Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 23. tammikuuta 2018

Käsityöprojektit projektipusseissa

Olen kertonut jo aiemmin, että katselen jonkun verran käsityöpodcasteja. Sieltä sain idean projektipusseihin. Projektipussi on yleensä ommeltu vuorellinen ja vetoketjullinen käsityöpussi. Se on tarkoitettu yhdelle käsityölle kerrallaan. Se voi olla toki muunkilainen tarkoitukseen sopiva pussukka.

Nähdessäni ensimmäisen  projektipussin(taisi olla "UrbaaniMaalainen" podcastissä) tajusin heti että, tämähän on hyvä idea etenkin silloin jos monta käsityötä yhtäaikaa meneillään. (..ja niin minulla nykyään tuntuu olevankin . :) )   Käsityöt pysyvät hyvässä järjestyksessä omissa pusseissaan ja  pusseissa eri projektit kulkevat kätevästi tarvittaessa mukana minne menetkin.  Hyvästi siis lankakaupan ja apteekin muovipussit. :)


Itse kun en osaa ommella yhtään, niin teetin neljä  pussukkaa Oulun Ompelupaikassa, jossa vierailen muutenkin neuletapaamisessa viikottain.  

Ompelupaikan emännällä Vuokolla on varastossa  paljon kankaita monet niistä kirppareilta ostettuja  hyväkuntosia vintagekankaita entisiä liinoja, verhoja  esiliinoja tms. Vintagekankaat ovat minun mieleeni ja löysinkin mieleiset kankaat pusseihin. 

Tarkemmin jos katsot niin tässä pussukassa on taskukin etupuolella. Kangas onkin ollut jollakin joskus esiliinana. Vuokko ompeli vielä taskuille napit ja napinreijät.

Vuorikankaatkin valitsimme huolella .


Keskikokoisesssa vihreässä pussissa on nyt keskeneräiset  perussukat.  Lanka on Step Aloevera. Äiti nämä saa kun täyttää viikon päästä 92.

Mansikkakukkapussi on samankokoinen kuin vihreäkin.
 Pussissa on nyt on keskeneräiset Pandalapaset Niina Laitisen ohjeella. Aihekin on ajankohtainen.:)   

Pienimmässä pussissa on keskeneräinen talvimyssy. Punainen tupsu on jo valmiina pussissa odottamassa :) Lankana Dropsin Nepal . 

Suurimmasta pussista tuli tämän kevään Turvalelukeräyksen projektipussi. (keräys alkaa blogissani 14.2.)


Vielä en ole yhtään lelua aloittanut mutta olen tähän pussukkaan jo valmiiksi laittanut erilaisia villa- ja puuvilla lankoja ja tulostanut sopivia  lelujen teko-ohjeita. Kun alan vaikka pehmopupua tekemään niin laitan varmaan itse  pupuprojektin pienempään. Tämä pussi on kooltaan sen kokoinen  mahtuu joskus myohemmin esim. hartiahuivitekele tai ehkä joku lapsen vaate. 

 Tälläisen sievän pienen pussukan  sain Vuokolta joululahjaksi. Sinne mahtuu sakset , mittanauha, neulakirja tms. Tämä voi sujauttaa tarpeen tullen projektipussukan sisään silloin kun kuljettaa pussia mukana.

Seuraavassa  sitten ihan ilmainen mainos tyytyväiseltä asikkaalta. :)

Ensinnäkin Ompelupaikan Vuokolle annan pisteet siitä että tekee paljon kekselijäitä  kivoja käsitöitä nimenomaan kierrätysmateriaaleista.

 Jos joku nyt haluaa yhtä ihania projektipusseja niin Vuokko ompelee näitä ihan kohtuuhintaan. Hinnat vaihtelevat koon ja mallin mukaan. Näiden neljän projektipussin yhteishinta oli 52 euroa.  Kankaat, vetoketjut, langat sisältyvät hintaan. Ompelupaikan yhteystiedot täällä.  

Siinäpä näitte minun uudet pussukkani ja samalla  keskeneräiset käsityöprojektit. Valmistakin on syntynyt mutta niistä sitten seuraavassa postauksessa.

Nyt on kuulkaa hyvä järjestys käsityökorissakin. :)


Hyvää viikonjatkoa!
t. Seijasisko

15 kommenttia:

 1. Nättejä pussukoita ja niissä niin houkuttelevia käsitöitäkin! :)

  VastaaPoista
 2. Niin somia projektipususkoita, hyödyllisiä ja toimivia! Minullakin on itseommeltuja, jopa vetoketju jossakin ja erittäin tarpeellisia. Projektipususukka on hieno ja toimiva juttu!

  VastaaPoista
 3. Tosi käteviä ja helpottaa etsimistä kun ovat erivärisiä, ei tarvitse kurkata joka pussiin. Aivan kuin olisit katsonut minun käsityökoreihini (huom. monikko) kun kirjoitit apteekin muovipussesita =D Minulla niitä on sisältöineen varmaan yli kymmenen ja jokaisen joutuu penkomaan kun jotain keskeneräistä työtä etsii =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekinpussukosia tähtoo puikkojen päätkin aina sojottaa pussin ulkopuolella. :)

   Poista
 4. Todella kauniita pussukoita! Minä edelleen teen vain yhtä (korkeintaan toinen on työmatkakäsityönä), joten pusseille ei toistaiseksi ole tarvetta. Mutta eihän tulevasta koskaan tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon vaihtanut tyyliä. Minusta tosi kiva kun on useampi työ puikoilla niin on joka tilanteeseen ja tunnetilaan :) sopiva käsityö meneillään.

   Poista
 5. Käteviä nuot pussukat, pysyy langat ja kutimet järjestyksessä.
  Minulla ei pussukoita ole kun teen yleensä vain yhtä työtä kerrallaan.
  Automatkoille voisin ajatella tekeväni.

  VastaaPoista
 6. Niin kivoja pussukoita ja tarpeellisia. Aivan ihanat panda-lapaset tulossa:)

  VastaaPoista
 7. Kivoja projekteja, nuo bandalapaset on sitten suloiset:)♥ Ihania pussukoita! Mukavaa talvipäivää:)

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen ihan hurahtanut projektipussukoihin. Minnulla on monta pussukkaa ja niissä jokaisessa keskeneräinen käsityö. Eli monta käsityötä on kesken. Joululahjaksi teetin tyttärelleni, joka neuloo pitkävartisia kirjoneulesukkia, sopivan projektipussin hänen lempivärissään lilassa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat pussukat ja onpas kivat Pandalapaset tulollaan

  VastaaPoista
 10. Kiitos hienosta ideasta. Täytyy ajan mittaan kaivella kankaita ja tehdä pussukoita.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)