Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

torstai 9. helmikuuta 2017

Lankapaasto 2017 ilmoittautuminen ja säännöt

EDIT: täsmennys  27.2 punaisella

Haastan  kaikki "lankahamsterit"  kolmeksi kuukaudeksi lankapaastolle.


https://punalanka.blogspot.fi/2017/02/lankapaasto-2017-ilmoittautuminen_9.html

Jos siis  omistat liikaa lankoja ja haluat päästä edes osasta eroon, niin voit ilmoittautua lankapaastolle  ja samalla lupautua olemaan ostamatta lankaa kolmeen kuukauteen. 

Lankapaasto  alkaa  1.3.2017 ja päättyy 31.5.2017

Tuona aikana eivät osallistujat saa ostaa itselle  yhtään kerää lankaa. Poikkeuksena  kuitenkin  tilanne, jossa saa koko lankavarastonsa tuhottua ennen toukokuun viimeistä päivää.   

Haasteeseen osallistumiseen ei  tarvitse  olla blogia vaan vain liikaa lankaa, josta haluaa päästä eroon.  


   *Kaikki käsin virkkaamalla , neulomalla tai koukkuamisella tehdyt käsityöt  lasketaan paastosaldoon.* 


 Jos neulot käsivarsilla puikkojen sijaan niin  niidentöiden langan menekiksi  lasketaan  vain 1/4 osa. Muuten langanmenekki on  se mitä se oikeasti on.

 Lahjaksi saadut langat on lupa vastaanottaa  ja niistä  tehdyt käsityöt  saa laskea paastosaldoon. Lahjaksi saa myös ostaa lankoja kunhan ei siis osta itselle.
  
Valmiit tai keskeneräiset paastokäsityöt  punnitaan   ja  lasketaan grammat yhteen. 

Jos sinulla on  paaston alkaessa tai lopussa joku käsityö kesken, niin voit laskea langankulutukseen sen  minkä neulot ajalla 1.3 -31.5. 

  Jos selviät paastosta sääntöjä noudattaen  loppuun asti niin  ilmoita minulle p
aastonajan langankulutus  sähköpostiini 5.6. mennessä.  Kerron sitten  blogissani kymmenen kärkitulosta  ja  h
än, joka on eniten lankaa kuluttanut palkitaan... inspiroivalla ja kauniilla "Leikkiä Langoilla"-kirjalla.
Kirjan esittely Ulla-nettineulelehdessä täällä.  

Toisen kirjapalkinnon arvon kaikkien niiden kesken jotka selviävät paaston loppuun saakka lankoja ostamatta.
Arvontapalkinto on "Suloinen Sammakkomyssy" kirja jossa on paljon hauskoja malleja perheen pienempien asusteisiin.

Ilmoittautumiset paastolle 28.2.2017 mennessä sähköpostiini:  seijasiskove@gmail.com Huom:  sähköpostiosoitteeni on vastikään muuttunut

Kertokaa samalla etunimenne tai nimimerkkinne ja mahdollinen blogiosoite. 

Lähetän kaikille vastausviestin, niin tiedätte , että olen saanut ilmoittautumisesi.  Toki voitte kommenteissakin kertoa, että olette mukana leikissä, mutta varsinainen ilmoittautuminen siis sähköpostitse. Julkaisen osallistujien etunimet tai nimimerkit  1. maaliskuuta ja samalla sitten julistan paastonajan alkaneeksi.
Paaston aikana innostan teitä tekemään myös hyväntekeväisyyskäsitöitä. mutta kaikki se toiminta on vapaaehtoista. 


Maaliskuun alussa ilmestyy myös blogiini Lankapaastofoorumi, jossa voivat paastolaiset keskenään vaihtaa kuulumisia tms. Vastaan foorumilla lankapaastoa koskeviin kysymyksiin ja julkaisen myös kuvia paastolasiten käsitöistä. Mutta tämä vasta sitten maaliskuussa.Olen kerännyt jämälankavinkkejä blogiini. Hyviä jämälankavinkkejä otan mieluusti vastaan ja   lisäilen niitä jämälankavinkkisivulle, jonne pääsee klikkamalla kuvan  kissaa. Linkki löytyy myös sivupalkista.

  Jos nyt on kysyttävää niin kysymykset tämän postauksen kommentteihin tai sähköpostiini seijasiskove@gmail.com

https://punalanka.blogspot.fi/2017/02/lankapaasto-2017-ilmoittautuminen_9.html


Tällä napilla  tähän postaukseen linkitettynä saa  eri nettisivuilla vapaasti mainostaa tätä tempausta.

Tervetuloa mukaan!

t. Seijasisko

21 kommenttia:

 1. Mukana tottakai taas. Laitan sulle ilmoittautumista tulemaan. Tuossa langankulutuksessa minulla ei ole mitään saumaa pärjätä, mutta lankaa pystyn kyllä olla ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennuksena vielä, että otetaanko virkkauksista 1/ 4 langankulutuksesta huomioon? Vai koskeeko tämä vain käsivarsineulontaa?

