Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 12. tammikuuta 2015

Vähän erilaisia reikäsytomyssyjä


Luin Facebookista edesmenneestä amerikkalaisesta Claudia Pratista, joka oli  taiteilija ja sytomyssyjen suunnittelija.Hänen sivuillaan näin kuvan myssyn ja se innosti minua.

 
 
Tämmöisen luomuksen sain matkimalla aikaseksi. Lankana Hjertegarnin Bommix Bamboo ja koukkuna 3,5.  Ostin puuhelmiä myssyä varten mutta ne eivät oikein toimineet, koska olivat liian kevyitä. Sitten muistin, että minulla on mustapunaiset muovihelmet, joille ei ole käyttöä ja sainkin niistä tosi passelit helmet myssyyn. :)


Mustan myssyn neuloin ohuella puuvillalla ( Schahenmayrin Egyptian Cotton) ja koukkuna 3. Lieristä tuli jämäkkä ja muotoiltava, kun tein sen kaksinkertaisesta langasta.


Kukkasen myssyyn tein TÄLLÄ kivalla ohjeella. Tein kylläkin pienemmän kukan kuin ohjeessa eli aloitin 48 ketjusilmukalla ja kaksoispylväiden sijasta tein tavallisia pylväitä. 

 Sytomyssyjä voi Oysiin lahjoittaa ympäri vuoden. Juuri nyt menossa sytomyssyjä Ystävänpäiväksi kampanja. Keräyspaikkana on Oulun Lankamaailma. Lisätietoa Matleenan blogissa täällä.  

Kanelin kanssa olemme viettäneet rauhallista ja leppoisaa elämää. Koska kissat tykkäävät ympyröistä virkkasin jämäkuteesta Kanelille oman ympyrän ja laitoin sen sohvan päälle. 


Siinä se on nyt muutamana iltana loikoillut ihan 
mielissään.:)

  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

t.Seijasisko

18 kommenttia:

 1. Hienoja myssyjä, molemmat! Ovatkin vähän erilaisia. Oi, kuinka Kaneli näyttää tyytyväiseltä ympyrässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjut. <3 Kaneli onkin kissaksi aika ilmeikäs.

   Poista
 2. Olen viime aikoina yrittänyt värkätä myssyjä. Sinä olet kyllä mestari. Ja sinun Kanelisi on ihan saman värinen kuin minun Inkiväärini eli Inkerini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..:) Kaipa sitä pitää ollakin jo mestari kun on monenmoista mallia viiden vuoden aikana tullut testattua. Kiva kuilla että sullakin ihan kotona ihana "joulumauste".

   Poista
 3. Upeita myssyjä, naisellisia ja varmasti ovat mieluisia saajilleen.

  VastaaPoista
 4. Noita lettimyssyjä näin aikoinaan Turkissa paljonkin. Niissä oli vaan paljon pitemmät letit ja pikkutytöt olivat oikein ihastuneita niihin. Aikomus oli itsekkin tehdä semmoisia, mutta jäi pelkäksi aikomukseksi, niinkuin moni muukin asia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tosiaan nuo nauhathan vois letittääkkin minä vain virkkasin ne.

   Poista
 5. Kauniin myssyn olet löytänyt ja varmaan mieluinen malli.

  VastaaPoista
 6. Ihania nämä myssyt! :) Minullakin mielikuvitus laukkasi, kun katselin Claudia Pratin myssyjä. Olispa ollut ihana päästä näkemään koko näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa aattelin minäkin. Olis ollut hienoa nähdä nähny koko näyttely. Kuvista ei saanut kunnolla selvää paitsi matkimastani myssystä joka on profiilikuva Claudian Facebook-sivuilta.

   Poista
 7. No vau, tuo lettimyssy on tosi kiva - eikä tuo lierimyssykään hullumpi ole :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja myssyjä! :) Tuo on kyllä jännä juttu, että jos kissa vaan näkee ympyrän, niin sen on pakko päästä sen sisälle. Jokin pesävietti ilmeisesti, mutta eiköhän tuo toimi niin kolleilla kuin nartuillakin. Toinen on sitten se, että mitä pienempi pahvilaatikko, sitä varmemmin kissa on kohta sen sisällä. :D Lapsuudenkodissani äiti osti joskus kahvinkeittimeen uuden lasikannun, jonka pakkaus oli juurikin niin pieni, että sinne se kannu sopivasti mahtui. Ja eiköhän vaan täysikasvuinen kissa ahtautunut sinnekin pää edellä ja sai vielä käännettyä itsensä niin, että lopulta istui siellä ihan tyytyväisenä ja kurkisteli reunan yli. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kissatarinasta.=) Kanelikin tykkää pahvilaatikoista.

   Poista
  2. Kauniita, naisellisia hattuja! Onko sinulla resepti näihin vai onko se salainen?


   Riitta

   Poista
  3. Resepti on vain mun pään sisässä. Koitan jossakin välissä saada sen kirjoitettua ja voin sitten julkistaa täälläkin.

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)