Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Lankapaasto on alkanut ja osallistujien esittäytyminen


Huomenta Lankapaastolaiset!
Lankapaasto 2017 on alkanut. Ilmoittautuneita on yhteensä 34 oikein mukava ja sopiva määrä. Itse olen 35. osallistuja tosi en tietystikkään osallistu kisaan ja arvontaan.

Osallistujat:


1. Nina

   2. Haatai

3. Susanna Maalta -blogi:  Kodin Ruhtinatar

4. Anneme -blogi:  Anneme

 5. Repu -blogi:  Koko Elämä

         6 . Saija -blogi: Käsitöitä rakkaudella

7. Sinisen Sohvan emäntä

   8. Anitta

                        9. Miia  -blogi: Kaikenlaisia Käsitöitä                                                    
           10.  Täti Sininen  -blogi:  Täti Sinisen Käsityöt    
       
                                  11.  Tarja                               

                 12 .Valpuriina -blogi: Valpuriina Villasirkus

               13. Outi -facebookblogi: LankaKolhonen

     14. TainaV.

15. Mari

       16. Tainaron

           17. Johku  -blogi: Silmukoiden Taikaa

     18. Ruususa

                               19. Safron                            

       20. Leena    

    21. Mervi 

   22. Satu  

 23. Sibra 
Facebooksivu: Handmade with Love by Sibra

24. Ixu

       25. LeenaA

   26. Päivi

         27. Mummeli

     28. Jaana

             29. Laura -blogi: Väkertäjän Koukussa        

      30. Annika

           31. Virpi  -blogi: Vaakun kotoisia käsitöitä 

     32. Thyja 

 33. Tiita -blogi: Projektit Prosesissa

    34. UllaN


Jos olet mielestäsi ilmoittaunut ja  oma nimesi silti puuttuu listalta tai jos haluat lisätä blogin tai jonkin muun käsityösivun nimesi yhteyteen, niin laita viestiä sahköpostiini.

Jotta tutustuisimme hieman toisiimme niin toivoisin, että esittäytyisitte tämän postauksen kommenteissa. Minun esittely löytyy blogini oikeasta sivupalkista.Tätä kuvaa klikkamalla pääset tämän vuoden "Lankapaastofoorumille", jossa voit esittää  paastoa koskevia  kysymyksiä ja siellä voivat lankapaastolaiset vaihtaa myös ajatuksia paaston liittyvistä asioita.Tätä kuva klikkaamalla pääset sivulle "Paastolaisten käsitöitä". Sivulle tulen lisäämään kuvia  paaston aikana syntyneistä käsitöistä . Jos siis haluat esitellä päästonajan käsitöitäsi  niin lähetä kuvia sähköpostiini. Tätä kuvaa klikkaamalla pääset sivulle " Hyviä Jämälankavinkkejä"-sivulle  Minulle voi jatkossakin lähettää jämälankavikkeja niin julkaisen niitä ko. sivulla. 

Kaikki edellämainittujen sivujen "nappikuvat" löytyvät jatkossa helposti blogini sivupalkista ja niitä klikkaamalla pääset suoraan haluamallesi sivulle.

Ilmoittautumisivulta täältä löytyvät lankapaaston säännöt.


Ensimmäisen hyväntekeväisyyshaasteen  julkaisen ensi sunnuntaina.

Minä ajattelin alkaa paaston Lankakaappini perusteellisella siivouksella. Kuva on vuoden takaa...  joukossa on myös kaikkein arvokkain ja ihanin keräni eli Kaneli-kissa.

Tervetuloa mukaan ja onnea matkaan!


t. Seijasisko

26 kommenttia:

 1. Aloitanpa esittelyn. Olen viisissä kymmenissä (voiko niin sanoa, kun täyttää seuraavaksi sen viisikymmentä?) oleva käsityön harrastaja, ja virkkaus ja neulominen on se minun juttu. Piti ihan tarkistaa, että blogia olen pitänyt sen reilu viisi vuotta, aluksi vuodatuksen puolella ja nyt blogspotin. Nyt on ollut käsityörintamalla vähän rauhallisempaa, mutta aina on jokin neulomus tai virkkuu meneillään. Omaksi, perheen ja sukulaisten "iloksi" teen töitäni ja välillä menee ystäville lahjaksi.

