Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 31. tammikuuta 2017

Sytomyssyjä ystävänpäiväksi osa 1
Oulussa sytomyssyjä on kerätty jo seitsemän vuotta. Aluksi Lankapirtin Matleenan ja minun johdolla ja myöhemmin sitten yksin Matleenan johdolla. 


Sytomyssyjä voi tehdä Oulussa ympäri vuoden ja näin ystävänpäivää ennen Matleena kampanjoi sytomyssyjä tavallista  ahkerammin.  Myssyt ovat kuuleman mukaan tälllähetkellä aika vähissä OYS:ssa ja mm. siitä syystä että niin moni tekee näitä Suomi 100-vuotta sukkakeräysjuttuja. Toivon ettei juhlavuonna ei kuitenkaan kokonaan unohdettaisi muita tärkeitä kohteita kuten sytomyssyn tarvitsijoita. 

Sukkiakin syöpäpotilaille kerätään. Sytostaattihoidot saavat aikaan paitsi hiustenlähtöä niin myös ääreisverenkierronhäiriöitä. Se taas ilmenee jalkojen mm. palelemisena. Lasten sytomyssyihin ei ole OYS:ssa nyt tarvetta , mutta lasten sukkia on lasten syöpäosastolta toivottu. Kuvassa kolmet neulomani "kissantassut ", jotka päätin lahjoittaa keräykseen. 

Myssyjä ja sukkia voi viedä tai lähettää Oulun Lankamaailmaan.

Lisää tietoa keräyksestä Matleenan blogista täältä


Minäkin olen päässyt vihdoin myssynteko vauhtiin ja vielä ehdin muutamia myssyjä ystävänpäiväksikin tekemään.  Vuosien mittaan olen tehnyt monennäköistä  sytomyssyä ja  kehitellyt muutamia malleja omastakin päästä. 


Päätin nyt ennen ystävänpäivää tuoda esille  vuosien varrella suosituimmiksi tulleita malleja.


Aloitin Bravo myssystä, joka on pitkänmallinen perusmyssy. Hyvän ohjeen  bongasin vuoden 2012 Oulun kädentaidot messuilta . Malli on kiva ja  tosi simppeli. Siitä on tullut yksi suosituimmista sytomyssymalleista.
 Pastellin sävyt ja etenkin pinkki väri tuntuvat olevan muotia ja niitä  värejä löytyy kivasti minun lankavarastoista. 


Resoriin meni  Adriafilin Nature-puuvillaa jämäkerä ja muuhun myssyyn jotain ohutta bambulankaa kaksinkertaisena. Vyyhtinauha on siis  hukassa.  Ohje myssyyn löytyy täälläSitten neuloin Marilyn myssyn, joka on oma ohjeeni ja ihan suosittu  malli tämäkin. Malli sain nimensä kuvan mallipään, Marilyinin mukaan. Tilasin mallipään Ebaysta vuonna 2012 ja tämä myssymalli oli ensimmäinen, jonka kuvasin  blogiini Marilynin päässä. :) Siitä sitten tuli myssyllekin nimi.  Ohje myssyyn löytyy vanhasta blogistani täältä.


Lankana jotain paksuhkoa puuvillalankaa.

Seuraavaksi aion alkaa vaihtelun vuoksi virkkamaan sytomyssyjä.  Mielessä on ainakin 
  MammaMyyn Minttu-myssy  ja Matleenan Lierimyssy

Käsityöniloa!


t. Seijasisko ja niin kaunis Kaneli-kissani2 kommenttia:

  1. Todellakin Kaneli on kuvauksellinen :) Monenlaisia myssyjä on tullut vuosien varrella neulottua tai virkattua. Varmaan aloittelen myssyjä samalla, kun aloitan pitkät työmatkat.

    VastaaPoista
  2. Kauniit myssyt olet tehnyt, niin ihanat väritkin niissä. Ja nuo tassutossut ovat varmaan tosi mieleisiä lapsille.
    Hyvin olit kirjoittanut sytomyssyistä ja niiden tarpeesta, kiitos siitä! Jospa senkin avulla saadaan lisää sytomyssyjä.

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)