Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 3. toukokuuta 2016

Lankapaaston 2016 lopetus

Lankapaasto 2016  on päättynyt. 

Osallistujia oli yhteensä  23 itseni mukaan lukien. Langan ostolakko ei pitänyt 9 osallistujalla(itseni mukaan lukien) , 13 paastolaista ilmoitti "grammansa" ja kertoivat myös langanostolakon pitäneen ja 1 paastolainen jätti ilmoittamatta tuloksensa.

Kisan voittaja on Johku ja ansaitsee kuvan palkinnon.
 

 Hänellä piti siis Lankapaasto koko kolme kuukautta  ja hän kulutti valtavan paljon lankaa eli 5534 grammaa!!! Johkun blogiin tulossa piakkoin yhteenveto lankapaastosta. Käykää katsomassa täällä.

Erttäin hyvänä kakkosena tulee Piia 3810 grammaa  ja kolmanneksi eniten pienenivät  Täti Sinisen lankavarastot el2,715kg grammaa. Kova tulos sekin! Muita ilman lankaostoja selvinneitä   yli 2 kilon langankuluttajia olivat MammaA 2684 grammaa ja Haatai 2305 . Loppuun kisassa olleiden yhteistulos on aikamoinen eli huikeat 24 kiloa 332 grammaa.

Arvonnassa olivat kaikki muut mukana paitsi tietysti minä.
Arpaonni suosi Mustakissaa.

 
 Mustakissa voitti kuvan  palkinnon.
 
Paljon olen  saanut kivaa palautetta ja kiitosta.
Lankapaaston vetohommat ovat olleet minulle  mieleisiä. Eläkkeellä on aikaa harrastaa kaikenlaista mukavaa.:)
 
Kiva kun moni mainitsi hyväntekeväisyysjutut mukavana asiana. Minustakin se oli kiva lisä tähän tempaukseen ja tekee samalla koko hommasta mielekkäänpää. 

Moni oli innokkaasti mukana hyväntekeväisyyshaasteissa. Teimme sytomyssyjä syöpäpotilaille, sukkia uuteen lastensairaalaan ja turvaleluja pakolaislapsille. 

 Kuvassa paastolaisten tekemiä sytomyssyjä.

Suurin osa on kokenut lankapaaston tarpeelliseksi ja minullekin se on ollut ihan välttämätön. Paasto laittaakin pohtimaan sitä, mitä järkeä hamstrata uutta lankaa, etenkin jos niistäkin iso osa "katoaa" lankakaapin uumeniin .

 Paaston aikana olen myös oppinut hyödyntämään vajaita lankakeriä ja oppinut yttämään mielikuvitusta langan ja töiden valinnoissa. 

 Oma kulutus oli  2210 grammaa. Lankaa sorruin ostamaan 400 gramman.En luovuttanut kokonaan ja lankavarastoni  pienentyivätkin 1810 grammaa. Lasketaanpa vaikka 100 gramman lankakerän keskihinnaksi kuusi euroa eli sen mukaan olisin kuluttanut n. 108 euron edestä lankaa! Jos en olisi paastonnut niin se raha olisi voinut ihan helposti mennä uusiin lankoihin kolmessa kuukaudessa.


Muutama kertoi jatkavansa paastoa edelleen. Itse en aio langanostolakossa juuri nyt olla, mutta koitan välttää kaikin  tavoin lankakaupan heräteostoksia ja langan hamstraamista. Koitan myös käyttää mahdollisimman paljon lankavarastojani, sillä minulla on kaapissa yhä aika paljon lankaa.
 Lankapaastoa on toivottu ensivuodellekin. Olenkin nyt  päättänyt, että seuravaan kerran paastoillaan syksyllä 2017. 


Kuvassa Johkun neuloma apupupu ja Sinisen Sohvan Emännän neulomia kissoja. Nämä pääsevät tänään lasten leikkeihin Heikinharjun pakolaiskeskukseen. :)

Onnittelut  voittajille ja kiitos kaikille osallistujille mukanaolosta ja hyvää kevättä ja ihanaa kesää! 

t. Seijasisko

5 kommenttia:

 1. Hienot saavutukset paastolaisilta ja onnea voittajille :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut palkintojen voittajille, Johkulle ja Mustallekissalle! Upea tulos Johkulla. Respektit hänelle!
  Minä olen kolmatta vuotta peräkkäin langanostolakossa ja aion jatkaa samaa rataa. Ostan lankaa, jos sille on oikeasti tarve. En vain siksi, että löydän ihanaa lankaa halvalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle lankapaaston järjestämisestä :) Ja myös mukavien hyväntekeväisyyskampanjoiden järjestämisestä :)

  VastaaPoista
 4. vaikka minun paasto ei pitänyt ihan loppuun asti niin lankavarasto väheni silti mukavasti ja olen mielelläni ensi vuonna mukana. kiitos kun järjestit paaston ja hyväntekeväisyystempaukset. Hyvää kevättä kaikille paastolaisille. Jaana

  VastaaPoista
 5. Oho, minullahan on nyt arpaonnea. En ollut huomannut tätä, koska olen ollut koneella vain koulutehtävien takia - ja paljon... Kiitos. Kirjassahan onkin mustakissa kannessa:) Laitan sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)