Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 25. huhtikuuta 2017

"Lankapaastomotivaattoreita" ja toinen peitto valmiina. .)Maaliskuun alusta asti täällä blogissani on ollut menossa kolmen kuukauden lankapaastotempaus kaikille niille jotka kokevat omistavansa liikaa lankaa.  

Ilmoittautuneita on 34, joista vain neljä on sortunut lanka-ostoksiin. Itsekin paastoan mukana tosin olen  muutaman kerän lankaa ostanut mutta kumminkin kuluttanut lankaa paljon enemmän ostanut lisää.

Paastolaisten kanssa ollaan mietitty syitä miksi lankapaasto todellakin kannattaa. Pitkä lista saatiinkin aikaseksi .  Listan tarkoitus on motivoida paastolaisia pysymään päätöksessään ja ehkäpä se laittaa muitakin "lankahamstereita" miettimään omaa langankulutustaan. Jo vielä keksitte lisää plussapuolia  niin laittakaa kommenttia niin jatketaan listaa. :)

1.Ylisuuret lankavarastot pienenee
2.Rahaa säästyy 
3.Kaappitila lisääntyy  
4. Löytöjä tulee esiin (ihan vuosikertalankojakin käyttöön sukiksi,huiveiksi ja peittotilkuiksi.yms.)
 5.Aloitetaan vihdoinkin se projekti, jota varten on jo langat ajat sitten ostettu, mutta  aina joku muu työ on kiilannut tielle.
6. Luovuus lisääntyy: keksii mm. sellaisia kivoja käsitöitä jotka muuten olisivat jääneet tekemättä 
7.Yleinen itsehillinän paraneminen, 
8.Voi kokea onnistumisen tunnetta
9. Kaupassa käynti nopeutuu. :)
10. Isäntä on kerrankin samaa mieltä asioista. :D 

plus tässä minun lankapaastossa on motivoivana tekijänä kisa ja arvonta kirjapalkintoineen kaikille niille osallistujille, jotka selviytyvät paastosta loppuun asti lankaa ostamatta.


Toinen blogissani meneillään oleva juttu on SPR:n  Äiti Teresan Tillkupeitto keräys. Tilkkuja on kertynyt paljon mutta vielä  ehtii viikon verran tilkkuja tekemään.  Tiistai   2.5. olkoot viimeinen postituspäivä.  Lisätietoa tästä keräyksestä täällä . 


Sain yhdistettya tänään toisen Äiti Teresan Peiton.  Minusta tästä tuli jopa kauniinpi kuin edellisestä sinivalkoisesta peitosta. Huomatkaan joukossa on muutamia virkattujakin lappuja. Peittojen kokoaminen onkin yllättävän kivaa etenkin kun vielä  paljon tilkkuja jäljellä, niin voi sommitella värejä keskenään sointuviksi. 

Kanelikin löysi tässä yhtenä iltana pehmoisen nukkumapaikan. :)


Mukavaa Viikkoa!

t. Seijasisko

6 kommenttia:

 1. Heips,on tosi kivan ja lämpimän näköinen peitto.On mukavaa kun on voinut itsekkin olla mukana tekemässä hyvää.Täällä on neulottu sukkia,myssyjä ja teinpä itelleni istuin lämmittimen seiskaveikka;marinoitunut n.10v,nyt tuli virkattua afrikankukka-neliöiksi,174g.23.3.kulutus oli 655g,nyt 25.4.lankaa kulutettu 769g,eli yhteensä 1424g.Suruksi on todettava,ei sitä kyllä lankalaatikossa huomaa.Mutta valmiissa töissä tietty...matkaavat hyväntekeväisyys kohteeseen,eivät jää nurkkiin edes valmistuneina.Mukavaa neulontaa kaikille paastolaisille...ja muillekkin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto, todellakin. Kun on monta samanväristä, peitosta tulee harmonisempi.

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto ja virkatut tilkut tekevät pinnasta mielenkiintoisen näköisen, niinkuin muutenkin erilaiset tilkut.
  " SÖPÖ KISSA!" sanoi 11- vuotias poikani, kun näki kissasi blogisi bannerissa.

  VastaaPoista
 4. Kaneli on ilmiselvästi Laatutarkastanut tilkut ja todennut hyviksi. Kyllä on kaunis peitto, täynnä yhteistyön voimaa.

  VastaaPoista
 5. Vaikka sinisen ystävä olenkin, niin täytyy sanoa, että tämä peitto on nätimpi. :) Nuo yksiväriset tilkut luovaa rauhaa ja antavat värikkäiden tilkkujen tulla esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkolta etelä-suomesta tuli nuo ruskeat tilkut ja muitakin yksivärisä yhteesä 35 tilkkua....se on ollut reilustiu suurin lähetys Nyt on ollut aika hiljaista ei ole osoitekyselyjä kuin yksi tälläviikolla.. saas nyt nähdä saadaanko 200 tilkkua kasaan. .. on sinne vielä matkaa. Toivoa on. :)

   Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)