Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Turvalelujen luovutus Heikinharjun pakolaiskeskuksessa

Viimeisiä kappaleita vähän vielä editoin.4.5. kello 10.30

Kävimme eilen poikani kanssa luovuttamassa puput/kissat ja nallen Heikinharjun pakolaiskeskukseen.   Leluja  oli yhteensä 33, sillä viime tipassa ehtivät sittenkin vielä mukaan...


Mervin pupu(keskellä) ja Talvikin puput. Kauniita ja hyvin tehtyjä pupuja nämäkin. 


Haluankin vielä sanoa, että kaikki kampanjaan tulleet lelut ovat ihania ja halattavia. Jokaiselle lelulle löytyy aivan varmasti ottaja. 
 
Pakolaiskeskuksessa on turvallisuussyistä kaikenlainen kuvaaminen kielletty, mutta koitan kuvailla vierailumme mahdollisimman tarkkaan. 

Ilmoittauduimme pakolaiskeskuksen respassa ja sitten meidät ohjattiin Lasten kerhotiloihin.  Pelastakaa lapset RY. pitää siellä lasten kerhoa kaksi kertaa viikossa. 
 
Heikinharjussahan on tälläkin hetkellä lähes 30 lasta, mutta juuri silloin paikalla oli vain muutama lapsi ja pari äitiä. Menossa oli roolileikit. Pieni poika oli halunnut pukeutua vauvaksi ja toinen pieni poika taas tytöksi ja tummakutrinen "prinsessakin" joukosta löytyi.


Kerhohuone oli aivan ihana. Seinät olivat vapaaehtoiset maalaneet taivaansiniseksi ja ikkunaa koristivat iloisen väriset verhot. Siellä oli myös paljon leluja. Arvelen, että lelut olivat lahjoitettuja.

Kerhon ohjaajat olivat erittäin ystävällisiä ja kertoivat, että Heikinharju on ensimmäinen paikka mihin lapset pitkältä matkaltaan tulevat. Voi vain  kuvitella kuinka rankkoja  juttuja lapset ovat joutuneet kokemaan ja  ovatkin tullessaan usein ahdistuneita ja vetäytyneitä. Ohjaaja kertoi, kuinka pikkuhiljaa, kun hyviä asioita alkaa tapahtua, lapset alkavat vapautua ja leikkiä.   

Tummakutrinen "prinsessa" valitsi Matleenan tekemän pupun.

Lasten kanssa katselimme leluja ja pieni tyttö valitsi tyttöpupun ja pieni poika mirrin.  Yksi herttainen äiti valitsi vauvalleen on  pikku pupun. Hän halusi myös blogini osoitteen. 

Kerhon ohjaajat  arvostivat kovasti lelulahjoitusta.

 Poikani kertoi facebooksivuillaan eilisestä vierailusta ja hänen luvallaan lainaankin hänen hyviä ajatuksiaan syrjinnästä tähän loppuun.

  "Vähän kyllä säälittää jo etukäteen se syrjintä, jota nämä "maahantunkeutujat" täällä tulevat kaikki aika monessa paikassa turhaan kohtaamaan, ihan vaan koska jotkut ei tajua, että ihonväri tai uskonto ei tee kenestäkään pahaa, vaan pahan ihmisestä tekee vain sen oma rasistinen mielikuvitus ja kulttuuriympäristön aivopesu. Maailman sydämellisintäkin pakolaista jotkut  jaksavat rinnastaa rikollisiin ja iPhonehan on joillekin jollain olemattomalla logiikalla merkki siitä, että ollaan elintason perässä. Tuskin kukaan pakenee kotoaan hengenvaaralliselle reissulle, jollei ne olot ole aivan peestä. Ikäviähän ne ennakkoluulot on, ja toivonkin, että ainakin omat kaverit osaa suhtautua näihin ihmisiin lähtökohtaisesti yhtä sydämellisesti kuin suomalaisiinkin."


Lelut menivät tosi tarpeeseen. Turvaksi ja iloksi ja vieläpä ikiomaksikin. Jokainen leluntekikertoi myös tekemällään lelulla, ettei hyväksy syrjintää ja vaan oikeasti välittää ja halua antaa  tukensa haastavassa elämäntilanteessa oleville ihmisille .

Kiitos vielä kaikille osallistujille yhdessä ja erikseen. Tiedän, että teimme todella hyvän työn!

Seijasisko9 kommenttia:

 1. Kiitos raportista, sait kyynelet silmiini, onnen kyynelet.Yksi arvokas asia tässä lahjoituksessa on: Jokainen lapsi saa tämän pehmon ihan omakseen! Leikkihuoneen lelut ovat yhteisiä. Tässäpä onkin nyt tuotekehittelyn paikka, kun ensi vuoteen voi suunnitella uutta asustusta pehmoille.Kiitos jokaiselle osallistujalle, niin kauniita ovat kaikki pehmot!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva kuulla, että vastaanotto oli myönteinen. Vaikka kyllähän sen arvasikin. Varmaan muutkin lapset kuin paikallaolleet ottavat riemulla vastaan ikiomia leluja, kunhan ovat kerhossa seuraavan kerran.
  Nyt sitten ensi vuoden töiden suunnitelu muhimaan alitajuntaan, niin saadaan taas hienoja lahjoitettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ..jakavat kerhossa leluja niin kauan kuin niitä riittää ja vauvollekin toimittavat omansa. Olikin laittanut erilliseen pussiin muutamia pienimmille käteen sopiviava puput ja ne sun tekemät unirätit.:)

   Poista
 3. Mukava kuulla, että vastaanotto oli onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran olin yhteydessä etukäteen että oletinkin että vastaanotto on hyvää.. Sain äsken muuten vielä sähköpostillakin kiitosta ja kehuja kuinka ihania puput ja lelut ovat!:)

   Poista
 4. Ihanaa kuulla. Teit kyllä suurenmoista työtä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että pääsivät perille ja käyttöön :).

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)