Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

maanantai 18. joulukuuta 2017

Varamummilan pikkujoulut ja joulukorttiasiaa

Edit. 18.12 klo 21.30
Täällä varamummilassa vietimme pikkujoulua lauantaina. 
Joululaulut soi ja leivoimme ja koristelimme pipareita.

Leivoimme tonttuja, kissoja , pupuja, ukkoja , akkoja  ja traktoreita. :D Kyllä meillä oli taas lystiä. Minni sanoi , että toi  oikeanpuoleinen kissa on  "hikikissa" eli sellanen joka käy aina juoksemassa.:D Sillä näyttääkin olevan hikinauha päässä. :)
Tämä pieni puujoulukuusi koristeineen oli Minnille tosi mieluisa. Sitä Minni koristeli monta kertaa uudestaan. Kuusi on sellainen tämän joulun hyvä heräteostos. 
Lahjojakin olivat tontut tuoneet kuusen alle tietysti leluja ja karkkia ja pehmeitäkin paketteja. 
Nämä hassut Minion sukat olivat Minnille mieleiset. 
 Jos osaa perussukat neuloa ja pikkuisen virkata niin kuva riittää ohjeeksi.
Tässä vielä sivukuvaa.
 Minnin äidille tein kierrejoustinmyssyn. Ohje löytyi täältä
 Myssy oli mieluinen ja  minustakin oikein sievä ja vieläpä helppo ja nopea tehdäkkin. Voisin tehdä samanlaisen itsellekin joulun jälkeen.
Myssylankana on ohjeen mukaista pehmoista Peru-lankaa. Ei luulisi kutittavan. Langassa on 40 % villaa, 40 % akryylia, 20 % alpakkaa.

Joulukortteja on alkanut taas tulemaan päivittäin.
Radiossa kuulin kerrottavan, että joulukortteja lähetetään aina vain vähemmän mutta kumminkin yli nelikymppisistä naisista peräti  70% lähettää joulukortteja. Ilmankos minullekin tulee yhä joka vuosi aika paljonkin kortteja. :)
Taitaa kumminkin käydä ajan kanssa niin, että joulukorttiperinne  katoaa vuosien mittaan kokonaan. Minusta se vähän ikävää kun kaiken pitää olla niin digitaalista. Kyllä joulutervehdys on aina mukavampi saada oikeaan postilaatikkoon kuin sähköpostiin. :)
Tämä kaunis kortti on kaimaltani siis Seijalta entiseltä hyvältä työkamultani ja yhä olemme  kamuja. :)
Itsetehtyjä kortteja jaksan aina kunnioituksella ihastella. Kortteja lähetän joka vuosi montakin mutta itse en jaksa niitä näperellä.  

Valokuva joulukortteja  lähettelin lapsista silloin, kun olivat pieniä ja parina viime vuonna olen lähettänyt  Kanelinkuva kortteja. :) 
 Kanelikortti  vuoden takaa. 

Tänä vuonna ostin joulukortit.
 Koitan valita kortit huolella  mm. tälläsiä söpöjä kissakortteja olen tänävuonna lähetellyt kissaihmisille ja muillekin. Koiraihmiset ovat saaneet minulta tänä vuonna koirakortteja.:)Tämä ihana Minna Immosen tonttu/kissakortti ilahdutti tänään kovasti. Kortti tuli hyvältä ystävältä Kaikulta. Erinomainen on valinta etenkin kun kortin tuotoista menee osa hyväntekeväisyyteen.  Kaikulta tuleekin hyväntekeväisyysskortti joka vuosi.

Tälläinen poikani eskarissa 90-luvulla ompelema tonttu komeilee keittiön seinällä. :)
 Tontun taskuun onkin hyvä laittaa joulukortit. Malli on minusta  hauska  ja helppo tehdä lapsen kanssa. Itsetehty Kauriskortti kuvassa tontun alla on   Anna-Marialta. Se ei mahtunut korttitontun taskuun mutta näyttää hienolta taululta tuossa seinällä. :) 

Tälläviikolla riittää vielä neulottavaa joululahjoiksi mutta ei niin paljon, että stressata pitäsi. Illalla vietetään sitten Ompelupaikan neulekahvilan Pikkujoulua.
Mukavia joulunaluspäiviä!

Toivoo Seijasisko ja Kaneli-kissa


6 kommenttia:

 1. Minustakin on ikävää, että osa mukavista perinteistä katoaa. Meillä saadut joulukortit kiinnitetään pikkuisilla pyykkipojilla oloneen ikkunan eteen ripustettuun nauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tapa teillä laittaa ottaa kortit mukavasti näytille ja jouluiseksi koriteeksi. :)

   Poista
 2. Kyllä ihana pikkujoulu teillä ollut ja lahjatkin nyt jo noin antoisat:) Myssyn malli on kaunis. ja kylla vaan,paljon mukavampi on saada joulukortit postin kautta:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulun tuntua pikkujoulussanne ja tuoksuakin, kun pipareita paistoitte. :) Kivalta näyttää tuo myssy, ehkä matkin sinua, kun minulla sain paksua lankaa, josta olen arvellut tekeväni joskus myssyjä. Siis kiitos linkistä ohjeeseen.

  VastaaPoista
 4. Kivat pikkujoulut teillä! Olen samaa mieltä korttiperinteestä. Toivottavasti edes se säilyy tässä persoonattomassa digimaailmassa! Itsetehdyt on ihania ja niitä säilytän vuosikaudet.
  Peru on muuten ollu meidän puodin myydyin talvilanka jo vuosikaudet just siks kun se ei kutita. Hyvä valinta pipoon! Mukavaa loppuvuotta sulle ja Kanelille!

  VastaaPoista
 5. Kivat pikkujoulut teillä! Olen samaa mieltä korttiperinteestä. Toivottavasti edes se säilyy tässä persoonattomassa digimaailmassa! Itsetehdyt on ihania ja niitä säilytän vuosikaudet.
  Peru on muuten ollu meidän puodin myydyin talvilanka jo vuosikaudet just siks kun se ei kutita. Hyvä valinta pipoon! Mukavaa loppuvuotta sulle ja Kanelille!

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)