  VastaaPoista
 2. Nina, käsityöharrastaja. Tehnyt erilaisia käsitöitä viimeiset 20 vuotta, ala-asteella innostus alkoi ja jatkuu edelleen :) Olen tehnyt mm. ristipistotöitä, puoliristipistotöitä, virkannut milloin mitäkin ja neulonut sukulaisille, tutuille ja kavereille sekä joskus itselleni. Osallistun toista kertaa tähän lankapaastoon ja innolla odotan mitä kaikkea ehtisin tekemään ja saamaan lankavarastoani pienemmäksi. Jotta voisin ostella taas uusia lankoja :D

  VastaaPoista
 3. Taina, 50 ja risat. Tykkään tehdä kaikenlaisia käsitöitä mutta neulominen ja virkkaus ovat suosikkejani. Siksipä varsinkin jämälankavarasto pääsee ajoittain kasvamaan liian suureksi ja tällainen paasto on tervetullut. En ehkä ehdi paljon pienentää lankavarastoani koska työ ja muut hommat vievät oman aikansa mutta ostamatta aion ehdottomasti olla. Yleensäkin arvostan harkintaa ostoksissa ja sitä, että hyödynnetään ensin saatavilla olevat tarvikkeet ja tavarat. Kiva olla mukana. Uskon että saan ideoita ja innostusta.

  VastaaPoista
 4. Päivi pikkasen viidenkympin yli oleva yrittäjä Oulun kuppeesta. Vuosi sitten innostuin tosissaan neulomisesta ja sehä meni niin höpöksi, että nyt on jostain ilmestyny lankaa aivan liikaa. En usko että sorrun ostamaan lankoja tämän paaston aikana. Se kuitenki on toinen juttu, mitä ehin noista tekemään. Mutta parhaani tuun tekemään ja siihen tämä paasto on innostamassa lissää :)

  VastaaPoista
 5. Thyja, ikää jonkin verran yli 30 ja alle 50. Neuloo ystäville, itselle ja yhdistyksen tukituotteiksi. Heikkoutena käsinvärjätyt laatulangat ja huivilangat, joita onkin kertynyt parikin ISOa koria. Sukkalankojakin on jonkin verran, joten ehkä jotain saa kulutettua pois. Juuri ennen paastoa tuli tilattua 300 g super bulky-vahvuista lankaa, josta pitäisi nopeasti tulla pipo ja lapaset. :) Luottokortti ja käytännössä lopussa oleva säilytystila kiittävät lankapaastosta.

  VastaaPoista
 6. Moi, olen Annika ja aloitin myös paastoon valmistautumisen lankavaraston siivouksella, tosin jo viikonloppuna :) Tein myös pitkän listan projekteista, joita haluaisin tehdä.
  Rakastan lankoja ja kaikenlaisia käsitöitä, mutta viime kuukausina aikaa on mennyt enemmän lankojen ostoon kuin itse tekemiseen - paasto on siis enemmän kuin paikallaan! Muutenkin olen yleensä parempi suunnittelemaan kuin tekemään, mutta nyt voisi olla toivoa saada myös valmista :)

  VastaaPoista
 7. Tainaron on tekstiilialan artenomi ja entinen alan yrittäjä, mutta nyt palkkatöissä. Käsityöt ovat siis tällä hetkellä harrastuksena, mutta joka päivä jokin käsityö edistyy muutaman kerroksen ja/tai silmukan verran. Kolme kuukautta kestävän lankapaaston ohella yritän saada puolivalmiita käsitöitä vähemmäksi -- niitäkin riittää muutaman kilon verran.

  VastaaPoista
 8. Hei, olen Anne +40v. opintovapaalla oleva Insinööriopiskelija. Perheeseen kuuluu kolme lasta (16-20v.), aviomies ja kolme metsästyskoiraa.
  Käsityöt on aina kuulunut elämään. Kun lapset oli pieniä, niin ompelin paljon, nykyään enemmän neulon ja se onkin kaikista mieluisin käsityömuoto. Kudon myös kangaspuilla, neulon koneella ja kokeilen muita juttuja ideoiden ja tuulahdusten mukaan.
  Paastossa olen mukana toista vuotta hillitäkseni lankavaraston (+16 kg) kasvua. Lankaa on niin paljon nopeampaa hankkia lisää kuin kuluttaa pois.

