Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

perjantai 1. joulukuuta 2017

Pienen pojan sukat ja tossut ja jouluisia käsityökalentereita.

Editoin tekstiä *-*   klo 12.45

Isäni on kotosin Kittilästä tai tarkemmin sanottuna pienestä Helpin kylästä. Vuonna 1944 isäni perhe joutui pakenemaan Lapin sotaa Pohjois-Ruotsiin. Sieltä isäni sisko eli Aili-tätini löysi Oskarinsa ja meni naimisiin ja  jäi sille tielle sinne Ruotsiin. Tätini ja miehensä ovat jo edesmenneitä mutta minulla on Ruotsissa kaksi serkkua Katrina ja Lennart. 

Katrinalla on vastikään vuoden täyttänyt lapsenlapsi - pieni suloinen Joni poika. Katrina tilasi minulta sukat Jonille ja tulipa minulla sukkien lisäksi tehtyä Jonille myös tennaritkin. 
Tässäpä nämä.
Lankana Villeä, Jannea  ja  Seitsemää Veljestä. Nehän ovat kaikki samanvahvuista sukkalankaa. 
Tennarit virkkasin kolmosen koukulla. Varsinaista ohjetta en kaivannut kun olen näitä ennenkin tehnyt. Tässä kumminkin linkki yhteen vauvan tennari-ohjeeseen. Ohjetta on helppo soveltaa isompiinkin lasten tennareihin kun tekee lapsen kengänumeroa vastaavan pohjan. 
Pohjiin lisäsin kuvan jarruainetta, jotta Jonin olisi turvallista opetella ensiaskeleitaan. Tätä tai vastaavaa tuotetta löytyy  monesta kivajalka käsityökaupasta myös verkkokaupoista. Toimii hyvin. 
 Kettu-junasukkien ohje löytyy "Kun Äiti Kelaa"- blogista täältä. Ohjeen sukat ovat kokoa vauva ja ne on tehty koukulla 2,5. Minä tein koukulla 3 ja sain siten juuri Jonille sopivat tossut  keskiverto käsialallani.
Nyt on joulukuun  ensimmäinen päivä . Netissä on taas useampia käsitöihin liittyviä Joulukalentereita. 
Niina Laitisen joulusukkakalenteri löytyy Facebookista  täältä
Novitalta on myös joulusukkakalenteri. Se löytyy täältä.

Ideahan noissa kalentereissa on se, että joka päivä tulee uusi ohjepätkä joulusiin sukkiin. Kun noudatat ohjetta  niin jouluaattona on sitten valmiina kauniit joulusukat.

Tekisi hirveästi mieli osallistua mutta niin on kiireitä joulukäsitöiden kanssa ettei ole aikaa. Pitää kyllä ensi vuonna tehdä kaikki  joulukäsityöt jo marraskuun loppuun  mennessä ja sitten keskittyä vain joulukalenterisukkien neulomiseen. :)
Dropsin sivuillakin on oma kalenterinsa täällä. Joka päivä luukusta löytyy jokin kiva jouluinen neuleohje. Luukut aion käydä avaamassa mutta tuskin ehdin yhtään ohjetta neulomaan .. mutta jospa saisi ideoita vaikka jouluun 2018. Kantsii myös katsoa Dropsin joulutyöpaja. Siellä on vaikka ja mitä! Tykkään itse Dropsin langoista. Hinta/laatusuhde on niissä kohdallaan. 

Viimeisenä haluan vielä esitellä on sellaisen joulukalenterin, jota voi vaikka joka päivä vaikka käsitöita tehdessä katsella ja sehän on  suomalaisten neulepodcastajien joulukalenteri.  Neulepodcastillä tarkoitetaan käsityöaiheista videoblogia. 
Kalenteri löytyy Youtube kanavalta täältä. Se alkoi jo 28.11 ja päättyy 29.12. Joka kalenteripäivä aina eri neulepodcastaajat kertovat joulupuuhistaan ja sieltä saakin  ideoita  ja osa kertoo myös samalla omista jouluperinteistään. 

*Minä olen katsellut viimepäivinä  neulepodcasteja. 

 Yksi suosikeistani on Sastamalaisen Lankakauppias  Rva Silmusolmun podcast . Joukossa on minulle tuttujakin käsityöläisiä  kuten Heivatujen Kudelmien Podcastin  Mari ja Kissa Karvoistaan Podcastin Anu. Heillä on myös oikein mukavat podcastit .*

 Minusta ei ole podcastaajaksi mutta jatkossa aion silloin tällöin vierailla minulle mieluisissa podcasteissä. 

Facebookista täältä ja Raverlysta täältä löytyy neulepodcastryhmät joihin voi liittyä, jos sinulla on tunnukset Facebookissa tai Raverlyssa. Ryhmät on  tarkoitettu neulepodcastaajille ja myös podcastien katsojille. 


Muitakin kivoja neuleaiheisia käsityöjoulukalentereita netistä  löytyy. Tässä olivat minun suosikkibongaukset. 

Mukavaa ja leppoisaa joulunalusaikaa!

t. Seijasisko 

Jk. Kuvan kaunis joulukuusi on kuvattu ämmilässä (vanhempieni luona) eilen.

6 kommenttia:

 1. Herttaiset sukat ja tennarit. Minullakin on kova kiire jouluneulomusten kanssa; tai oikeastaan vain yhden, mutta se onkin isompi työ.

  VastaaPoista
 2. Minä olen neulepodcastien intohimoinen katsoja. Tilaan suurinta osaa suomalaisista neulepodcasteista ja katson niistä jokaisen jakson. Neulepodcastaajien joulukalenteri oli viime jouluna ekaa kertaa. Seurasin sitä silloin ja seuraan tänäkin vuonna. Tänä vuonna osallistun myös meulepodcastaajien joulukalenterin joulubingoon. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Ihanat ketut ja tennarit :).

  Kiitos joulukalenterilinkeistä!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista, täytyypä käydä tutustumassa noihin podcasteihin

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)