Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Lankapaastohaaste

http://punalanka.blogspot.fi/2015/03/lankapaasto-haaste.html

 Tiedän, että monilla käsityöharrastajilla on  sama ongelma kuin minulla. 


 Omistan liikaa lankoja ja lankakeriä kertyy vain lisää. Haastankin nyt kaikki "lankahamsterit" kolmeksi kuukaudeksi "lankapaastolle". 

Säännöt :

-Lankapaasto  alkaa sunnuntaina  15.3. ja loppuu maanantaina 15.6.
-ilmoittautumiset nimimerkillä 15.3. mennessä tämän postauksen kommentteihin.
-haasteeseen osallistumiseen ei tarvitse olla blogia tms.vaan vain liikaa lankaa, josta haluaa päästä eroon. 

-15.3.-15.6. välisenä aikana  ei saa ostaa yhtään kerää lankaa
-poikkeuksena  kuitenkin  tilanne, jossa saa koko lankavarastonsa tuhottua ennen kesäkuun 15. päivää.  
 -lahjaksi saatua lankaa saa vastaanottaa
  
Kisaa varten valmiit paastokäsityöt   punnitaan ja  lasketaan grammat yhteen. Määrät jokainen ilmoittaa blogissani  15.6. julkaistavan  postauksen kommenteissa. 

Palkintolangat valitsin omista varastoista.


Eniten lankaa kuluttanut osallistuja saa palkinnoksi  punaruskean,  liukuvärjätyn vironvillakerän, josta voi neuloa vaikka kauniin Revontulihuivin. http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_revontuli.html
 

Toivon osallistujilta rehellisyyttä eli iImoittakaa heti, jos lankaa tullut ostettua, sillä  silloin putoaa  kisasta pois.
 


 Kaikkien tässä postauksessa Lankapaastoon ilmoittaneiden kesken  arvon lisäksi kuusi kerää VigingGarnin Naturgarn 100% villalankaa. Lankaa käytetään yleisimmin huovutustöihin.
 
 Jos haluaa, niin minun spostiin ( seijasiskon@gmail.com )  voi lähettää kuvia valmiista töistä. Ainakin osan voisin julkaista blogissani. Etenkin hyviä jämälankaideoita olisi kiva saada.  

Tällä napilla tähän postaukseen linkitettynä saa mainostaa tempausta. 

http://punalanka.blogspot.fi/2015/03/lankapaasto-haaste.html


Mukavia hetkiä käsitöiden parissa !

t. Seijasisko

62 kommenttia:

 1. Jes,tää haaste on aivankuin mulle tehty. Viis palkinnoistakaan,kunhan inspiroiduin tästä ,olla ostamatta lankaa! Minä olen vahvastu mukana ja ilmoitan toki,jos sorrun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun innostuit. Oon ajatellut että voisin olla ostamatta lankaa muttta aamulla lankavuoria järjestellessä sai tän idean . Paljon mukavampaa on paastota porukalla.:)

   Poista
 2. Ilmoittaudun mukaan! Kolmen kuukauden langanostopaasto tulee kyllä olemaan todella haastava, mutta tarpeellinen!

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan! Olin jo vakaasti päättänyt olla hankkimatta lisää lankoja mutta viime kauppareissulta tuli taas nuutama kerä mukaan. Ehkä näin onnistuu paremmin yhdessä :-)

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti mukana! Lankalaihista yrittänyt muutenki, mut nyt ku on selkee aika ni jospa nyt onnistuis? :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy ilmoittautua, muuten hukun lankoihin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa . Kannataa ilman muuta ..voi olla tosiaan vaarallista omistaa liikaa lankaa.;)

   Poista
  2. Lankapaasto on loppunut ..miten on mennyt? Laitahan kuulumiset vaikka mun spostiin seijasiskon@gmail.com huomiseen puoleen päivään mennessä.

