Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 13. heinäkuuta 2017

Hesassa ja Tallinnassa

Eilen illalla tulin kotiin pikku lomamatkalta Helsingistä ja Tallinnasta. Tallinnassa olin yhden yön reisulla ja siellä  matkaseurana  oli pari hyvää ystävää. Helsingissä kortteerasin Kaiku-ystävän luona kolme yötä.Kuvassa Tallinnan satamaa ja vanhaa kaupunkia.  Radisson  Park Inn Central oli hyvä hotelli. Se oli Viking Linen hotelleista halvimmasta päästä mutta silti  moderni ja  hyvätasoinen ja vain pienen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. 


Tallinnassa meitä ilmat suosivat ja mukavaa oli.Kuvassa uusin ystäväni Tallinnassa. :)
Kävin myös kauneushoitolassa hoidattamassa kädet  ja jalat. Laitatin geelikynnet ja ne kestävätkin pitkään. Kauneushoitola  Sinine Salong on ihan keskustassa. Se on suosittu suomalaisten keskuudessa. Hinnat eivät ole Tallinnan halvimmasta päästä mutta  toki halvempaa kuin Suomessa.

Karnaluksin kuuluisaan käsityökauppaan  oli  tarkoitus mennä .. mutta muutin mieleni, sillä halusin senkin ajan nauttia viehättävän vanhankaupungin tunnelmasta.

Pienessä "Domus Linum" lankakaupassa  piipahdin. Kauppa on vanhassa kaupungissa "muurilla" neulemyyjiä vastapäätä. Valikoima oli aika suppea mutta Aada Longin Vironvillaa oli paljon eri väreissä liukuvärjättynä ja myös yksivärisenä. Myyjä oli ystävällinen ja  puhui hyvää suomea.Ostin kaksi vyyhtiä Viron villaa ja muutaman kerän SandnessGarnin alpakkaa. Langat olivat kyllä reilusti halvempia  kuin Suomessa. En kumminkaan halunnut hamstrata sen enempää. Halvemmaksi tulee kun ostaa lankaa vain kun tietää mihin sitä tarvitsee. 
Se oli harmittava huomio, että muurilla eivät mummot myyneet juurikaan enää omia käsitöitään. Ainakin sukat ja lapaset olivat koneella tehtyjä ja missä lie Bulgariassa tai Romaniassa tuotettuja. :(  ja samanlaisia oli joka kojussa.:(
Ostokset jäivät aika vähiin. Siskontyttö Annalle ostin kivan pienen kissan Tallinnasta kiitokseksi Kanelin hoidosta. Itselle ostin  soman pikkutaulun matkamuistoksi.Huomaa kissat. :)Minnille ostin laivalta Smarties Hyrrän. :)Tyttärelle taas ostin kivan avaimenperän. 

Hesassa oli enimmäkseen pilvistä ja välillä satelikin .. mutta eipä se paljoa haitannut.

Tiistaina kävimme Kaikun kanssa Teurastamolla lounaalla. Teurastamon sivuilla kerrotaan  paikasta seuraavasti. 
"Teurastamo on Helsingin Kalasataman kupeessa uutta kaupunki- ja ruokakulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933, joka avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012".

 Alueella järjestetään konsertteja ym. kultturitapahtumia.
ja vanhoissa teurastamon rakennuksissa on useampikin ravintola. 

Kaiku suositti Kellohallin lounasbuffettia.


Kyllä ruoka   olikin siellä  todella maittavaa. 

Kaikin puolin kiva paikka. Pitää käydä toistekin. 
Vinkiksi että Kalasataman metroasema on pienen kävelymatkan päässä. 

Viemisinä minulla oli ystävilleni Rotta-kirjan merkit. Pojalleni tein samalla mallilla jo vähän aiemmin synttäri lahjaksi.  Kiva ohje löytyy englanninkielisenä täältä.Eilen tapasin  Espoossa asuvan kummityttäreni. Vietimme aikaa espalla ja kauppatorilla ja kahviloissa. Oli tosi mukavaa.


Nämä Helsingin rautatieaseman  herrat hyvästelin  kolmen maissa  ja  kotona olin puoli kymmeneltä. Kuten aina ennenkin  niin reissusta oli kiva kotia palata. Kanelia olikin jo kova ikävä ja kyllä on Kanelikin on nyt onnesta kehrännyt kun on saanut emäntänsä takaisin kotiin. :)


Kotipihalla mansikat kypsyy.
Lepposia kesäpäiviä!

t. Seijasisko


7 kommenttia:

 1. Kauniita Tallinna-kuvia! Varmasti ollut tosi mukava reissu :)

  https://fiiaelina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Mukava reissu ystävien kanssa ja kivat tuliaiset.😊

  VastaaPoista
 3. Upeita reissukuvia. Minun sydämestäni osa jäi Tallinnan Vanhaan kaupunkiin. Ihana paikka.

  VastaaPoista
 4. Tallinnassa on aina kiva käydä. Ja Helsingistäkin löytyy paljon katsottavaa ja maisteltavaa.

  VastaaPoista
 5. Kiva reissu sulla ja aina se piristää,kun jossain käy. Sitten on taas kiva olla kotonakin.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hauskalta reissulta 😊 Tuliaiset olivat aika kissavoittoiset 😋

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)