Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Juhannusruusutabletit ja uusi työ koukulla

Eilen sain valmiiksi Juhannusruusutabletit. 

Keittiönpöydälle mahtuu neljä tablettia mutta tein kumminkin yhden varatabletin. Ajattelin että jos yhteen tulee vaikka kahvitahra niin saan vaihtaa heti puhtaan tabletin tilalle.

Langaksi valitsin  Lankamaailmasta ostetun BomullSport puuvillalangan ja koukkuna oli 3. Yhteen tablettiin meni lankaa n. 75 grammaa. Vielä olisi lankaa yhteen tablettiin eli ehkäpä joskus teen sen kuudennenkin.

Ohje löytyy Lankavan sivuilla täältä ja se on siis sama ohje kuin ontelokuteesta virkattu juhannusruusumatto. Minulla on pieni keittiönpöytä ja saadakseni oikean kokoiset tabletit  jätin kaksi kerrosta keskeltä pois muuten virkkasin ohjeen mukaisesti.

Uusin käsityöprojektini käynnistyi tänään.  Löysin mielestäni  tosi kivan peitto-ohjeen netistä. Vielä en aio kumminkaan paljastaa ohjetta ja laitan vain kuvia aina "matkan varrelta" tänne teidän  ihmeteltäväksi. 

Tässä kuvassa peiton aloitus. :)

Langaksi valitsin tutun Novitan Seitsemän Veljestä. Harmaata piti ostaa mutta muut langat löytyy lankakaapistani. Makkarini Hexagon- peittokin on  enimmäkseen Seitsemää Veljestä ja  hyvänä on pysynyt  jo kuusi vuotta. Pesukoneessa villapesussa olen sen pari kertaa pessyt.

 Moni valittaa että ko. langan laatu on huonontunut viime vuosina ja saattaa siinä olla vähän perääkin. Seitsemän Veljestä on kumminkin minusta  edullinen ja vielä  ihan ok lanka moneen käsityöhön.  Langan kutiavuuden takia en kumminkaan käytä sitä huiveissa ja myssyissä enkä myöskään vauvanvaatteissa.  Sama pätee myös Novitan Nalle-lankaan.

 Loppukevennykseksi esittelen Teille tällä kertaa Kanelin uusimman piilopaikan. :)

Hetken sain etsiä ennenkuin huomasin että Kaneli nukkui piilossa Hexagon peiton alla. 

Leppoisaa kesänjatkoa!

t. Seijasisko

7 kommenttia:

 1. Sievät tabletit Olet virkannut.
  Lankavalinnoistasi päätellen peitosta tulee ihana.
  Seiskaveikka on käyttökelpoinen ja kestävä lanka. Kaikilla tietysti on omat mieltymyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Tässä just mietin että ehkö vaihdan harmaan pohjavärin valkoiseksi hmm

   Poista
 2. Kauniit tabletit! Ja sopivat hyvin pöydällesi. Hyvä virkkausmalli muuntuu moneen tarkoitukseen.
  Ollaan siis molemmat tekemässä peittoa, kun minullakin on sellainen teon alla. Minustakin 7veikka on ihan suhteellisen hyvä lanka moneen tarkoitukseen, esim. peittoihin. Meillä on ollut monta vuotta jokapäväisessä käytössä isoäidinneliöpeitto eikä ole mennyt miksikään. Tosin siinä on niitä "vanhoja" lankoja, mutta jo silloin sanottiin että "ne vanhat hyvät 7veikat". :D Voisi olla raikkaampi väreiltään, jos vaihatisit harmaan valkoiseksi, mutta noistakin väreistä tulee varmaan kaunis.

  VastaaPoista
 3. Minäkin teen tabletteja, mutta Asteri-maton ohjeella 😀 Juhannusruususta tuli myös kauniit tabletit.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)