  VastaaPoista
 9. Olen kodin ruhtanatar, eli en opiskele enkä ole työelämässä. Joten minulla on aikaa käsitöille. Olen nyt kolmatta, vaiko neljättä, vuotta putkeen langanostolakossa. Toki saan ostaa lankaa, jos sille on oikea tarve. Vain muutaman kerran olen ostanut lankaa itselleni näiden vuosien aikana. Langan ostamattaoleminen ei ole minulle ongelma. Langan kulutusta toivon voivani lisätä. Lankapaastosta saan inspistä ja ideoita. Olen mukana toista kertaa.
  Aurinkoista lankapaastoa kaikille kanssapaastoajille!

  VastaaPoista
 10. Hei, olen Sirja, tai no Sibra on ehkä tutumpi tällein käsitöihin liittyen. Olen 28v juuri takas Valkeakoskelle muuttanut, muutto siis tällä hetkellä haittaa kovasti vielä käsitöitä.

  Käsityöt on aina ollu mulle rakkaus, neulon, virkkaan, ompelen (kudon mattoja, kokoon koruja jne).. paastoa alottelen innolla, koska käsityömuovilaatikoita muutti 12 kpl uuteen kotiin, joten materiaalia ois paljon kun alkaisi vain tekemään :)

  Nyt kipitän purkamaan pahvilaatikoita niin saan jatkaa eilen puikoille napattua revontulihuivia!

  Ps. Mulla ei ole blogia mutta facebookin puolelta mun kässäsivut löytyy www.facebook.com/handmadewithlovebysibra

  VastaaPoista
 11. Moi mie oon Outi ja oon lankaholisti. Lisäksi sairastan vakavaa neuloosia. Tai näin ainakin kaikki läheiset väittä :D
  Teen kaikennäkösiä käsitöitä, eniten neulon ja virkkaan. Lankaa on kertyny kaappeihin ihan järkyttävä määrä. Jotkut ostaa kaupasta lohtusuklaata, mie ostan lankaa... paasto tulee ottamaan tiukille, mutta oon päättäny selvitä.
  Blogia ei oo, mut facebookissa oon sivulla LankaKolhonen

  VastaaPoista
 12. Oon Johanna, harrastuksena käsityöt. Oon pienestä asti tehny käsitöitä, aloittaen käsin ompelemaan barbeille vaatteita (kun äiti ei vielä antanu käyttää ompelukonetta). Lapsena neuloin myös jonku verran, mutta enimmäkseen ompelin. Ompeluun liittyy myös ensimmäinen ammattini, vaatetusartesaani. Valmistumisen jälkeen neulominen jäi, koska iho alkoi oireilemaan villalangasta. Vuosien ajan sitte ompelin ja tein mm. ristipistotöitä. N. 7 vuotta sitten testasin kestänkö villalankaa ja pystyin neulomaan :-). Sen jälkeen puikot on heiluneet lähes päivittäin, välillä myös virkkuukoukku. Viimeaikoina olen taas ommellut enemmän ko muutama edellisenä vuotena. Lankavarasto on näiden vuosien aikana päässyt kasvamaan ihan liian suureksi, joten paasto on tarpeeseen. Oom toista kertaa mukana

  VastaaPoista
 13. Hei, Lankapaastoavat toverit! Olen Sinisen sohvan emäntä ja toista kertaa osallistumassa. Käsitöitä olen tehnyt alle kouluikäisestä, ompelin Barbielle vaatteita ja koulussa opin kuin opinkin neulomisen ja virkkaamisen. 11-vuotiaana se iski, neuloosi, eikä paluuta ole...Ihan tavallista sukkaa, tumppua, puseroa syntyy puikoilla. Virkatakin toki osaan, mutta se ei inspiroi. Lankaa on paljon ja vain osan olen itse ostanut. Teen paljon Vaaka ry vapaaehtoisprojekteihin kuten vauvoille ja nyt haasteena olisi neuloa sukkia tytöille, naisille ja 1-3-vuotiaille lapsille. Vaaka ry vuoden käsityö on villasukka ja siihen liittyen nämä kohteet ovat vuorossa. Onnellista langoilla leikkimistä meille kaikille!

