Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 7. maaliskuuta 2017

OHJE:Äiti Teresan peittotilkku


Ohje tilkkuun  

  Tilkkujen koko on 20x20 senttimetriä. Peitto on helppo koota, kun tilkkujen koko täsmää n. senttimetrin tarkkuudella; 18 ja 22 cm:n tilkkuja on jo vaikeampi sovittaa vierekkäin. Jos tekee vahingossa liian pienen tai suuren niin ohjeissa sanotaan nekin kannattaa lähettää.

Otathan huomioon, että peitot lähtevät monenlaisille alueille: uskonnolliset symbolit, kuten ristit, eivät täten sovi peittoon. 
Suomen lippuakaan kannata tilkkuihin kirjailla, koska sen voi tulkita ristiksi.

Tilkut on kätevintä neuloa kulmasta kulmaan. Luo kaksi silmukkaa ja lisää joka rivin alussa yksi silmukka, kunnes sivut ovat 20,5 cm (pituudesta häviää vähän) .Jätä aina ensimmäinen silmukka neulomatta siis toisin kuin kuvan mallitilkussa.


Sitten kavenna yksi silmukka joka rivin alussa, kunnes silmukat loppuvat. Lisäykset kannattaa tehdä ensimmäisen ja toisen silmukan välissä.  Kavenna kutomalla toinen ja kolmas silmukka yhteen.  
HUOM: Muistathan päätellä... se helpottaa minun työmäärää.

Tässä toinen tilkkuni aluillaan. Tässä  Vilma-lankaa , joka vastaa suurinpiirtein  Nalle-lankaa paksuudeltaan.

 Keskiverto käsialalla hyviä tilkkuja saa esimerkiksi Seitsemän Veljeksestä tai Nalle-langasta langasta  3.5 mm kokoisilla pitkillä puikoilla tai pyöröpuikoilla.

Villalanka on parasta, mutta  akryylilankoja  myös käyttää. Värillä ei ole väliä ja saa olla raitaa tai yksiväristä. Tä onki aivan oiva jämälankakohde.


t. Seijasisko

13 kommenttia:

 1. Hyvä kohde! Täytyypä laittaa muutama lappu tulemaan.

  VastaaPoista
 2. Mukava haaste, muutamaan tilkkuun ei mene paljon aikaakaan. Onko yhdistämisen kannalta ihan sama onko reunasilmukka neulottu vai nostettu neulomatta? Mallitilkuissa näyttäisi olevan neulottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät haasteasta. Olet kyllä oikeassa että jos ekan silmukan jättää neulomatta niin yhditäminen käyttäsi kätevämmin. Tehdään niin. Editoin tekstiä sitä osin.

   Poista
 3. Kiva haaste! Ehdottomasti mukana! T:Mervi

  VastaaPoista
 4. Kiva haaste hyvään tarkoitukseen. :) Voiko osallistua, vaikka ei olekaan lankapaastolainen? Minäkin voisin tehdä muutaman lapun.

  VastaaPoista
 5. Haaste otettu vastaan, tilkkujen neulominen aloitettu.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin neulotaan, mutta vinosti ei onnistunut, yritin kolmasti, joten neulon 40 s edestakaisin ja valmista tulee. Postitan heti kun olen kylvettänyt comfortissa, ovat lämpöisiä mutta karheita.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)