Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 23. kesäkuuta 2016

Tytärtä tapaamassa ja kesäinen pyyheliiina

Kävinpä kolmen päivän pikareissun Outokummussa tyttäreni ja puolisonsa ja kissojensa luona. :)


Kuvassa karvaiset "lapsenlapseni", jotka tapasin ensimmäistä kertaa. Aivan ihania olivat nämä "mummon" mussukat.:D

Aloitin liian myöhään virkkaamaan tuliaispyyheliinaa ja kävikin niin, että..


...kuvan kesäinen pyyheliina  valmistui vasta paluumatkalla. Pitänee laittaa tämä postin mukana tyttärelle.


Lankana Lankamaailmasta ostamaani Puppets Lyric 8/4 lankaa, jossa on 50 grammassa on 150 m lankaa.Koukkuna  oli numero 2,5.


Värit sointuvat hyvin tyttären keittiöön. Pyyheliinan ohje löytyy Lankavan sivulta täältä.

Tyttären kanssa vietimme tiistai iltapäivän Outokummun vanhalla kuparikaivoksella. Olimme mm. lähes kaksi tuntia kestävällä opastetulla kierroksella, josta suurimman osan aikaa maan alla. Kaivoksen historia on todella mielenkiintoinen. Päällimmäisenä jäi mieleen kuinka kovaa ja hengenvaarallista on kaivostyöläisten elämä ollut aikoinaan .


 Junamatkat Oulu-Kuopio-Oulu ja bussimatkat Kuopio-Outokumpu-Kuopio sujuivat oikein rattoisasti paljolti käsitöitä tehden ja Waltarin "Sinuhe Egyptiläinen" äänikirjaa kuunnellen. Äänikirjat ovatkin uusi mukava asia elämässäni. Tulee "luettua" enemmän, kun käsitöitä tehdessäkin voi "lukea". 

Huomenna onkin sitten keskikesän juhla, joka sujunee omalla kohdallani tänä vuonna leppoisasti kotosalla Keittelen uudet potut, teen raikkaan salaatin ja paistan lohen, sillä  vanhempani tulevat aattoiltana kyläilemään. Minni-neitonen on luonani lauantaista sunnuntaihin ja poikakin meinaa selvitä Jussin juhlinnasta sunnuntaina käymään.Toivon oikein leppoisaa ja kaunista keskikesän juhlaa kaikille lukijoilleni!

t. Seijasisko

13 kommenttia:

 1. Olisit piipahtanut Nurmeksessakin minun luona, niin olisin keittänyt kahvit.
  Oikein Ihanaa ja Nautinnollista Juhannusta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain ..olis kyllä aika iso mutka matkan varrelle vaikka PohjoisKarjalaa se Nurmeskin taitaa olla.:)

   Poista
 2. Oikein ihanaa juhannusta sinulle!
  Koskaan en ole päässyt Sinuhea loppuun saakka. Pitääkin hankkia äänikirjana, tulee sekin asia "paikattua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Loisto kirja se on mutta.ehkä vähän enemmän miesten kirja kun kertookin miehsn tarinan.

   Poista
 3. Oikein ihanaa juhannusta sinulle myös! Mekin vietetään sitä ihan leppoisasti kahdestaan, ellei sitten yllätysvieraita saavu paikalle. Kaunis tuo pyyheliina ja joskus vaan ei kaikki valmistu ajoissa. Sinuhen olen lukenut joskus opiskeluaikana junalukemisena. Tykkäsin kyllä siitä, vaikken oikein innostunut muista Waltarin teoksista. Tiesitkö muuten, että Lahdessa on leipomo nimeltä Sinuhe, joka on ainakin ollut Valtarin suvun omistuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla ihan nolotti kun kertoi poika lukevansa Sinuhea ja piti sanoa etten ole sitä itse lukenut . Nytpä tulee sekin aukko sivistyksessä paikattua ja varmaan pojankin kanssa tulee keskustelua kirjasta. Rovaniemellä oli aikoinaan ravintola nimeltää Sinuhe mutta ei tainnut olla Waltarin suvulla mitään tekemistä sen kanssa.:)

   Poista
 4. Outokummusta minäkin hain tyttöni pois, kun oli liian hankalan matkan päässä vierailla =) Jäi kyllä koko kaupunkin ja kaivokset näkemättä, kun aika meni pakatessa. Suloisia kissoja. Minäkin haaveilen vielä joskus ottavani punaisen kissan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siellä muuta näkemistä ookkaan paitsi tuo vanha kaivos oli kyllä näkemisen arvoinen ja kaivostornista on komet näköalatkin.

   Poista
 5. Oikein iloista juhannusta siulle.

  VastaaPoista
 6. Kukkaisniityt kuin keijusen tukkaa, sammalmättäät kuin pehmyttä nukkaa. On korkean korkea taivaankaari, taikaa on täynnä yö minttumaarin. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Niin on minullakin Sinuhe lukematta, vaikka yhteen aikaan luinkin tosi paljon kaikkea mahdollista. Juhannus alkaa olla takana päin ja rauhallisissa merkeissä tuli kotosalla vietettyä. Juhannuspäivänä olinkin jo töissä. Mukavaa kesäkuun loppua :)

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)