Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Onnen lapsi omenainen, toukka pieni tuutivainen ..

Tänään valmistui toukkapussi eli villakapalo myssyineen. Tämä toukkapussi on tilaustyö  ja sen saa marraskuussa syntyvä vauva.


Pussukasta tuli muhkea ja lämmin. Neuloinkin sen paksusta  Drops Merino Big-langasta (100% merinovillaa)  ja Dropsin Nepal-langasta (villa + alpaca) .  Langat olen tilannut Kippovalimo Böökiltä Simonniemestä.  On kyllä harmi että Dropsin lankoja on niin huonosti saatavilla Oulussa. Minusta ne ovat hinta- ja laatusuhteiltaan  ihan parhaita. Pyöröpuikkona oli numero 4,5/60cm.


 Tapani mukaan virkkasin  helmaan reikäkerroksen (*1p,1kjs* , *-* toista koko kerros) ja pujottelin sitten siihen silkkinauhan, jonka sidoin kauniisti rusetille. Silkkinauhan ostin Oulun Nappi-Kikasta. 

Hyvä ohje toukkapussiin löytyy Simpsukan blogista : http://simpsukka.wordpress.com/hyvin-tehty/toukkapussi-eli-vauvan-villakapalo/

Edelliseen toukkapussiini virkkasin merinovillaisen toukkamyssyn. Tälläkertaa virkkasin merinovillaisen omppumyssyn, sillä toukathan tykkäävät omenoista. Punainen lanka on merinovillaa ja vihreä  Novitan Miamia, joka on pehmoista akryylilankaa. Koukkuna oli numero 4. Vauvojen langoissa käytän aina kutiamattomia lankoja, sillä vauvathan ovat useimmiten  herkkiä kutiamaan. Vauvan iho kun on vielä niin ohutta.

   
Mitään sen kummempaa mallia minulla ei myssyyn ollut, mutta lehden neuloin  seuraavan englanninkielisen ohjeen mukaan : http://www.tristinandcompany.com/2011/02/mini-tutorial-how-to-crochet-leaves.html   

 Jos englanninkielinen ohje tuntuu vaikealta ja joku sitä kaipailee .. niin voin sen pyynnöstä kääntääkin suomeksi. Itse olen opetellut neulomaan ja virkkaamaan englanniksi Marjut Katajalan neulesanaston  avulla.: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml


Sude "Suden Simukoista" kommentoi muutama postaus sitten blogissani mukavasti, että  "kyllä jokaisella neulojalla kuuluu olla kissa =) ."  Se on totta  ja minusta myös jokaisella kissalla kuuluu olla emäntä (tai isäntä) , joka neuloo.=) Niin innokkaasti Kaneli seuraa käsitöitteni  edistymistä  ja  myös lankakerillä leikkiminen on kissani mielipuuhaa.:)


Tässä sitten kuva, joka liittyy seuraavaan työhöni eli vuosipeiton lokakuuhun. Langat löytynevät ihan omista varastoista.


Värikkäitä syksynpäiviä kaikille.

t. Seijasisko

13 kommenttia:

 1. Minusta tuo toukkapussi on ihana keksintö ja vauvoille hyvä lämmittäjä. Sinun ideasta neuloin myös toukkapussin vaan en voi näyttää kuvaa kun lahjaksi menee.

  VastaaPoista
 2. Ihan iskee vauvakuume kun näkee tuon omppumadon ♥ Toivottavasti tytttäreni pistää töpinäksi, että mummo pääsee tekemään toukkapusseja =D
  Te olette Kanelin kanssa hyvä pari. Viihdytätte toinen toistanne ♥

  VastaaPoista
 3. Kelpaa tulevan pikkusen lämpimässä toukkapussissa nukkua. Ihana keksintö tämä nykyajan kapalo.
  Jos neulojalla pitää olla kissa, niin koira kuuluu virkkaajalle :)) Lilliä pienenä kiinnosti kerät kovastikkin, mutta nyt vanhana se vaan kattoo että taasko sie alat virkkaamaan.

  VastaaPoista
 4. On suloinen toukkapussi myssyineen päivineen! :)

  VastaaPoista
 5. Todella söpö toukkapussi ja omppumyssy myös!

  VastaaPoista
 6. Voi kun hauska pussi ja tuo hyssy, ihana :)

  ps. ihmettelen, miten sinä löysit minut toisesta paikasta :)

  VastaaPoista
 7. Tuo toukkapussi on vielä minulta tekemättä tulevalle lapsenlapseni... Ihana!

  VastaaPoista
 8. On ne mainioita nämä toukkapussit, pitää laittaa ohje muistiin josko joskus tulee tarvetta jollekin pienelle tehdä :)

  VastaaPoista
 9. Oletko huomannut, että Kärkkäisellä on myynnissä Drops-lankoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän toki, Kijoitankin tuossa että Oulussa on "huonosti saatavilla Dropsin lankoja" eli suppea valikoima esim. merinovillaa ei olen ollenkaan. Nappi-Kikassakin on pari merkkiä Dropsia.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)