   Poista
 6. Mukana ollaan! Täytyy vielä varmistaa, koska olen mukana kevään SNY kierroksella, että saanhan ostaa parilleni lankaa? Jos se käy, olen niin mukana! Olen yrittänyt paastota vuoden alusta asti, mutta joukossa on voimaa:)

  VastaaPoista
 7. Tottakai voi lahjaksi ostaa. Kiva , kun oot mukana. Porukalla onnistumme varmasti paremmin.:)

  VastaaPoista
 8. Tää on niin mulle!Yritin jo yksin tammikuun alusta ja tänään(kin) hiukan lipsahti Tokmannilla. M. Eerola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa joukkoon. Jospa se porukassa onnistus paremmin. :)

   Poista
 9. Minä olen paastonnut koko alkuvuoden onnistuneesti ja lankavarasto onkin pienentynyt yli 4 kg. Jatkan paastoilua, ja voin ainakin yrittää jatkaa tuonne juhannukselle asti. Voi tehdä tiukkaa, sillä ihan nollille en ehkä haluakaan ja jo nyt sukkalankoja on melko vähän jäljellä...

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Tervetuloa Tuija! Me voimmekin vaihtaa "lankapaastokuulumiset" tiistain neuleilloissa. :)

   Poista
 11. Hei!
  Otan osaa paastoon. Se tulee tarpeeseen kyllä. Jospa varastoni pienenisi vaikka pahvilaatikolisella :). Nimimerkki "virkkaan, värkkään".
  ps. Perustin juuri blogin, voin sinne kuvata kaikki tekemäni neuleet ja punnita ne.

  VastaaPoista
 12. Syytä olisi osallistua, mutta joudun tuona aikana ostelemaan lahjaneuleisiin lankoja, joten valitettavasti en voi osallistua. Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laskinkin etteiainakaan mihinkään tiettyyn lahjaan tarvitse lankaa ostaa. Mekon teen Minnille, mutta oon ostanut siihen jo langat aiemmin.

   Poista
 13. Kuule muistui mieleen,että jossain vaihessa mun on pakko ostaa jokunen vyyhti kouluun! Meillä on kesäkuussa jossain vaiheessa kasvilla värjäystä. Kun en tiedä muutakuin 100% villaa opettaja vaatii ja en tiedä miten paljon,niin ajattelin,että jospa tuota koulun pakollista juttua ei lasketa. Muuten on kyllä lankapaasto täysin sitten päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään semmoinen sääntö, että jos on pakko ostaa opintoja varten lankaa niin se on sallittua. :)

   Poista
 14. Hei! Rehellisyys maan perii ja Lankalaihista olen ylläpitänyt alkuvuoden minäkin. Rohkenen liittyä mukaan, JOS saan ostaa tarpeeseen lankaa eli neuleeseen johon ei lankoja kaapista löydy? Sytomyssyoíhin...?Menevät siis lahjaksi, eivät jää itselle? Joukossa on voimaa, joten mukaan haluaisin! Saataisiin kaappiinkin tilaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on haasteellista nimenomaan se, että pitää selvitä kolme kuukautta niillä langoilla mitä varastoissa on ja suunnittella käsityötkin sen mukaan. Se vaatii mielikuvitusta , säästää rahaa ja samalla saa lisää kaappitilaa. En mielelläni suostuisi tuohon mutta kun on kyse sytomyssyistä niin olkoon sitten ...elikkä sait multa erikoisluvan langanostoon ja olet mukana tempauksessa. :)

   Poista
  2. Minäkin oon suunnitellu hyväntekeväisyysneuleita paaston ajaksi. Pikku sukkia keskosille OYS;iin ja ainakin yhden vauvan peiton teen Vaaka RY:n keräykseen.:) Lankoja näihin kyllä varastoistani löytyy. :)

   Poista
 15. Isännän ystävällisestä kehotuksesta johtuen mukana :)
  Eija R

  VastaaPoista
 16. Mukana ollaan,hieno idea.Saadaan yhdessä lankavarastoja pienemmäksi.Olisko sulla hyviä ehdotuksia,mihin näitä hyväntekeväisyys neuleita vois valmistaa.Sytösmyssyt ja sukkia tein ystävänpäiväksi.Nyt olis mukava tehdä jotain vaikka vauvoille/lapsille,Osallistun myös tuohon paastoajan hyväntekeväisyys haasteeseen,kohde/kohteet ei vielä tiedossa.

