Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 23. helmikuuta 2015

Leppoisaa peitonvirkkuuta ja muutenkin mukavaa elämänmenoa

Minulla on parhaillaan menossa Torkkupeiton virkkaus. 
Värimaailma on vain mietityttänyt ja päädyin lopulta puna-musta 
-valkoisen yhdistelmään.  Värejä miettiessä tuli aika monta väärän väristäkin lappua tehtyä, mutta jospa niistä tekisi vaikka patalappuja. Teen peittoa lahjaksi ja sen pitäisi olla valmis Maaliskuun puolessa välissä.

Minulle kuuluu kaikenlaista hyvää, kuten sekin että olen löytänyt mukavan neuletapaamispaikan eli Ompelupaikan. Ompelupaikka sijaitsee vanhassa puutalossa Oulun Välivainiollla vain kahden kilometrin päästä kotoani. 


 Vuokko pitää siellä neulekahvilaa ja neuleillat ovat joka tiistai-ilta 18-20. Vuokko  tekee ompelutöitä tilauksesta ja  maksua vastaan voi ompelupaikkaan mennä kuka tahansa ompelemaan. Vuokko myös opastaa tarvittaessa. http://www.ompelupaikka.fi

Erittäin paljon iloa elämääni on tuonut pieni, suloinen pian kolmevuotta täyttävä Minni-tyttö. Minni on poikani kavereiden tytär.

  
Minnillä ei ole Oulussa mummoa ja minä olen toiminut  "varamummona" viime kesästä saakka  ja hoitanut tyttöä aina silloin tällöin. Minni onkin mitä suloisin pikkutyttö ja  tulemme hyvin toimeen.  Kuva on marraskuulta, jolloin rakensimme takapihalleni komean lumiakan. Olen minä Minnille neulonutkin parit villasukat ja kun peitto valmistuu alan neulomaan hänelle kesämekkoa. :)


 Tässä kuvaa viikonlopulta kun molemmat pikkuystäväni katsoivat Pikku Kakkosta. Kanelihan katselee aika useinkin telkkaria. Kanelin lempielokuva on Hitchcockin Linnut ja YouTubesta löytyy mitä viihdyttävimpiä filmipätkiä linnuista ja hiiristä.:D 


 Hyvää alkanutta viikkoa!

t. Seijasisko

Jk.

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html   

Mari  on heittänyt hyvän hyväntekeväisyyshaasteen, josta lisää voi lukea Marin blogista täältä.


18 kommenttia:

 1. Varmasti kaunis peitto tulossa:) Vai katselevat molemmat Pikkukakkosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Minniä ja Kanelia voisi kutsua yhdessä vaikka Pikkukakkosiksi. ..eli "Pikkukakkoset" katselevat Pikkukakkosta. :) Hyvin on Kanelikin hyväksynyt Minnin ja Minnihän tykkää Kanelista kovasti.

   Poista
 2. Kaunista peitta on siis tulossa. Hauskaa tuo varamummina olo ja Kanelikin saa leikkiäuuden kaverin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkkis. On kyllä mukavaa kun saa olla varamummona kun omat lapset eivät ole vielä ehtineet perillisiä tekemään. :)

   Poista
 3. Kiitos, kun jaat haasteesta tietoa eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mittään.. on en verran hyvä haaste että ilman muuta halusin mainostaa!

   Poista
 4. Kiva kun löysit mukavan paikan jossa voi yhdessä neuloa, nuo neulekahvilat on vaan mukavia.
  Vai opiskelee kaneli rudusta lintuja :) kuva on tosi mainio.
  Niin ja mummoilu on mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelihan bongailee lintuja ikkunasta päivät pitkät ja illallla vielä opiskelee lintutiedettä televisiosta. On se kyllä fiksu kissa.:) "Mummona" olo hauskempaa kuin tiesinkään.:)

   Poista
 5. Peitosta tulee hieno. Kauniitahan sinun aiemmatkin peitteesi ovat olleet. Ihana ompelupaikka. Sinulla on suloinen pieni ystäväkin:)

  VastaaPoista
 6. Värien valinta peittoon onkin monesti visainen tehtävä, mutta näyttää sinulla taas sujuneen oikein hyin ja pian nähdään kaunis lopputulos, niin uskon. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tulee peitostasi. Minunkin tekisi mieli virkata isoäidin neliöitä.

  VastaaPoista
 8. Kauniit on värit peitossa, mielenkiinnolla odotan millainen on valmiina.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa kivalta tuommoinen ompelupaikka ja neuleillat. Varmaan mukava kokoontua samanhenkisten seurassa neulomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten ihanaa, kun pikkuinen tyttö on saanut "varamummin". Nykyään omat isovanhemmat saattavat olla kaukanakin lapsen arkielämästä.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)