämän tapaiseen koristukseen. Tiesin heti minkä lappumallin tähän virkkaan. Olen myös tehnyt joskus entisen kotini keittiöön huovutettuja lumihiutaleita vähän samaan tapaan . Linkin takana pitäs lumihiutaleet näkyä: https://plus.google.com/photos/111633361692687521535/album/5990288586105783473/5960609001147620306

   Poista
 4. Kaunista, ja kisuliinikin on tullut ihastelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun huomasit Kanelinkin kuvassa. Kaneli on ainakin tähän asti antanut olla koristeiden rauhassa..vaikka sen lenmpipaikka on tuossa ikkunalla katslemassa pihan tapahtumia. Ei kyllä joulunakaan oo välittänyt kuusenkoristeista.

   Poista
 5. Sievät koristeet, kevättä kohti mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..aurinko paistelee ihanasti ainakin täällä Oulussa ja virpojiakin on liikkeellä. Keväältä jo tuntuukin.

   Poista
 6. Iloisia kukkia olet tehnyt ikkenaasi.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit ikkunakoristeet. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle. Tv. Kerttu

  VastaaPoista
 8. Kaunis ikkuna! Mainio keksintö tuo pingotusalustasi :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat koristeet ikkunaan,tuli mieleen sulattaako aurinko niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit pari vuotta vanhaan postaukseen. Eivät ole sulattaneet vaikka kesän yli olivat tuolloin ikkunassa. Taitavat olla nyt jossain kaapinperällä .. vois vaikka laitella kevään kunniaksi taas ikkunaan.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)