  VastaaPoista
 17. Tervetuloa mukaan Nittuli. Minusta Mari on hyvin listannu tuohon Paastoajan hyväntekeväisyys haaste-sivullensa hyvin eri kohteita. http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html Minua itseä innostaa Vaaka RY:n peitto projekti. http://www.vaaka.org

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.....kävinpä uudelleen lukaisemassa, Mari on tosiaan hienosti listannut kohteita.Oli vaan jäänyt lukemiset minulta kesken,kiitos kun vinkkasit palaamaan.Kyllä noista jo löytyy montakin sopivaa kohdetta.Neulomisiin.

   Poista
 18. Hei,
  täällä yksi pahimmanlaatuinen lankahamsteri ilmoittautuu mukaan!
  En tosin perusta palkinnoista, sattuneesta syystä, kun on omistakin takaa liiaksi lankoja... Olin tosin suunnitellut vielä hamstraavani Novitan suomilammas-lankaa yhteen villapusero/takki projektiin, mutta kun on edellisetkin niin pahoin kesken niin...
  Eniten kaipaisin idiksiä mitä tehdä jämälangoista, tai hutiostoksista, joista en saa yhtään inspiraatiota (3kerää oranssia nallea esim).
  Hyvää paastonaikaa!
  Mer

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Jämälankaideoita ja aion kuuluttaa tulevissa postauksssa ja voisi niitä kerätä sitten vaikka erilliseen postaukseen.

   Poista
 19. Hei, minullakin on niiiiin paljon lankaa, että lankapaasto on todella tarpeen. Kaiken lisäksi meillä aloitetaan ensi viikolla remontti, joten langat täytyy sulloa jonnekin remonttimiehen tieltä. Yritän siis olla ostamatta uusia lankoja, parasta olisi kiertää kaukaa kauppojen lankahyllyt ja varsinkin tarjouslaarit! Hyvä tämä sinun idea, mukana ollaan! Terveisin Mari H Varpaisjärveltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan MariH! Hienoa kun näin moni on jo innostunut asiasta.:)

   Poista
 20. Minä lähden mukaan lankapaastoon. Lankoja on kertynyt tosi paljon.

  :) Pirjo, Oulusta

  VastaaPoista
 21. Pitkään harkittuani liityn mukaan hamstraamatta lisävarastoja. Tuntuu tosi pitkältä tuo kolme kuukautta, mutta on minulla kyllä lankoja joka lähtöön, joten tuskin siitä on kiinni. Eli mukana olen.

  VastaaPoista
 22. Tähän minäkin haluan mukaan. Lankoja on kertynyt aivan liikaa :)

  VastaaPoista
 23. Edellinen viesti taisi haihtua taivaan tuuliin...

  Mutta mielelläni olisin kans mukana. Lankaa on ja paljon... Äidin kaulurihuppuun tilasin ja hain langat tällä viikolla, ettei vaan lankalaihis kaatuisi siihen(+köh muutaman ylimääräsen kerän). Kyllä näillä lankavarastoilla pitäsi helposti selvitä seuraavat kolme kuukautta ja paljon kauemminkin...

  Voipi olla et saan 3kk sisällä lankaa, ei kai sillä tipu pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan Lape. Lankaa ei saa huomisesta alkaen enää ostaa mutta lahjoituslankaa toki saa vastaanottaa..

   Poista
 24. Pitkään mietin, mutta viime hetken ilmoittautuminen. Lankalaihiksessa mukana, mutta käden vihoittelu hillitsee jonkin verran käsitöiden tekoa. Ja valmiiden käsitöiden punnaaminenkin tuottaa ongelmia, kun en ole varma onko meillä siihen sopivaa vaakaa. Pitääpä käydä penkomassa varastossa, kun on sellainen mielikuva, että siellä voisi olla tarpeeton.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan..oletkin jo 20. ilmoittautuja. Toivottavasti käsi kestää ja puntarikin löytyy!

