Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 24. toukokuuta 2016

Italiassa 8.5.-21.5. 2016Hei pitkästä aikaa kaikki blogiystävät!


Olen ollut Pohjois-Italiassa  viehättävässä SanRemon kaupungissa kahden viikon kielikurssilla. 

Kaupunki oli todella  kaunis ja ihmisetkin ovat niin iloisia ja ystävällisiä. 

SanRemo
SanRemo
 SanRemo
SanRemo

Pienessä koulussamme  oli rento ja  kansainvälinen tunnelma. Opiskelijoita oli ympäri maailmaa ja minä ainut suomalainen.

Koulun oleskelutilaa.

 Opin paljon  Italian kieltä ja sain uusia ystäviä.

Luokkahuoneet olivat pieniä, mutta ryhmätkin olivat pieniä. Kuva on meidän luokasta välitunnilla.

Meidän ryhmässä oli viisi oppilasta ja kaikki olimme yli viisikymppisiä. Koulupäivä alkoi kello 9. ja päättyi 12.40.  Natalia-opettaja oli nuori, tosi pätevä ja myös vaativakin ope hyvässä mielessä. Minun ryhmässä oli erittäin miellyttävä ruotsalaispariskunta, joihin tutustuin enemmänkin ja tapasin jonkin verran heitä myös vapaa-aikana.

Paras kaverini oli kumminkin japanililainen Aiko. Aikon kanssa oli aina hauskaa.


Kuvassa olen hänen kanssaan kahvittelmassa San Siron aukiolla SanRemossa. Aiko osasi paremmin Italiaa kuin minä ja olikin ylemmällä kurssilla. Puhuimme keskenään enimmäkseen Italiaa ja  jonkun verran Englantia. Minun IItaliankieli oli etenkin alkuun aikamoista takeltamista mutta joka päivä opin paljon uutta. Sillä tavallakin sitä oppii, kun koittaa vain mahdollismman paljon ja rohkeasti käyttää kieltä. 

Vietimme Aikon kanssa viikko sitten lauantaina  ihanan päivän  kauniissa ja ikivanhassa Cervon kaupungissa. Siellä  on pieniä somia kujia ja käsityöläisten ja taiteilijoiden putiikkeja ja myös hienoja näkymiä.

Cervo

Cervon kirkko oli tosi komea sekä sisältä että ulkoa.Lounaan nautimme Cervossa kuvan kauniilla terasilla .

 Eräänä iltapäivänä vierailin Aikon kanssa  Sanremon pienessä taidemuseossa.


Ihan erityisesti ihastuin siellä tähän italialaisen Antonio Morettin tauluun. Moretti maalasi taulun vuonna 1948 San Remossa asuessaan. Minusta taulussa on ihana vanhanajan tunnelma ja siinä on San Siron aukio, jonka kahviloissa tuli monena päivänä istuskeltua. Talot ja puutkin ovat samat vaikkakin nuo puut ovat jättisuuria nykyisin. Jos jostakin löytyisi sama taulu julisteena niin ostaisin sen heti. Ei vaan löydy mistään.:( 

 Asuin italialaisen rouva Pierina Rossin Luona. Minulla oli siisti ja sievä huone ja puolihoito .

 
 Pierina asui kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Hänen kotinsa oli kaunis ja upealle parvekeelle oli käynti joka huoneesta. Koulumatka oli kaksi kilometriä.

 Rouva Pierina oli mukava ja topakka nainen. Hän täytti eilen 80-vuotta ja sitä ei kyllä uskoisi kukaan. Hän näytti 30 vuotta nuoremmalta ja on todella energinen. 

 Pierina kokkasi todella hyvää ruokaa. j


 Pierna opetti keittiössään minullekin ruuanlaittoa kuten mm.  pastan tekoa.Itse tehty tuorepasta on niiiiiiiiiiiin hyvää, että aion hankkia kotiinkin pastakoneen. Tein myös Pierinan ohjeella herkullisen pestokastikkeen, jota aion valmistaa Suomessakin.Vein Pierinalle viemisiksi kuvan patalaput ja Pentikin pyyheliinan ja servetit. Patalappujen ohje täällä. Lähtiessä ostin hänelle komean punaisen pelargonian syntymäpäivälahjaksi ja hän tulikin todella iloiseksi siitä.


