Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ihania vieraita ja heille virkattua ja kudottua

Viime torstaina sain vieraakseni Brasilialaisen ystäväni Nelzan ja hänen tyttärensä Marilian. Nelzahan vieraili Suomessa luonani jo toista kertaa. Tapaamisesta kehkeytykin kesäni kohokohta, sillä  meillä on ollut todella mukavaa yhdessä ja lisäksi mahtavat säät.
 
 Nallikari, Oulu 20.7.2016

Kuvassa ihanat  äiti ja tytär Ainolan puistossa. 
 

Tässä me ystävykset  Hupisaarilla. 


 Tein Nelzalle lahjaksi kuvan patalaput Seiskaveikasta.

   
Tässä linkissä ohjekin nähin.

Tälläiset  varvassukat tein Marilialle. 


 Ajattelin , että kun Brasiliassa on talviaikaan vilpoisaa ja lämpötila  n. +10/15C ja yöaikaan jopa viileämpää,   niin näitä varvassukkia voisi käyttää vaikka varvastossujen kanssa. Varvastossuthat ovat erittäin suosittu jalkine sielläpäin. 


Tässä kuvassa ovat Marilian jaloissa ja kyllä hän tuntui ihan oikeasti tykkäävän näistä. Minustakin kiva malli ja kivasti värjättty lankakin, joka on äidiltäni  perittyä muutaman vuoden vanhaa Nalle-lankaa.  


Sukkien ohje löytyy kirjasta Stine Hoelgaard Johansen: Suloiset sukat.

Saatoin ystäväni  tänä aamuna Helsingin junaan, jossa viettävät vielä muutaman päivän. Lauantaina sitten lentävät kotiinsa Brasilian SaoPaoloon. Tulipa luvattua  heille , että jos ei mitään estettä ilmene niin matkustan Brasiliaan heidän vieraakseen lokakuussa 2018.:) Syksy on hyvä ajankohta matkustaa sinne , sillä silloin siellä on kevät ja sopivan lämmintä ja täällä jo pimeää ja sateista.

Ainolanpuisto 25.7.2016

 Kesä jatkuu ennusteiden mukaan ainakin vielä tämän viikon lämpimänä  ja kauniina koko Suomessa. Kanelikin saa siis edelleen nauttia aurinkokylvyistä olohuoneeni ikkunalla. :) 


Hyvää ja kaunista  kesänjatkoa kaikille!

t. Seija ja Kaneli

6 kommenttia:

 1. Varmasti teillä on ollut mukavaa yhdessä. Suomen oikutteleva kesäsääkin on suosinut. Sinulla onkin upea matkakokemus tiedossa parin vuoden päästä. Kannattaa aloittaa portugalin opiskelu italian rinnalle 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa. :) Kyllä mulla taitaa riittää tarpeeksi haastetta italian kielen opinnoissa. :D

   Poista
 2. Hieno juttu! Tein tyttärelleni tuollaiset "ukkovarvasvillasukat", kun hän oli komennuksella Amerikassa. Kohta hän tilasi samanlaiset jollekin kollegalleen, siellä kun töpsötellään likaisilla lattioilla varvastossuissa. - Vähän kateellisena reissusuunnitelmistasi (?!?!)

  VastaaPoista
 3. Oi,kuinka sinulla on ollut kaukaisia vieraita ja kivaa heidän kanssaan. Ou,ou, Brasiliaan lupasit tulevaisuudessa mennä!! Se varmaan onkin sitten kaikkien aikojen matka! Kivat lahjat ystäväsi saivat. Pitäisi ottaa kanelista mallia ja nauttia kesästä täysin siemauksin:)

  VastaaPoista
 4. Oletpa hyvät lahjat keksinyt heille ja vielä omin käsin tehdyt. Ne muistuttavat aina sinusta. Brasilian matkaa on kiva odottaa. Siitä varmaan tulee ainutlaatuinen. Toivotaan, että maailman tilannekin rauhoittuu siihen mennessä. Terv. Kerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Kerttu. Enpä osaa pelätä matkoillani ..on todella minimaalinen todennäköisyys kuolla esim. jossakin terroristien pommi-iskussa. Yhtä voi kuolla vaikka omassa kyläyhuoneessa kun liukastuu vaikka saippuanpalaan. :) Tosin järkevä kannattaa olla eli en tietenkään matkustaisi maihin joihin ei virallisesti suosita matkustamista.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)