Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 1. elokuuta 2016

Heinäkuussa neulottua, virkattua ja kuunneltua

Monissa blogeissa on tapana aina alkukuusta esitellä vielä kerran edellisessä kuussa valmistuneet  käsityöt. Minäkin päätin aloittaa saman tavan. Nykyisin kuuntelen käsitöitä tehdessä aika usein  äänikirjoja Päätinkin jatkossa kertoa  myös jotain niistä kirjoista mitä kuukauden  aikana olen kuunnellut. 

Seuraavassa kuvat  kuukauden aikana valmistuneista  käsitöistä.


Lisätietoja kuvien käsitöistä löytyy heinäkuun postauksista.

Kesä/heinäkuussa  kuuntelin kaksi kirjaa : 

Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläisessä olikin kuuntelemista sillä alkuperäisessä teoksessa on 779 sivua. Kuuntelin yhteensä 31 Cd:tä joiden keskipituus n 70 minuuttia. Mutta mitäpä kuunnellessa, sillä  Sinuhen ja hänen mainion palvelijansa Kaptahin seikkailut  ajassa  n. 1300 eKr. ovat todella kiehtovia ja mukaansatempaavia ja teoksen lukijakin, näyttelijä Lars Svedberg ,teki osaltaan kokemuksesta todella miellyttävän.


 Olen ollut monta kertaa aikeissa lukea tämä kirjan ja mutta se on vain jäänyt . Olen  onnellinen , että tein sen nyt. Haikein mielin lopetin kirjan ja niin haikeata oli, että viimeisen kappaleen kuuntelin kolmesti. Sinuhe äänikirjan , jonka olen isältäni saanut, pidän aarteena kirjahyllyssä ja  kuuntelen sen vielä joskus uudestaan. 
Annan täydet 5 tähteä. *****.

Sitten kuuntelin Leena Lehtolaisen Kuparisydämen. Poliisi Maria Kallio on useimpien Lehtolaisen kirjojen päähenkilö. Olen lukenut melkein kaikki Maria Kallio kirjat. Pidän kovasti Maria Kallion räväkästä ja rohkeasta hahmosta.   Maria Kallio kirjoista  on tehty TV-sarjakin. Se oli minulle pieni pettymys, sillä se rikkoi liian paljon  niitä mielikuvia, mitä  kirjoja lukiessa minulle oli syntynyt.


Kuparisydän dekkarissa Maria Kallio saapuu kesätöihin nimimieheksi entiseen kotikaupunkiinsa Pohjois-Karjalan Arpikylään Pian hänen tulonsa jälkeen kaupungin  vanhalla kaivoksella tapahtuu murha.

 Kirja oli minulle jo ennestään tuttu mutta edelllisestä lukukerrasta on jo parikymmentä vuotta aikaa
Kiinnostuin   kirjasta uudestaan, sillä Lehtolainen  on kotoisin Outokummusta ja kirjan Arpikylän esikuvana on Outokummun kaupunki. Minulle Outokumpu on taas tullut hieman tutuksi parin viime vuoden aikana, sillä tytär asuu siellä. Viimeksi kesäkuussa kävin tutustumassa Outokummun vanhaan kaivokseenkin. Kirja on hyvää kevyttä kuunneltavaa. Kirjalle annan 3+ *** 

 
Seuraavaksi alan kuuntelemaan  Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa. Odotukset ovat korkealla, kun lukijanakin on vielä itse Antti Litja. Puikolla on nyt kissantassusukat. Tarkoitus olis  saada kahdet sukat valmiiksi tälläviikolla.
 
Mukavaa  viikonjatkoa!

t. Seijasisko

.


21 kommenttia:

 1. Sinuhen luin opiskeluaikoina junalukemisena. Tykkäsin kovasti, mutta muista Waltarin teoksista en oikein innostunut. Maria Kalliot olen myös lukenut ja samoin tv-sarja oli pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemista(tai kuuntelemista) uudestaan, sillä kirja saattaa avautuakkin vielä enemmän kuin nuorempana. En ole minäkään muita Waltareita lukenut. Muutenkin lukuharrastukseni oli parikymmentä vuotta lähes kokonaan "jäissä". Kyllä Sinuhen täytyy olla Waltarin paras teos ja ainakin se on maailman kuuluisin suomalainen teos. Wikipediasta katselin niin sen mukaan teos on käännetty 40 kielelle!

   Poista
 2. Olet ollut superahkerana. Ihanuuksia olet saanut aikaan.

  VastaaPoista
 3. Minä olen monesti tuota Sinuhea miettinyt. On totta että elokuva muuttaa lukukokemusta. Itse olen katsonut Hovimäen ja sen jälkeen lukenut kirjana ja tietenkin ne hahmot ovat päässä sen näköisiä kuin sarjassa. Maria Kallio on tuttu vain sarjana, mutta voisinkin lainata kirjana. Tänään kävin kirjastossa ja lainasin mm.ssa Mieheni Mikko ja Minä. Mikko Niskasen tarina vaimon silmin. Katsotaan millainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämänkerrat oikeasta elämästä ovatkin mielekiintoisia. Aika vähän olen niitä tosin lukenut niitä sen sijaan aika paljon katsellut henkilödokumenttejä televisiosta. Tuli mieleen, että ruotsalaisen Wilhem Mobergin Maastamuuttajat teos ,joka on ehdoton suosikkini ja minulla koko teos kirjahyllyssä. Siitä on tehty myös todella upea televisiosarja pääsosassa mm. Liv Ullmann ja se se sarja on poikkeus eli sellainen että elokuva vain täydensi lukemaani. Se aarre minulla on dvd:näkin.:)

   Poista
  2. Vielä että, minullakin on nuo maastamuuttajat, täytyypä ottaa luvun alle. Kerttu

   Poista
  3. Kannattaa ootta luvun alle tuo Maastamuuuttajat. Se hieno kirjasarja ja koukkuun jäät kun alkuun pääset!

