Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Hyväntekeväisyysasiaa


OYS:in Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi haaste on taas meneillään. Siitä kertoo Matleena Lankapirtti-blogissaan täällä. Lankapirtistä  löytyy tietoja muistakin Suomen keräyksistä.  

Minulta on valmistunut  heti  vuoden alusta kaksikin sytomyssyä. 
Mallina sama Kierrejoustinmyssy  kuin aiemmin joululahjoiksikin neulomissani myssyissä. 
Lankana oli AdLibriksen puuvillalankaa. 100 gramman kerässä lankaa on  150 metriä.  Silmukkamääriä ja puikkokokoa pitikin  muutella lankaan sopiviksi. 

 Tässä S/M myssyssä on aloitussilmukoita 71.
Tässä L/XL kokoisissa myssyssä aloitus silmukoita on 79.
Puikkoina nro.5. pyöröt ja sukkapuikot.
Tässä mallissa  on sellaista runsaudentunnetta mikä on minusta hyvä ominaisuus sytomyssylle ja malli sopii ihan hyvin myös miehelle.

Viime keväänä järjestin Äiti Teresan Peitto keräyksen . Saatin joukolla aikaseksi 242 tilkkuja joista kokosin 12 lämmintä peittoa.
 Kuvassa yksi kauneimmista peitoista. Kaikkien peittojen kuvat löytyvät täältä.


Peitot lähtivät Suomen Punaisen Ristin Kautta maailmalle. Saatekirjeessä  toivoin, että peitot päätyvät sellaisiin hätää kärsiviin maihin  missä peittojen tarve on suurinta.  

Ilmoitin viime keväänä, että minulle saa jatkossakin lähettää peittotilkkuja  ja nyt tilkkuja on kertynyt kolmeen peittoon.
Kuvassa viimeisin lähetys Kirjavan Langan Sinikalta tuli vähän ennen joulua. Paketissa oli 20 kaunista tillkkua ja lankaa hyväntekeväisyyteen. Kaneliakin Sinikka muisti kissankarkeilla. :) 

  Olen päättänyt kumminkin lopettaa tilkkujen keräämisen ja paneutua  muihin hyväntekeväisyyskohteisiin.
Jos  olet jo ehtinyt neuloa keräykseeni  tilkkuja, niin voit  lähettää  ne  minulle tammikuun loppuun mennessä.  Kokoan peitot myöhemmin keväällä.

 Talvesta ollaan saatu Oulusta nauttia jo marraskuusta lähtien. Lunta on nyt paljon mutta kovista pakkasista ei ainakaan vielä ole tarvinnut kärsiä. 

Seuraavassa kuvassa on ihana ja  idyllinen Oulun Pikisaari. Pikisaari on pääasiassa taitelijoiden ja käsityöläisten asuttama. Siellä toimii myös Taide -ja Käsityöalan oppilaitos.

Kauniita keskitalven päiviä!
t. Seijasisko


JK:Pikisaari kuva ei ole minun ottama vaan kopio sivulta kreodi.fi. 

6 kommenttia:

 1. Hyvää käsityövuotta 2018!
  Tänäkin vuonna mukana myssyjä tekemässä, sen verran lähelle liippaa. Ensikerran tein myssyjä vuonna 2010 kun äitini sai syöpä-diagnoosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun olet innostunut myssyilystä. Hyvää käsityövuotta sinullekin.

   Poista
 2. Kivalta näyttää tuo myssymalli, jota en ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan, vaikka suunnitelmissa on.
  Hyvä tietää, ettet enää aio tehdä peittoja SPR:lle, niin teen jotain muuta peittotilkkulangoistani.
  Onpa niin tunnelmallinen tuo kuva Pikisaaresta. <3

  VastaaPoista
 3. Hienoja on myssyt! Ihanaa käsityövuotta sinulle❤

  VastaaPoista
 4. Hienoja käsitöitä! Kysyisin neuvoa; kaapissa on Peru lankaa ja puikot nro 6, paljonko silmukoita kierrejoustin pipoon, aikuiselle? Kiitos.

  Riitta

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea, että neulotte vähäosaisille ihmisille kaikkea kivaa, nuo myssyt ovat vielä todella kivannäköisiä. Työpaikkamme oli viime vuonna myös mukana yhden hyväntekeväisyysjärjestön maratonissa, jossa jokaisesta kilometristä lahjoitettiin rahaa. Mukavaa, kun nykyään voi auttaa niin monella tapaa, kuin vain antamalla rahaa.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)