Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Viime hetken jouluvinkit , kuusikatsaus ja hyvän Joulun toivotus

Täällä on joulupuuhat ovat vielä vaiheessa mutta jääpä tässä tätä aikaa blogin päivitykseenkin. Lahjakäsitöiden kanssa on pikkusen kiirettä, mutta muuten kyllä ehdin joulun laittamaan aika pitkälle valmiiksi jo perjantaihin mennessä, jolloin saan myös tyttären Itä-Suomesta luokseni. Nyt näyttää siltä, että jouluaattona olemme neljästään: tytär, poika, minä ja Kaneli. Kiva rauhallinen aikuisten joulu siis tiedossa.

Neulepodcastaajien joulukalenteria olen joka päivä katsellut ja sieltä saakin kivoja vinkkejä. SeijaP:n yksi vinkki kolahti minuun tämänpäivän joulukalenterijaksossa eli vanhoista joulukorteista voi leikata joulupostimerkin ja tehdä siitä kivan pakettikortin. Jos on hyvä leima niin sekin näyttää kortissa ihan kivalta.


Kiva, kun on vanhoja kortteja jäljellä niin näitä voi helposti ja nopeasti  tehdä enemmänkin. Korttien kuorten merkit voi myös hyödyntää, nehän voi liimata vaikka pahville. tehdä reiät ja sitoa lahjanaruun tai vaikka suoraan liimata paketin päälle. 

Toinen vinkkini on kuvan kaunis enkeli. Se ei ole omatekemäni vaan Lankapirtin Matleenalta joskus vuosia sitten lahjaksi saatu. Tykkään pienestä enkelistä ja joka koristaa joka joulu kotiani. Enkelin sisällä on ledtuikku. Jos haluaa niin tälläisen vielä ehtii hyvin täksi jouluksi virkata. Ohje löytyy Matleenan blogista täältä.

Kuusi oli jo koristeltu jo tavallista aikaisemmin
Minnin ja minun lauantaisten pikkujoulujen vuoksi.(ed.postaus) Tosin eilen sain vasta kuuseen valot, kun ehdin kaupungille ostamaan uudet kuusenkynttilät. Entiset olivat rikki.
Ledkynttilät toimivat pattereilla ja kauko-ohjaimella. Ei johtoja. Kätevää ja ei ollut minusta kalliskaan ostos. :) Ilmainen mainos menee tässä nyt Clas Olsonille, josta ostin nämä , mutta varmasti tälläsiä löytyy nykyisin muualtakin.

Minun joulukuusi on aina vihreä ja koristeissa saa olla ja niissä saa pitääkin olla väriä .:)Aito kuusi on toki hieno mutta on tullut kumminkin hommattua muovikuusi. Hyvä yksinkertainen syy on se, että kerran kun kuusen ostoon on satsannut niin seuraavina jouluina on ainakin yksi rahanmeno vähemmän.
Muovikuusessa on plussapuoli myös se, ettei se ei varise.

Parin havunoksaa jos käy metsästä hakemassa ja laittaa ne maljakkoon niin saa kuusentuoksuakin tupaan. :) ja vain muutaman kuusenneulasen lattialle. :)
Siihen kun jotain koristetta laittaa niin kaunishan sekin on. Sen aion vielä ennen aattoa tehdäkkin.

Kuuseni on minusta erityinen ja kaunis siksi, että ainakin 80% koristeista olen saanut läheisiltä ja ystäviltä eli ainakin Danalta , Hennalta, Vuokolta, Satulta ja äitiltä ja on niitä muitaki. :)


Aarikan puiset Kulkuset , joissa lukee Joulurauhaa on 80-luvun alkupuolelta. Se onkin vanhin koriste. Se oli monena vuonna vielä kun kerrostaloissa asuttiin oveen teipattuna. Se jälkeen se on ollut joulukuusen koristeena. Laitan sen aina yläoksille toivottamaan joulurauhaa.

Tänä vuonna uusin juttu minun kuusessa ovat pinkki/valkoraidalliset karkkikepit. Tigerista eilen ne ostin ja yhden jo maistoin ja kivalta maistukin. Tokmannillakin niitä myydään aika monessa muussakin paikassa. Ne ovat suosittuja nykyään.


Lisäksi tämä vuoden kuusessa on extrana kolme karvatupsua.. punainen, valkoinen ja musta. Niillä tulee olemaan oma merkitys tänä vuonna meidän joulussa. Se on vielä salaisuus. :)

Lopuksi toivon kaikille..


Hyvää ja Onnellista Joulua

Seijasisko 

edit : Huonoja nuo kuusikuvat. Ei tuu edukseen, Vaikea kuvattava. Pitäs olla parempi kamera tai sitten vain parempi kuvaaja. 

12 kommenttia:

 1. Hyvää Joulumieltä ja Rauhallista Joulua :) t:Nina

  VastaaPoista
 2. Suomalaisten neulepodcastaajien joulukalenteriluukun minäkin katson joka päivä. Tämän päivän luukku minulla onkin vielä katsomatta, joten nyt alan katsoa sitä ja neuloa tennarisukkia pukinkonttiin.
  Tunnelmallista joulua sinulle ja Kanelille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Neuleodcasteja kun katselee niin aina pitää tehdä käsitöitä samalla. Kiitos. :)

   Poista
 3. Oikein mukavaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia, niin kauniita ja jouluisia♥ Kuusi on kaunis ja ihanat koristeet! Mukavaa joulunalus aikaa♥

  VastaaPoista
 5. Oikein Suloista ja Ihanaa Jouluhnaikaa teille sinne kaikille.

  VastaaPoista
 6. Rauhallista ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
 7. Oikein Rauhallista Ja Tunnelmallista Joulun Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)