   Poista
 25. Ohhoh, just tänään siivosin lankavarastoa. En saanu enää kaikkea edes mahtumaan niille varattuun 4 isoon laatikkoon. Ja silti niitä löytyi siivouksen jälkeenkin vielä pussi sieltä ja laatikko täältä.
  Tälle vuodelle on tullut ostettua jo melkein 5kg lankaa :-O
  Eli minä lähden myös mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lankapaastolle.:) Ilmoittauduitkin viimeisenä mutta tuskinpa vähiten lankaa omistavana mukaan.:)

   Poista
 26. Mieli tekis mutta jänistän vielä julki haasteista. Nimim 100l laatikoissa lankaa ja muutama muu kerä ympäri taloa :D tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 27. Ehtii tämä Mamma Myöhäinen vielä mukaan?Jos saisin paastosta uutta pontta lankojen käytölle-turhaan kaapissa lojuvat:)
  15.3.-25.3.en ole ostanut lankoja ja mitään en sen puoleen ole saanut aikaiseksikaan...Jos mahdun vielä mukaan paastoilemaan niin pistä kommenttia blogiini niin käyn nappaamassa tuon kuvan sivupalkkiini:)

  VastaaPoista
 28. Olet mukana ja enpä kyllä usko että kenelläkään sitä vastaan.

  VastaaPoista
 29. Hui, onpa tiukat säännöt! Kyllä neulootikoille pitää(isi) antaa anteeksi ainakin yksi lipsahdus kuukautta kohden! Johan sitä tulee ostettua ihan vanhasta muistista, samaan kärryyn sujahtaa ruislimpun ja nakkipaketin väliin... ;o)

  VastaaPoista
 30. Hyvät säännöt.:) jos lankaholisti ostaa yhdenkin kerän niin kohta on kymmenen korissa.:)

  VastaaPoista
 31. Poikkean välillä kertomaan, että haaste on hauska ja hyödyllinen! Olen löytänyt kaapista lankaa, jota en muistanutkaan ja inspiroitunut uusin neuleisiin, pieniin mutta hyödyllisiin. Jokunen kerä on käytetty loppuun...ja vielä riittää lankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikun kiva kuulla. Mulla on samannmoisia tunnelmia..eikä oo yhtään hankalaa ollut karttaa lankakauppojakaan. Alkuviikosta teen postauksen lankapaastosta ja aion kysellä muiltakin miltä on tuntunut.

   Poista
 32. Täytyy vähän päivittää tilannetta; olen ollut tosi tiukka, enkä ole ostanut kerääkään lankaa(paitsi Snylleni). Hirveästi en ole kuluttanutkaan, mutta ihan kivasti kuitenkin ja vielä ehtii lisätä kulutusta. Ihan niinkuin Ruiskaunokkikin, olen ollut ilahtunut siitä, mitä aareita lanka-arkusta onkaan löytynyt ja miten kekseliäs sitä onkin. Tämä on ollut mukavaa ja antoisaa. Eikä langoissa loppua näy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuulumisista ..kiva kuulla että kivasti sujuu. :)

   Poista
 33. Radiohiljaisuutta olen pidellyt, kun langanostolakko on edelleen pitänyt suunnitelmien mukaan - viimeksi olen ostanut lankaa joskus marraskuun alussa :). Nyt näyttää siltä, että ostolakkoa voi hyvin jatkaa vielä vaikka kesän yli. Toukokuussa tosin sain lahjaksi kaksi 100 gramman sukkalankavyyhtiä. Ihan tarkkaa lukemaa 15.3. jälkeisistä kulutuslukemista ei ole, kun olen pitänyt vain yleistä kuukausikirjanpitoa, mutta vähän yli 2 kg:n lukemissa mennään. En kylläkään halua osallistua lanka-arvontaan, sillä en edelleenkään halua lisää lankaa nyt, kun varasto on kutistunut viidessä kuukaudessa 12,8 kg:sta alle 6 kg:aan!

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)