Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Veteraanisukat

Kaleva  8.6.2016:  "Joukko Oulun alueen käsityöihmisiä on perustanut kampanjan, jossa neulotaan vapaaehtoisvoimin Oulun alueen veteraaneille villasukat. Sukkapuikot kilisevät tämän vuoden ajan, sillä sukat  on tarkoitus luovuttaa Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 2017 " 
Keräyksestä voit lukea lisää  Kalevan sivuilta täältä.
 
Kampanjan alullepanija Laura Rautio otti minuun yhteyttä  ja kertoi olevansa blogini lukija. Hän kysyi minulta,  että voisinko suunnitella sukkamallin keräykseen. Aluksi minulle tuli  sellainen oli, että onko minusta moiseen tehtävään, kun olen vain tälläinen harrastelija. 

Päätin kumminkin ottaa haasteen vastaan ja aloin suunnittelemaan mallia. Mietin, että koska ensivuonna juhlitaan 100-vuotista Suomea niin mallin täytyy olla  juhlava. Sukkien mallin pitää kumminkin olla helppo ja nopeakin tehdä, jotta se innostaisi monia osallistumaan. Mallin täytyy myös sopia sekä naisille että miehille. 

 
 Valmista tuli ja kysyin Lauralta rehellistä mielipidettä ja hän sanoi pitävänsä sukista. Siispä rohkenin sitten antaa mallin keräyksen käyttöön. 


Värivalinta on minulle alusta asti itsestään selvää. Kuviointi on yksinkertaista  kirjoneuletta.
'

Varressa risti  kuvaa Suomen lippua ja samalla  risti kunnioittaa sodassa kaatuneiden ja myös edesmenneiden veteraanien muistoa. Laura lisäsi vielä tähän, että risti on myös monelle ikäihmiselle tärkeä symboli ja se on kyllä totta.
Ohjeen kirjoittaminen vielä kesken, mutta julkaisen sen lähipäivinä. 

Oma äitini on 90-vuotias veteraani ja lahjoitan nämä sukat hänelle. Varsinaiseen keräykseen lupaan tehdä ainakin vielä yhdet sukat. Haastan myös kaikki blogini lukijat sukkaparillla mukaan tähän hyvään keräykseen. Malli voi toki olla muukin kuin tämä juuri tämä minun suunnittelema. 

Hyvää Viikonloppua!

Seijasisko

8 kommenttia:

 1. Kaunis ja helppo malli joka käy sekä miehille, että naisille. Minulla on naapurustossa veteraanitalo, jossa näitä harvoja elossa olevia vielä asuu. Sinne voisin suoraan sukat viedä. Oma isäni oli vielä liian nuori sotaan, mutta ajoi kahteen kertaan lehmät Karjalasta Suomen puolelle. Äiti ehti olla pikku-lottana ilmavalvonnassa ja isäpuoleni oli oikein rintamalla sotimassa. Kaikki he ovat jo maan povessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude. Minunkin äiti oli pikkulottana ja muistelee usein tuota samoista tehtävää ilmavalvonnassa. Isä oli sodan loppuessa 17 ja hänen ei tarvinnut lähteä sotimaan.Isäni joutui tosin perheensä kanssa pakenemaan Kittilästä Helpin kylästä sodan loppuvaiheessa saksalaisia Ruotsiin. Lehmät kulkivat mukana ja isän tehtävä olikin kuljettaa lehmiä.Kun palasivat evakosta koko Lappi oli poltettu ja myös isäni kotitalo .

   Poista
 2. Hieno malli ja näyttää sen verran "simppeliltä", että voisin myös jossain välissä tehdä tuollaiset :)

  VastaaPoista
 3. Idea on todella hyvä. Täytyy ottaa selvää, onko täällä vastaavaa keräystä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vielä keräykseen osallistumisesta, Seijasisko! Ainakin Facebookista löytyy ryhmiä eripaikkakunnilta löytyville keräyksille :) Oulun ryhmä löytyy nimeltä: Villasukat Oulun veteraaneille 2017

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat olet suunnitellut ja keräyskohde on todella hyvä.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)