Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Patalappuja, lankaa, nappeja ja punaiset tossut

Eilisellä pyöräretkellä poikkesin moikkaamassa poikaani. Viemisinä minulla oli matkan varrelta kauppahallista ostettua tuoretta ruisleipää ja pullaa ja kaksi virkkaamaani patalappua. 


Hyvä ohje  "Lakupekka"-patalappuun löytyy täältä. Ohjeesta poiketen tein keskustaan toisenkin pyörylän, jotta patalappua voi käyttää muutenkin kuin koristeena.

"Lakupekka" ohjeen pohjalta ideoin "Kukkakaisan" :) Kukkakaisan keskustat tein kuten lakupekoissa ja kukanterälehdet tein samalla lailla kuten lakulapun kiharat. Lankana Kukkakaisassa  Gjestalin Jannea ja Lakupekassa 7- veikkaa. Koukkuna 3 . 


Kuvan tossut valmistuivat muutama päivä sitten. 


Tossuissa lankana on Dropsin Nepal ja koukkuna 3,5 . Helppo ja kiva ohje tossuhin löytyy Dropsin sivuilta täältä. Napit ovat Oulun Ompelutalosta.

Tossuja oli niin kiva virkata, että päätin nyt joulun alla tehdä useamman tossuparin.


 Samaisella pyöräretkellä kävinkin  Kärkkäisellä  ja ostin tossulangaksi 15 kerää Dropsin Nepalia. Dropsin kaikilla jälleenmyyjillä on alpaca-langat/alpaca-sekoitelangat   vuoden loppuun 25 % alessa. 50 gramman kerän hinnaksi tulikin 1,80.Piipahdin myös Oulun Ompelutalossa nappiostoksilla.:) 

Tänään sitten käynnistän "tossutehtaani" ja toivon, että tehtaani tuottaa paljon iloa ja lämpöä läheisille ja ystäville.
   
 Hyvää viikonjatkoa!

t. Seijasisko 

JK. kyllä pyöräily on ihan mahtavaa hyötyliikuntaa. Eilenkin tuli miltei huomaamatta pyöräiltyä 16 kilsaa.

19 kommenttia:

 1. Kukkakaisa on kaunis malli ja samalla käytännöllinenkin , tuosta minä tykkään ♥
  Vielä en ole tuohon Nepaliin haksahtanut, mutta saas nähdä miten käy ennen alen loppua ;) Onko se hyvää sukkalankaa, minulle se on vielä vieras lanka ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Ei ole niinkään sukkalankaa..mutta kyllä sisätossuissa minun mielestä toimii kumminkin. Langassa on 65% villaa ja 35% alpakkaa.

   Poista
 2. Pitääkin alkaa etsimään kuka täällä tuota nepalia myy olis aika edullista.

  Hauskat patalaput ja totta tossuja tarvitaan aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..:) Tässä linkki Dropsi sivuille, josta näkee Dropsin suomalaiset jälleenmyyjät, http://www.garnstudio.com/lang/fi/butikker.php?but=11

   Poista
 3. Meillä ei ole tuota sinun mainitsemaa kauppaa joten täytyy etsiä kuka myy tuota alpakkaa . Ihania tossusi ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos .:) Dropisn sivuiita näkee suoraan suomalaiset jälleenmyyjät. http://www.garnstudio.com/lang/fi/butikker.php?but=11

   Poista
 4. Kivoja lappusia! Minäkin olen joskus lahjaksi Laku-Pekan virkkaillut. Tossusi ovat tosi nätit ja napit myös. Täytyy tämän vuoden puolella lähettää mies Kärkkäiselle; sijaitsee nimittäin työpaikkansa lähellä.

  VastaaPoista
 5. Nuo Laku-Pekat ovat tosi pirteitä lappusia, mutta enempi pidän tuosta Kukkakaisasta. :) Heti alkoi mielessäni pyöriä, miten eri väreillä saisi erinäköisiä kukkasia! ;) Tossutkin nappeineen on tosi kivat ja niitä saamme varmaan nähdä jatkossakin ostoksistasi päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Mullakin alkoi pyöriä mielessä Kukkakaisan eri värivaihtoehdot. Melkein vois kirjoittaa ohjeenkin noihin kun tuntuu moni tykkäävän.

   Poista
 6. Ihana tuollainen lakupekka ja kukkakisisa on myös kaunis.

  VastaaPoista
 7. Soma Kukkakaisa.
  Kiva bannerikuva kuin myös teksti. Näin se on :)

  VastaaPoista
 8. Tuo LakuPekka on erityisen ihana :)

  VastaaPoista
 9. Ihania patalappuja ja ihastuttavat tossut!
  Tykkään tuosta tossumallista paljon. Napitkin ovat aivan ihania!

  Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)