Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Claudian sytomyssy (ohje)


 Malli ei ole omani vaan edesmenneen taiteilijan ja sytomyssyjen suunnittelijan amerikkalaisen  Claudia Prattin käsialaa.


 'Hänen sivuillaan olevasta myssystä syntyi matkimalla kuvan punainen myssy, jonka esittelin edellisessä postauksessa. Myssy on sai paljon kehuja ja ohjettakin toivottiin. 


 Teinkin samanlaisen harmaan myssyn ja samalla kirjoittelin ohjeen ylös. 

Claudian sytomyssy 

Myssyissä on lankana Lankamaailmasta ostamani Hjertegarnin Bommix-bambulanka. Langanmenekki yhteen myssyyn oli 56 grammaa.


Bommixin vahvuus  on 105 metriä 50 grammassa ja 3. koukulla minulla tuli 58 cm myssy. 
Valkoiset lasihelmet tilasin täältä

1krs.Virkkaa 108 kjs ja yhdistä  ympyräksi
2-3 krs. virkkaa ks. kaksi kerrosta.
4.krs.  Sitten tehdään myssyyn 6 sektoria :  4 kjs( hyppää yhden silmukan yli) 1p, 1kjs (hyppää yhden silmukan) 1p kunnes olet tehnyt  8. reikää. Virkkaa sitten seuraavat 2p ilmanvälisilmukoita ja ensimmäinen sektori on valmis. Toista sama vielä 5. kertaa kerroksen loppuun asti.
5krs. toista 4 kerrosta  kunnes myssyn syvyys on  10-11 cm . Tässä minun myssyssä on 11. reikäkerrosta. Jos olisin tehnyt vain 10   reikäkerrosta niin yksikin kerä olisi riittänyt myssyyn.


Aloita kavennukset virkkaamalla pylväitä (pylväs pylvääseen) ilman välisilmukoita 2 kerrosta. Seur. krs: toistaen *5 pylvästä ja jätä yksi ed. krs:n pylväs tyhjäksi*. Sitten kerros *4 pylvästä ja yksi väli*. Jokaisella kerroksella pylväsryhmä lyhenee yhdellä. Lopuksi kerros kiintein silmukoin ja lankojen päättely.'
Aloita sitten alareunan  helmiketjujen  teko. Laita myssy lappeelleen siten että myssyn aloituskohta on oikealla myssyn takana. Kuvasta näet mistä kohdasta aloitat helmiketjujen teon: 1ps    *Virkkaa sitten 11 kjs käännä ja virkkaa ps. kolmanteen ketjusilmukkaan. Virkkaa sitten jokaiseen kjs:aan ps. silmukka eli yhteensä 9 ps. Virkkaa myssyn reunaan  5 piilosilmukkaa.*  *toista *-*  kunnes vamiina on 15 helmiketjua.  Lopetuskohta on sama kuin vasemmalla puolen myssyn oikealla puolella aloituskohta.  Liitä sitten helmet ketjuihin ompelulangalla .

Kokoa voi säädellä langan paksuudella,koukun koolla ja myös silmukkamäärällä esim. siten että tekee joka sektoriin yhden  reiän vähemmän tai enemmän. 

Iloa myssyilyyn!

t. Seijasisko
6 kommenttia:

 1. Upea tuo sininenkin ja kiitos ohjeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ..väri on itseasiassa harmaa, mutta saattapi näyttää kuvissa vaaleansiniseltä.

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta; näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta. Kivan näköinen malli, jostain syystä tuli ihan 40-luvun kaunottaret mieleeni. ( pöh, en mie niin vanha vielä ole, kuvista vain katsellut :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D on siinä jotain nostalgista . 20-luku ja Charleston tulee minulla mieleen. :)

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)