Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 17. lokakuuta 2016

Tassuilua ja messuilua

Edit 17.10. kello 22.30

Viikossa on valmistunut kahdet tassutossut.


Nämä ovat kokoa 39/40.  Varret ovat lyhyet ja alkuun neuloin muutaman kerroksen valkoisella  oikein ja siten neulos rullautuukin ihan  itsestään mukavaksi reunukseksi. Näissä tossuissa on Ullan nettineulelehden ohjeella neulottu tiimalasikantapää.


Nämä tassusukat ovat neulottu kärjestä kantapäähän. Ohje löytyy Ulla nettineulelehdestä täältä. Koko  on 37/28.


Molemmissa tossuissa on lankana valkoista 7-veljestä ja 7-veljeksen Viidakkolankaa.


Oulun käsityömessuilla kävin sunnuntaina. Väkeä oli paljon liikkeellä. Olihan siellä kaikenlaista kivaa mutta ei uutta ja ihmeepää. 
  
Nämä potta/kulho lampunvarjostimet hymyilytti. :D. Emalipottavarjostin onkin kyllä hauska ja hieno idea mutta  tuskin ripustaisin sellaista kotini kattoon. Tuollainen retro emalikulhovarjostin sopisi kyllä hyvin keittiööni. Minulla on kumminkin keittiössä  minulle mieluisa varjostin eli enpä edes harkinnut ostamista.


Monesti aiemmilla messsuilla  olen ihastellut savesta valettuja lankakuppeja  eli  oululaisittain lankakooleja. Ylempi kuva on Tampereen messuilta pari vuotta sitten.


 Nyt ostokset jäivät niin vähäsiksi, että raskinpa satsata lankakooliin. Tiinamarin keramiikkapajan nettisivut löytyvät täältä. Olipa kiva ottaa käyttöön. Lanka juoksee kulhossa kuin ajatus. Kerät tosin pitää keriä palloksi.. mutta  se nyt  on pieni vaiva . 


 Tämä ihanuus on jo sellaisenaan ilo silmälle ja
siitäkin tuli hyvä mieli, että tuli samalla tuettua pohjoista pikku yritystä.


Huomenna on tyttäreni nimipäivä ja ostin Satulle messuilta kuvan puisen kissakaulakorun. Mikä tässä on mukavinta, niin tytär, joka opiskelee nykyisin Itä-Suomessa, tulee syyslomalle Ouluun huomenna ja saankin onnittella häntä "livenä" ja  antaa lahjan samantien. 

Hän viipyy minun luona pari yötä . Ajattelin, että  valmistaisin tyttären tulon kunniaksi Italian emäntäni senora Pierinan oppien mukaan pastaa ja tekisin vielä nyhtökaurasta kastikkeen. Poikakin aikoo ehtiä tervetulo aterialle. :)'

  
Tässä vielä Minnin tyylinäyte viikonlopulta. Hän halusi näyttää minulle mikä on "liikunnan iloa"! Eipä muuten tarvita juoksumattoa paikallaan juoksemisessa. Niin iloista liikuntaa oli, että suosittelen ottamaan mallia. :D

Mukavaa Viikonjatkoa!

t. Seijasisko

10 kommenttia:

 1. Kivoja nuo tassutossusi :) Ja kivoja ostoksiakin teit messuilta. Kun kerran ostit Oulusta vähemmän, voit sitten satsata Tampereelle enemmän ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo kissakoru on ihana. Muistatko mistä kaupasta se oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen firma kuin Sk-puiset ..on niillä verkkokauppakin ..mutta tällähetkellä aika huono valkoima siellä. Messuilla heidän kojussaan oli paljon enemmän valikoimaa. Ovat tulossa myös Tampereen messuille. http://www.sk-puiset.fi/shop/

   Poista
 3. Varmaan tosi kätevä tuo lankakooli. :) Minäkin sellaista katselin ihaillen, mutta jätin ostamatta. Noille pottalampuille kyllä naureskelin! :D

  VastaaPoista
 4. Lankakooli, pelkkä nimi saa jo hyvälle tuulelle.
  Minulta jäi messut tänä vuonna käymättä.

  VastaaPoista
 5. Kissakoruhan on ihan Kanelin näköinen =)
  Minulle teki ystäväni lankakipon kansalaisopiston savityökurssilla ja onkin kätevä käytännössä. Nyt ei pyöri langat lattialla kissankarvoissa , vaan pysyvät siististi kipossa, joka on sopivasti niin pieni, ettei kissa mahdu sinne makaamaan. =)

  VastaaPoista
 6. Uusi tuttavuus tuo lankakuppi. Valaisin kulhot aika kivoja (ilman killuttimia), vaatii kyllä tietyn laisen paikan. Pottavarjostin ei kyllä sytytä.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)