   Poista
  4. Minäkin voin suositella Maahanmuuttajia. :) Itse olen lukenut sen kahteen kertaan ja ehkä luen vielä kommannenkin kerran. :)

   Poista
  5. :)))))) kiva kuulla Matleena. Luin Maastamuuttajat eka kerran joskus nuorena lukiolaisena. ..toisen kerran 2000-luvun alussa ..ahmin kirjoja aina kun vain oli aikaa ja pariviikkoa siinä meni. Ei ole kauaa kun katselin tv-sarja uudestaan. Mahdollisesti luen minäkin kirjat vielä joskus uudestaan. Pari vuotta sitten löysin divarista edullisesti koko sarjan pitihän se saada kirjahyllyyn.

   Poista
 4. Paljon oletkin saanut valmiiksi kaikkea kaunista! Kätevää nuo kuunneltavat kirjat, pitäisikin tarkistaa kirjaston valikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen äänikirjoja lämpimästi.Aika paljon niitä nykyisin löytyy tosin suomeksi enimmäkseen kotimaista kirjallisuutta. Tulevaisuudessa varmaan enenevässä määrin. Ännikirjojahan voi ladata vaikka kännykkään ja kuulokkeiden avulla kuunnella vaikka bussissa istuessa. :)

   Poista
 5. Eikö olekin kiva tehdä katsaus, mitä käsitöitä on edellisen kuun aikana tehnyt. :) Ja sitten vuoden lopussa vielä yhteenveto kuukausiraporteista, niin saa itsekin kokonaiskuvan tekemisistään.
  Minä en ole äänikirjoja harrastanut, mutta luen paljon romaaneja ja elämänkertoja yms. Waltariakin olen lukenut, mm. Sinuhen joskus nuorena. Hmh, sen voisi oikeastaan lukeaa taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteenveto on ihan kiva juttu. Muistankin sinun maininneen aiemminkin lukuharrastuksestasi. :) Minä olen ollut sellainen satunnainen lukuija ..kirja harvakseltaa silloin tällöin. Nyt kun löysin äänikirjat tulee "luettua" minullakin enemmän.

   Poista
 6. Sie oot ollut ahkera, monta kaunista patalappua ja hauskat varvassukat.
  ÄÄnikirjat on tosi hyvä keksintö, olemme hommaamassa niitä apelleni joka sokeutuu hiljalleen ja lukeminen ei enää suju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Etenkin näkövammaisille on tosi hyvä että äänikirjoja on saatavilla nykyisn aika paljonkin.

   Poista
 7. Me ollaan kuunneltu mieheni kanssa Sinuhe radion jatkokuunnelmana. Mutta siitä on jo aikaa. Minulla on ne kirjat ja mieheni on lukenutkin ne. Minä vain aloitellut. Haetko noita äänikirjoja kirjastosta vai miten niitä saa, ettei tarvitsis ostaa ihan? Kiinnostaisi kovasti. Nätteja töitä olet taas saanut aikaan. Hyvää viikonloppua sinulle toivoo Kerttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en aio alkaa ostamaan , sillä ainakin Oulun kirjastosta löytyy äänikirjoja ihan ok. valikoima. Netistä löytyy lähinnä maksullisisa "äänikirja"kanavia kuten Elisalla. Ilmaisi äänikirjoja on kuitenkin ainakin YlenAreenassa .. ne ovat lähinnä kotimaisia klassikoita. http://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/30-272

   Poista
 8. Muakin alkoi kiinnostaa äänikirjat, kun en ole ehtinyt lukea mitään pitkään aikaan.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli Sinuhe pakkolukemisena lukion ekalla. Ehkä siitä on jääny sinuhe-angsti. Joku asiakas kerran sanoi et se kirja pitää lukea kymmenen vuoden välein ja joka kerta siitä saa uusia asioita. Tottelevaisesti siis olen lukenut kirjan jo kolme kertaa ja inhonnut. Nyt olis neljännen aika. Auttaiskohan äänikirja? Äänikirjana oon "lukenut" myös Sormusten herran, joka mitä ilmeisimmin kuuluu yleissivistykseen... Maria Kalloin ja Mielensäpahoittajan kaltaisen "hömpän" seurassa viihdyn paljon paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Sinuhe tosi kyllä tosi mahtava elämys.. vaikka tykkään kyllä "hömpästäkin" Tosin, kun kuuuntelin mielensäpahoittajan eka osan niin aloin kaivasta taas jotain "ylevämpää" :D ja nyt oon kuunnellu kolme cd:tä Sofi Oksasen "Puhdistusta" ja kuuntelukoukussa ollaan. :) Sofi kirjoittaa tosi hyvin mutta sen verran rankkaa tekstiä että "Puhdistuksen" jälkeen taitaa on taas hömpän vuoro.:)

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)