Pieni lankakauppa löytyi San Remon vanhasta kaupungista. Lankakauppias halusi tulla kuvaan mukaan.:)  Valikoima ei ollut mitenkään erikoinen ja aika kallistakin oli. Ostokseni jäivätkin vähäisiksi.

 
Ostin vain  neljä 50 gramman kerää italialaista puuvillalankaa. Kerän hinta oli 3,5 euroa.  Kivalta näyttävät  keränä. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttävät neuleessa.

Tässä vielä Pohjois-Italian  maisemia. 

San Remo 
  San remo
SanRemo
Sitruunapuu Cervossa
San remo
 Bussana Vecchia
 SanRemo


SanRemon Casinolla oli myös konserttisali, jossa kävin ystävien kanssa kuuntelemassa kaupunginorkesterin konserttia.


Illallisella uusien ystävien kanssa konsertin jälkeen.

  Reissu oli mahtava seikkailu ja paras loma mitä olen milloinkaan kokenut. Italian opiskelu jatkuu Suomessa. Seuraavaa matkaa on vähän kaavailtu serkkuni kanssa ensi kevääksi Roomaan. Haaveilen myös lähteväni kielikurssille Firenzeen parin vuoden päästä. Katsotaan nyt vain ,että saanko rahaa matkakassaani säästettyä niin paljon, että voin nuo haaveeni hyvillä mielin toteuttaa.


Aika vähän tuli kudottua, mutta kuvan sukat sain melkein lähes valmiiksi lomani aikana. Ne ovat kokoa 40. Laitan ne myyntiin ja maksavat 35 euroa plus mahdolliset postikulut.


Kanelikin tuli eilen kotiin poikani luota. Kyllä olikin jo ikävä Kanelia ja tunne oli selvästi ollut molemminpuolinen.:)  Tuliaisista Italian kissojen gourmeeruuat maistuivat..mutta tuo "hiirihärveli" ei ollut Kanelista yhtään kiinnostava.:D

 Tässä kaunotar vielä lempipaikallaan ikkunan ääressä. 

Nyt  lähden sitten neuletapaamiseen ja neulonkin loppuun nuo villasukat!

Mukavaa viikkoa!

 t. Seijasisko

9 kommenttia:

 1. Oi, jospa oisin sanut olla mukana! Oma italian kielen taitoni on kyllä niin heikko, että en olisi pärjännyt. Olen opiskellut kieltä yhden talven.

  VastaaPoista
 2. Varmasti hieno reissu. Tuollainen kurssi missä on ainoana suomalaisena on varmasti antoisampi kuin että olisi mahdollisuus suomen puhumiseen. Pakostakin oppii. Tarvitsisin samanlaisen ruotsin kurssin....
  Näytti tosi upeilta nuo puitteet. Voi vitsi, ihan kateeksi pistää....

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut ihana kielikurssimatka. Kiitos mukavasta kerronnasta ja kuvista.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja todella upeita Italian kuvia. Varmasti ihana reissu.

  VastaaPoista
 5. Voi Seijasisko,sinulla on ollut ihana loma ja kaikenlaista kivaa olet saanut nähdä ja kokea! Niin hienoja kuvia,joista tunnelmaa välittyi meillekkin. Minä tykään Italiasta kovin ja minun tekee mieli joskus päästä Taorminaan. Cattoliigassa olen ollut ja Venetsiassa.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kauniilta Italiassa näyttää, hienoja kuvia! Oli varmasti antoisa reissu!

  VastaaPoista
 7. Reissu oli varmasti unohtumaton. Hauskaa, että teitä oli vain 5 oppilasta :)

  VastaaPoista
 8. Voi että, on sinulla ollut ihana Italian reissu. Lomailua ja hyötyä samalla kertaa :)

  VastaaPoista
 9. Vaikuttaa upealta matkalta! Olen käyny 2 kertaa Italiassa ja se on jotenkin helposti lähestyttävä maa.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)