  VastaaPoista
 14. Huomenta täältä loskan keskeltä. Pääsin vuoden alussa eläkkeelle ja tankkasin viimeisillä palkkarahoilla lankaa, jotta on mistä neuloa. Varmuuden vuoksi tankkasin vielä tässä ennen paastoa ja heti paaston alettua huomasin, että ainakin yhtä tarpeellista väriä puuttuu. Lisäksi joka puolella on lanka-aleja. Mutta en nyt ostanut mitään, enkä osta. Pärjään noita varastoja soveltamalla. Tämä on komas kerta, kun osallistun. Ensimmäisellä kerralla onnistuin täydellisesti. Viime vuonna ei mennyt monta päivää, kun sorruin. Nyt en aseta muita tavoitteita kuin, että lankoja en ostele. Olen yli viisikymmentä vuotta ollut tunnettu siitä, että minulla on aina neule mukana. Ruuhkavuosien aikaan neuloin aika vähän, kun lapset, työ ja opiskelu stressasivat liikaa. Nykyisin rentoudun lähinnä sukkia neulomalla. Vuosikymmenien harjoittelusta huolimatta en ole kovin nopea neuloja. Ja tuo muu elämäkin haittaa. Ainakin Koirapoika vaatii ulkoilua ja mummotettavatkin joskus vievät aikaa. mutta jotain valmista taatusti syntyy ja lankavarastot sulavat pienemmiksi kesään mennessä. Sitten voinkin taas vähän täydentää ;) Ihailen kaikkia, jotka kykenevät olemaan vuosikausia ostelematta lankoja.

  VastaaPoista
 15. Olen 19 vuotias lukiolainen, joka rakastaa erilaisia käsitöitä. Tykkään neuloa sukkia, lapasia sekä välillä ihan jotain muuta. Välillä myös virkkuukoukku eksyy käsiini. Mulla on lähtenyt lankojen ostelu lapasesta pienen neuleurani aikana (1v 4kk). Toista kertaa nyt jo osallistun paastoon. Tänä vuonna tavoite olisi päästä loppuun asti (viimeksi jäi noin 1kk kiinni). Lankaa eilisen punnitsimisen perusteella arvioisin olevan alle 8 kg (en siis punninnut kaikkea). Enemmän ajatuksia ja syitä osallistua paastoon olen kirjoittanut tänne
  http://kasitoitarakkaudella.blogspot.fi/2017/02/lankapaasto.html?m=1

  VastaaPoista
 16. Olen Leena ja huomasin olevani paha lankaholisti. Olen neulonut 10 vuotta ahkerasti villasukkia ja lapasia sukulaisille ja jonkin verran myynny. Huomasin 7-veikka lanka arkkua siivotessani, että lankaholistini on pahasti lähtenyt käsistä. Tämän ilmoituksen nähdessäni päätin, että nyt näytän itselleni että sinä voit parantua vakavasta sauraudesta. 7-veikkoja löyty monen vuoden takaa yli 18kg josta toivon osan häviävän tämän tempauksen aikana.

  VastaaPoista
 17. Hei! Olen LeenaA, lankaholisti! :) Rakastan käsitöitä, etenkin neulomista ja virkkaamista. Kotona mies tuskailee, kun lankoja tursuaa joka paikasta. Olen monesti yrittänyt olla hankkimatta lankoja, mutta kun ne on niin ihania! Tänään tein siedätyshoitoa ja kävin lankahyllyn edessä, mutta en sortunut! Nyt taitaa olla suurin ongelma se, että pää on niin täynnä kaikkia ihania ideoita, jotka haluan toteuttaa, mutta mistä aika? Yöstäkö? Suomalaiset nukkuvat muutenkin liian vähän...Lapaset ja sukat on nyt tehty. Lapasista olikin kuva tuolla aiemmin. Kiva olla mukana ja kotijoukot kannustaa kovasti Lahden kisojen ohessa. :)

  VastaaPoista
 18. Moi, oon Miia (listan numero 9). 30v työtön käsityöharrastaja. Vasta-alkaja blogin suhteen, mulla taitaa olla jopa 3 kirjoitusta siellä, mutta luonnoksia (keskeneräisistä) töistä löytyy useita. Olen krooninen töiden aloittaja, loppuun saattaminen onkin sitten toinen juttu :D
  Onnea kaikille osallistujille :)

  VastaaPoista
 19. Hei, oon Satu reilu nelikymppinen sairaanhoitaja, joka rakastaa kaikenlaisia käsitöitä. Ompelen lähinnä tilkkujuttuja, kudon mattoja kangaspuilla ja virkkaan sekä neulon. Lankoja on oikeasti paljon, mutta aika vähän olen ostanut niistä itse vaan olen onnekseni saanut niitä, silti alelaarit aina vetävät puoleensa... Voi kun kankaille olisi tälläinen vastaava :) Nyt pursuaa oikein ideoita miten niitä kaikenkokoisia jämäkeriä voisi käyttää, amigurumeja teen ainakin näin alkuun

  VastaaPoista
 20. Olen Leena ja olen Lankaholisti. Neulon sukkia ja lapasia yli äyräitten ja omistan lankoja aivan liikaa.

