Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Vironvillapatalaput ohjeineen

Matleenan Lankapirtti blogista sain idean huovuttaa patalappuja Vironvillan lopuista ja saatte samalla ohjeenkin .


Kiersin langan etusormeni ympärille ja virkkasin kolmosen koukulla  12 pylvästä renkaaseen. Toisella kerroksella virkkasin 2 pylvästä jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen eli on yhteensä 24 pylvästä .


Lisäsin joka kerroksella 12 pylvästä/ kunnes kerroksia oli 12 ja pylväitä yhteensä 144 . Kuvassa valmis lappu josta näkyy, että reunat kääntyvät vähän sisäänpäin. Siksipä ennen pesukoneeseen laittoa silitin laput tasaiseksi höyryraudalla. Halusin varmistaa että lopputulos olisi tasainen. Virkkasin myös lappuihin kaksinkertaisesta langasta 20 ketjusilmukan ripustuslenkin.


Minun koneessa tuli hyvä lopputulos 40C asteessa ja 800 kierroksen linkouksessa. Joukossa on yksi kylpypyyhe.  Eri pesukoneissa lopputulos voi olla erilainen.  Huomaa, että vasemmanpuoleinen lappu on virkattu langan värityksen mukaan kun taas oikeanpuoleisen lapun olen tehnyt raidoittaen. ( vironvillalankaa pätkien).


Ripustuslenkki näytti aika huterolta pesun jälkeen siksi vahvistin sitä kaksinkertaisella vironvillalangalla ja liottelin hiukan"vahvistuskohtaa " kuumassa hanavedessä siten että sekin huopui kivasti.   


 Tässä sitten kaikki neljä patalappua valmiina. Nämäkin menevät lahjaksi.

Viikonloppuuni on mahtunut monelaista mukavaa ja etenkin vauhdikasta menoa tämän pikkuneidin seurassa. Kävimme nimittäin Minnin kanssa Oulun Hietasaaren Vauhtipuistossa.


 Minni halusi niin kovasti kuvan  helikopteriin  mutta oli liian pieni mennäkseen laitteeseen yksin niinpä minunkin piti sulloa itseni tuollaisen helikopterin takapenkille :D Minni istui etupenkissä ohjaamassa.  Taisi meitä molempia alkuun vähän jännittää vaikka lopulta meitä vain nauratti.  Olikin hauska yhteinen helikopteriajelu. :D No, olihan siellä onneksi monta sellaistakin laitetta, joihin   pystyi tytön päästämään yksinkin. "Kaneli"-karusellikin löytyi.;) Minnin äitikin liittyi myöhemmin seuraamme ja Minni pääsi vielä äitinsä matkassa sellaiseen hurjaan matojunaankin. Kiva reissu meillä oli.


Hyvää kesänjatkoa!

t. Seijasisko

3 kommenttia:

  1. Nättejä lappusia! Ja kiitos ohjeesta; langanlopuille ei ole koskaan liikaa ohjeita.

    VastaaPoista
  2. Mainiot patalaput ja hyvä, kun teit ohjeenkin. Nyt voi ohjta ohjeen kyselijät tänne. :)

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)