   Poista
  2. Poistan tuon virkkauksen kun aloin miettimään että eihän KÄSIVARSIvirkkausta taida olla olemassakaan.:D KÄSIVARSIneuloessa kuluu niin paljon lankaa että on reilua että silloin ilmoitetaan vain 1/4 langankulutuksesta! SIIS: koukulla virkatut ja puikoilla neulotut työt lasketaa paastosaldoon. :)

   Poista
 2. Tein pienen muutoksen sääntöhin. Alunperin olin ajatellut että toinen palkinto arvotaan kisassa 2-10 sijoitteneiden kesken mutta muutin sen tekstiinkin eli toinen palkinto jaetaan kaikkien niiden osallistujien kesken, jotka selviävät paastosta lankaa ostamatta. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea paastoamiselle! Olen kyllä pitänyt tässä omaa lankapaastoa, mutta en lähde tähän mukaan, koska näyttää siltä, etten mitään ehdi neulomaan nyt keväällä. On opinnäytetyön teko sellaisessa vaiheessa. Mutta seuraan ja olen hengessä mukana:)

  VastaaPoista
 4. Tänään koutiutui jälleen 300g lankaa, joten mukana ollaan 🙈 Viime vuonna en päässyt loppuun saakka, mutta saa nähdä kuinka pitkälle tänö vuonna yllän ☺️ Ps. Ilmoittaudun kohta puoliin vielä virallisesti sähköpostilla

  VastaaPoista
 5. Minä en nyt tänävuonna edes yritä osallistua. Siitä syystä,kun toukokuussa menemme Espanjaan,niin jos siellä jonkun lankaihanuuden näen ,niin ostan:)Mutta hauska nähdä kuinka kenelläkin toteutuu ja minkä verran lankaa kuluu. Palkinnotkin ovat houkuttavia.

  VastaaPoista
 6. Mukana ollaan. Kulutus ei varmaan ole mahdoton, mutta jospa estäisi uuden langan kotiutumisen.

  VastaaPoista
 7. Mukana minäkin. Lankaa tullut ostettua niin, että nyt pitää paastota.

  VastaaPoista
 8. Mitenkäs kangaspuutouhut? Jos vaikka kutoo kangaspuilla mattoloimen (mulla nyt 1,2m/12m kudottu) ja sen jälkeen vaikka pari villashaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt asiaa ja minusta on ihan ihan reilua kisan tasavertaisuuden kannalta rajaan tän homman virkkaukseen, neulontaan, koukkuamiseen. esim. matotkin painaa aikalailla.

   Poista
  2. Lähinnä sitä kalalankaa ajattelin, eli loimen osuutta. Ja viehän se loimen luonti ja kangaspuihin laittaminenkin oman osansa ajasta. No, saako koneneulontaa hyödyntää?

   Poista
  3. Kyllä nämä rajat on nyt hyvät .. ja ne on tehty siksi että kisassa ollaan rasavertaisia... tänne ilmoitutuneet ovat ovatkin neulojia ja virkkaajia. Mutta jos neulot koneella tai kudot kangaspuilla niin voit siltikin olle mukana paastolla ja osallistua ainakin arvontaan, jos selviät loppuun saakka uutta lankaa ostamatta.

   Poista
  4. Itsekin kudon kangaspuilla ja neulon koneella ja molempia pidän käsityönä, myös koneneulontaa. Seijan rajaus on kuitenkin hyvä:).

   Poista
 9. Mukana. Siis etukäteen ei tartte lankoja punnita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse vaan lopuksi ilmoitetaan se lankamäärä mikä on kulunut paastonaikana. Helpoitenhan se käy kun punnitsee aina erikseen valmistuneet käsityöt ja ynnää ne yhteen.

   Poista
 10. Voi apua!! Sinne vilahti ilmoittautuminen!! Nyt on edessä semmoinen koettelemus että ihan hirvittää :D

  VastaaPoista
 11. :D Tuut huomaamaan että ihan hyvä kokemus tää tulee olemaan. Sekin kertoo jotain että yli puolet viime vuonna paastonneista on mukana taas ja osa jo kolmatta kertaa. :) Mukava ja sopivan kokoinenkin porukka alkaa olla kasassa. Meitä on nyt 31 osallistujaa ehkä muutama tulee vielä lisää.

  VastaaPoista
 12. Kiva juttu!
  Itse selvisin viime vuoden vain 8 ale-kerän ostolla. Se on minulle hamsterien hamsterille hyvä saavutus. Nyt jatkan tänä vuonna paastoani ja varastoa kyllä piisaa...

  Mukavaa lankapaastoa sinne!

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)