Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 13. helmikuuta 2017

Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi osa 3


TiiQ "Käsistä Karannut" -blogista on suunnitellut montakin kivaa myssymallia ja osa niistä juuri sytomyssyjä ajatellen.



Minun suosikkimallini  Tiiq:lta on Xeranthemum.



Malli on   tosi kaunis ja helppo tehdäkin. Lankana tässä on varastoistani löytynyttä vyötteentöntä pehmoista lankaa... tuntuu bambuiselta.  3,5 pyöröpuikoilla myssyn neuloin.  Ohje löytyy Ulla-nettineulelehdestä täältä.



"Claudian sytomyssyn" löysin pari vuotta sitten edesmenneen syöpää sairastaneen amerikkalaisen   Claudia Prattin Facebooksivuilta. Claudia  oli hyvin taiteellinen ja sairastuttuaan suunnitteli montakin mallia. 



Tosi kiva myssy on siis Claudian  itsensä suunnittelema ja todistaa myös sen, että paljon parjatut reikämyssyt ovat kumminkin  syöpäpotilaiden mieleen. Vaikka se kalju saattaa vähän sieltä reikien välistä näkyä niin tälläinen myssy on vilpoisa käyttää etenkin kesäaikaan. En kumminkaan löytänyt tähän kirjallista ohjetta niin matkin myssyä kuvan perusteella .  Kirjoitin samalla blogiini ohjeen, joka löytyy täältä.



Viimeisenä Ystävänpäivän sytomyssynä ehdin vielä   neulomaan tämän puuvillaisen perusmyssyn. 



Myssyä tehdessä ajattelin että tämä voisi sopia hyvin miehelle. Tähän meni aika tarkkaan neljä jämälankakerää ... kolmea sinisen sävyä ja valkoista. 



Tässä sitten minun tekeleet ystävänpäiväksi, jotka lähdenkin  kohta viemään myssyt Lankamaailmaan.  Kaksi nauhallista myssyä tein jo viime vuoden puolella. 




Kolme kuukautta kestävä Lankapaasto  alkaa blogissani ensi kuussa. Ilmoittautuminen on menossa. Se on varmaa että sytomyssyjä teen paaston aikana taas lisää ja muutakin hyväntekoa on luvassa.

Huomenna sitten kuvat vasta valmistuneista Ystävänpäiväsukista!

Mukavaa päivää.

t. Seijasisko

2 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä kaikki! Itse asiassa Xeranthemum on minunkin suosikkini. Niitä on tullut useampi tehtyäkin.

    VastaaPoista
  2. Siellä ne ovat OYS:ssa nämäkin myssyt! :)

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)