Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Virkattu kukka (suosittu malli)


Virkkaa aloitusketjuksi 6 ketjusilmukkaa(kjs) ja sulje renkaaksi piilosilmukalla (ps).

1.krs. Virkkaa renkaaseen 8 kiinteää silmukkaa (ks) ja sulje krs ps:lla.

2.krs. Virkkaa 5 kjs,  ja  1 pylväs(p)  seuraavaan silmukkaan, *2kjs, 1 p, seuraavaan silmukkaan, toista *-* vielä 6 kertaa  - sulje krs. ps:lla 3.kjs:aan krs. alussa= 8 kjs kaarta.  Kuvassa 2.krs kesken.

3. krs. Siirry  ensimmäiseen kjs-kaareen ks:lla. Virkkaa samaan kaareen 4p ja 1 ks. Virkkaa kerroksen jokaiseen kaareen: 1 ks, 4 p ja 1 ks .Kuvassa 3krs valmiina.

4. krs. Tee edellisen kerroksen terälehtien alle kjs-kaaret uusia terälehtiä varten seuraavasti: taita terälehteä eteenpäin ja tee ensimmäisten terälehtien välissä olevan pylvään ympäri 1ks , *4 kjs ja 1 ks seuraavan p:n ympäri* toista *-* kunnes kaaria on 8 .Kuvassa  4.krs kesken ja kuva on siis kukan nurjalta puolelta.
 5. krs. Virkkaa jokaiseen kaareen 1 ks, 5 p ja 1 ks.(kuva)
Kuvassa 5.krs. meneillään.Nyt on jo valmiina  tälläinen pikku kukka mutta jatketaanpa vielä.

6. krs. Virkkaa taas kaaret ruusun taakse seuraavia terälehtiä varten. Virkkaa 1 ks ensimmäisen ks:n ympäri. *5 kjs ja 1 ks seuraavien terälehtien väliin* toista  *--* kunnes kaaria on 8 ja sulje ps.lla 1 ks:aan.
7. Virkkaa jokaiseen kaareen  1/2-pylväs , 6 p ja  1/2 pylväs. Sulje krs. ps:lla 1 puolipylvääseen . Vedä lanka silmukan läpi ja kukka on valmis. Lankana kukassa on puuvillalanka.  Kukkamalliin käy monet langat mutta tietenkin langan paksuus vaikuttaa kukan kokoon.Kukan voi kiinnittää  vaikka koristamaan  sytomyssyä.

Jos on jotakin kysyttävää, niin laittakaa  kommenttia. 

Mukavia hetkiä käsitöiden parissa!

t. Seijasisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)