  VastaaPoista
 21. Parempi myöhään ku ei milloinkaan! Eli Laura lankahamsteri täällä hei! Olen kolmekymppinen lastenhoitaja Oulusta.. Kotona odottaa työpäivien jälkeen minua vauhdikas 4 vuotias vauhtiVille.. Neulomiselle aikaa jää ikävä kyllä aika rajallisesti päivisin mutta mukaan lankapaastoon lähdinkin lähinnä siksi että saisin edes muutamaksi kuukaudeksi rauhoitettua tätä järjetöntä lankojen hamstraamista.. N. 15kg löytyy kuitenkin lankaa omistakin varastoista joten eiköhän niillä selvitä :D Väkertäjä koukussa blogia kirjoittelen myös..

  VastaaPoista
 22. Hei. Olen Taina ja koko ikäni tehnyt käsitöitä. Muutaman vuoden päästä 60 täyttyy. Tykkään kutoa huiveja ja sukkia. Tilkkutöitä teen myös, pari vuotta sitten aloitin kankaiden värjäämisen reaktiiviväreillä ja eri tekniikoilla. Onnea kaikille lankapaastoon.

  VastaaPoista
 23. Hei,kaikki lankapaastolaiset,olen Anitta ja lankahamsteri.Lankaa on varmasti pienen lankakaupan verran.Neulon päivittäin ja kaikkea mahdollista.Viimeisimpänä ihastuin tähän kaksipuoleiseen patenttiin.Taitolehdestä löysin ihanan huivin,useampaan kertaan piti aloittaa ja purkaa,mutta lopulta ohjeen solmut aukeni ja vau,olipa mukava neuloa.Sukkia ja lapasia teen suvulle ja ystäville sekä hyväntekeväisyyteen.Hyvin on paasto alkanut.Mukavaa kevättä kaikille.

  VastaaPoista
 24. Hei! Olen Mervi, päälle 30-vuotias pienen tytön äiti ja innokas käsitöiden tekijä. Käsillä olen tykännyt tehdä aina. Mamma opetti mut kutomaan (puikoilla) silloin, kun olin alle kouluikänen ja siitä asti olen jotakin väkertänyt. Myös äitini tekee paljon käsitöitä ja mikä parasta, nyt mun 4-vuotiaskin on kauhean kiinnostunut tästä harrastuksesta! :) Eniten teen villasukkia, koska ne valmistuvat suht nopeasti. Tykkään tehdä hyväntekeväisyyteen, siitä tulee hyvä mieli. Mukana lankapaastossa olen nyt toista kertaa. Mulla on arviolta 4-5 kassillista lankaa, joten enköhän sillä määrällä pärjää hyvin paaston ajan ja kauemminkin :D

  VastaaPoista
 25. Hei!
  Olen Tiita, pian 50-v. Tykkään kaikenlaisista käsitöistä. Minulla on kausia jolloin teen kovasti käsitöitä, sitten saattaa tulla usean vuoden tauko. Nyt on tekemisen kausi. Uusin aluevaltaus on nypläys. Kaikkein mieluiten heiluttelen puikkoja. Lankoja on kertynyt liikaa. Olin jo 4 vuotta lankojen ostolakossa (sillä aikaa kangasvarastoni pääsi kasvamaan). Sain varaston pienemmäksi. Lopulta sain ostaa täsmäostoja tiettyihin juttuihin. Jouluna ja syntymäpäivänäni sain lahjaksi lankoja ja varastot täyttyivät yllättäen. Siksipä mielelläni olen taas lankapaastolla.

  VastaaPoista
 26. Hei. Olen Tarja. Liki kuusikymppinen vähän virkkausta yritellyt, mutta jo kerännyt materiaalia yli tarpeen. Eikä ole blogiakaan :)

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)