Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 29. maaliskuuta 2018

Turvaleluilta Oulun Lankamaailmassa

Blogissani on meneillään Turvaleluja Oulun Ensi- ja Turvakodille keräys. Aloitusivu löytyy täältä


Lankamaailma on Turvalelujen keräyspaikka Oulussa
Leluja otetaan vastaan siellä 30.4 asti


Toinen keräyspaikka on Kempeleen asukastupa. Menen hakemaan sieltä lelut pe 27.4 aamupäivän käsityökerhon aikaan .

Minulle voi myös lähettää leluja ja kotiovellekin saa tuoda. Osoitteeni saa kysymällä sitä sähköpostitse. Eilen illalla kävin kertomassa Turvalelukeräyksestä Lankamaailman neuletapaamisessa.  Paikalla toistakymmentä naista.
Innostusta lelujen tekemiseen siellä  oli jo ilmassa. Eräällä rouvalla oli  pupukin jo puikolla! Kauniit vaatteet pupu saa. 


Keskustelimme mm. eri langoista ja totesimme että vauvanleluihin soveltuvat parhaiten  pehmoiset, luonnonkuituiset langat kuten  bambu ja puuvilla.  


Isompien lasten leluhin käykin sitten melkein mitkä langat vaan.  Kestävyys ja pestävyys on kumminkin hyvä kriteeri lelujen lankaa valittaessa. Itse olen tehnyt isompien lasten leluja sukkalangoista,  kun  vajaita keriä on  lankakaappini kertynyt  paljonkin. 

Kyseltiin  myös sitä, että voiko tuoda leluja on eläintaloudesta? 

  Voi tuoda. Minullakin on kissa. Säilytän  lelut isossa muovisäkissä ja otan ne esille vain kuvausta varten.  Ennen luovutusta tuuletan lelut ulkoilmassa hyvin ja vauvalelut aion käyttää yön yli pakastimessa ennen luovutusta.

Siitten oli puhetta keräykseen liittyvästä arvonnasta.
Palkintona ovat  kuvat langat. Voittajia on kaksi  ja se ketä onni suosii ensimmäisenä saa valita ottaako kuvan sukkalangat vai Vironvillakerän. Toinen voittaja saa sen palkinnon mikä jäljelle jää.  Jokaisesta lelusta saa yhden arvan eli mitä enemmän teet leluja sitä suuremmat mahdollisuudet on voittaa. :)


Teen arpaliput sitä mukaan, kun lähetyksiä saapuu.
Koska jokaisesta lelusta tulee yksi arpa niin te jotka viette lelut keräyspisteesiin, kiinnitäkään joka leluun lappu, jossa on nimi ja  puhelinumero.  Postipaketista/kirjeestä löytyykin yleensä lähettäjä yhteistiedot ja se riittää. Jos ei yhteystietoja ei ole tulkitsen asian niin että ei halua olla mukana arvonnassa. 


Minulta valmistui eilen apukissa. Huomasin laatimassani ohjeessa virheen. Pää oli liian matala ja   lisäsinkin  pituuteen neljä kerrosta siten että kissan pään korkeus on 24 kerrosta. Olen korjannut virheen jo ohjeeseen.

Sitten olen tehnyt vielä  uniankan keräykseen, joka  laulaa teille pääsiäislaulun tipukuoron säestyksellä.


"kvaak kvaak piip piip kvaak kvaak piip" 

Iloista pääsiäisen aikaa!
t. Seijasisko

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin mahtava ja iloa tuottava keräys...jokainen lelu on varmasti lämmöllä tehty♥ Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

    VastaaPoista
  2. Iloista pääsiäisen jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)