Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sytomyssyilyä

 Sytomyssyllä tarkoitetaan myssyä, joka on kudottu lahjaksi  syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle. 


http://lankapirtin.blogspot.fi/p/sytomyssyily.html

  Toimin Matleena- ystäväni kanssa  muutaman vuoden sytomyssyjen puuhanaisena täällä Oulun seudulla. Sanoin itseni irti siitä hommasta viimekesänä,  mutta siitä olen iloinen, että  Matleena jatkaa yhä meidän yhdessä alulle laittamaa  työtä. Oulussa ja monella muullakin paikkakunnalla  sytomyssyjä tehdään ahkerasti. 


 Matleenan Lankapirttiblogista   täältä löytyy paljon tietoa myssyilystä.
   Sytomyssyjä on minulta valmistunut tässä kuussa kaksi kappaletta,  jotka haluan  tälläkertaa lahjoittaa Rovaniemen sairaalaan.  Matleenan blogista  luin nimittäin vastikään minua ilahduttavan uutisen siitä, että entisellä koti/synnyinseudullani puuhaillaan nykyisin sytomyssyjä.Tässä L-kokoisessa sytomyssyssä käytin 4 ja 4,5 puikkoja. Lankana on  Dropsin Paris. Aloitussilmukoita oli 94.


Samalla mallilla tein S-kokoisen sytomyssyn, jonka neuloin  3,5 ja  4. puikoilla. Lankana on Novitan Luxusbamboo. Aloitussilmukoita loin samat 94, mutta kun lanka on ohuempaa niin myssystä tuli pienempi. 

Ohjeesta poikkesin sen  verran, että  kerroksen alkuun ja loppuun neulotun ainaoikein neuloksen muutin kuudesta silmukasta kahdeksaan. Syy siihen oli  myös se  ohuempi lanka , sillä napeille piti olla tilaa.

 Ohje myssyihin  löytyy täältä.

 


Myssyjen kiva yksityiskohta ovat koristenapit. Nätit napit ostin Lankamaailmasta. 
 
Allaoleva kuva on otettu meidän terassilta viikko sitten. Seuraava käsityöni liittyykin juuri tähän kuvaan.;)Aurinkoista Viikonloppua!

t. Seijasisko

4 kommenttia:

 1. Kyllä kauniita nappeja sinun sytomyssyissäsi. Tuo toukkapussikeräily on hyvä juttu.

  VastaaPoista
 2. Voisin sanoa, että samat sanat Intsun kanssa! :) Minäkin nim. ihailin erityisesti nappeja noissa kauniissa myssyissä ja mietin tuota toukkapussijuttua, ehkä osallistun itsekin siihen, ehkä...

  VastaaPoista
 3. Kauniit myssyt, nuo napit ovat ihana yksityiskohta.
  Mä tein tuollaisen 'toukkapussin' näin netissä ja ihastuin. En tosin ajatellut mihin sen laitan kun ei itselläkään ole enää tarvetta;) siis ehkä hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)