Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 3. lokakuuta 2017

Metsäretkeä ja tassusukkaa..

Osallistuin Niina Laitisen Metsäretket kalenterisukkatempaukseen Facebookissa täällä.
Viikossa valmistuivat nämä kivat sukat. Lankana on näissä minulle uusi tuttavuus eli KivijalkaKaupungin Rotvalli sukkalanka, joka vastaa Seitsemää Veljestä ja Janne lankaa. Langat ostin Somikista Oulun Kirkkokadulta. Sukissa on metsän värejä vihreää ja punaista ja oravan tein ruskealla.

Nilkan kirjailu hieman eri  kuin ohjeessa ja loput tein vihreällä. Niinan ohjeessa on kirjoneuletta myös jalkaterät. 

Niina on kyllä loistava neulesuunnitelija ja hän on innostanut minutkin tekemään kirjoneuletöitä. Olen aiemmin tehnyt hänen mallillaan nämä Pandalapaset ja nämä ystävänpäiväsukat. Niina Laitisen verkkokauppa , josta voi edulliseen hintaan ostaa hänen mallejaan on täällä ja hänen Facebook sivunsa on täällä. Raverlystä löytyy myös sivut hänen nimellään. 

Yhdet kissantassutossut ovat valmiina.



Kuvan kissatossujen esikuvana on pikimusta rotukissa, jossa hieman valkoista ja ruskeaa.  Lankana on Vuorelman Veto ja Seitsemän veljestä.



 Kerronpa vielä sain tekemästäni kissapeitosta allergisen reaktion.   Oikean käteni sisäsyrjä ranteesta ylöspäin hankasi peittoa neuloessa. Siitä seurasi kovaa kutina ja  punoitusta hankausalueelle. Hydrokortisonilla tilanne rauhoittui onneksi nopeasti.
 Seitsemän Veljestä sukkia ja lapasia olen pystynyt pitämään mutta huiveja ja myssyjä en millään. Tiedän muutamia muitakin jotka reagoivat tähän lankaan (ja myös Nalle-lankaan) mutta enemmistö tuntuu  kestävän hyvin sen käyttöä.  Minusta kumminkin ko.lankojen  käyttö esim. lasten huiveissa, myssyissä ja vauvan vaatteissa on hieman arveluttavaa. 
Kuvassa syksyn tunnelmaa kuvattuna suoraan neuletuolistani. 


Pirteitä Syyspäiviä!

t. Seijasisko

14 kommenttia:

  1. Kyllä kauniit Metsäretkisukat. Tassusukatkin ovat kivan näköiset. Voi harmi,kun et pystynyt peittoa pitämään.Mukavaa syksyä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu. <3 Ei hätää ..uusi ihana pehmoinen peittoidea on jo mielessä.,, ja lankarahaakin tuli peiton myynnistä ihan mukava määrä. :)

      Poista
  2. Voi miten kauniita käsitöitä..olet kyllä taitava kun noita loihdit♥ Tosiaan harmi ettet tuota peittoa voi pitää. Äitini ennen teki paljon villasukkia, mutta enää ei pysty oikein millään langalla kun reagoi niin herkästi.. Mukavaa syksyistä viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos Päde. <3 Voi .. mulle olis kyllä kauhistus jos ei pystys kutomaan..jospa se niin pahaksi mene kumminkaan

      Poista
  3. upeita käsitöitä olet tehnyt, olet todella taitava <3 Mukavaa syksyä Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuoista :) Kiva kun jätit vierailustasi kommentinkin. :)

      Poista
  4. Tosi kauniit nuo metsäretkisukat! :) Minä en nyt alkanut siihen urakkaan ja nyt mietin, pitäisiköhän minunkin...
    Voi harmi, ettet voinut pitää itsellä tuota peittoa, kun omaan käyttöön sen teit. Mutta voithan sellaisen tehdä jostain muusta langasta, jos halua ja intoa riittää. Sukkina minäkin voin käyttää 7V-langasta tehtyjä, mutta en muussa käytössä. Paljonhan on sellaisiakin, joille se sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tää sukkamalli on Niinan malleista ihan paras. Mulla on jo uusi ihana peittomalli mielessä. Se on vähän aikuisempi malli ehkä sopivampikin kotiini. :) .. ja tosi pehmoinen ja lämmin. :)Sen teko menee varmaan ensvuoden allkupuolelle .. mulla on muutamia sukkatilauksia ja sitten joululahjojakin läheisille haluan tehdä.Kiirettä riittää.

      Poista
  5. Niina on ihan huippu. Minustakin tuli kirjoneuloja hänen ansiostaan.
    Karheita ovat nykyiset nallet ja seiksaveikat. Olen saanut jäämistöistä jotain vanhoja keriä. Ne ovat ihan erilaisia.

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat ja töppöset olet tehnyt. Minunkin vanhin tyttäreni on nyt innostunut kirjoneuleista. Hän teki pitkät kirjoneulesukat. Tosi siistit langanjuoksut nurjalla. Kirjoneulekäsialansa on vielä vähän epätasaista, mutta niin vähän, että kastelu varmasti korjaa sen.
    Harmi, ettet pystynytkään elämään kissapeittosi kanssa. Hyvä, että se sai heti uuden kodin. Kai Kaneli sentään voi käyttää omaa kisupeittoaan?

    VastaaPoista
  7. Kiitos. Kanelilla on paksu turkki siksipä hyvin kestää kelliä kissapeitollaan.:)

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)