Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kesänviettoa ja käsitöitä!

Outokummun reissun jälkeen olenkin viettänyt kesää ihan vain Oulussa. Ilmat ovat vaihdelleet ja välillä on ollut tosi kauniitakin päiviä. 

Kesänviettooni on kuulunut mm. mieluisia vieraita ja parikin neuletapaamista.


Ihanan Minni-neidin kanssa olen myös saanut kesästä nauttia. Tässä ollaan kävelyllä tässä ihan lähistöllä. :)



Viikko sitten sunnuntaina  kävimme  Ainolan leikkipuistossa. Matkalla puistoon kävelimme Oulun Tuomiokirkon ohitse ja sanoin Minnille, että "kirkossa mennään naimisiin." Minni sanoi siihen, että " ei mennä nyt sinne naimisiin vaan mennään sinne Ainolan puistoon.":D Kyllä siellä Ainolan puistossa olikin kivaa.:)

 Olen myös nauttinut yksinolosta ja todennut että  minussa on erakkoluonnetta...ja yksinkertaisesti  käsitöiden teko yhdistettynä television katseluun tai äänikirjan kuunteluun on  todella mukavaa.


Sain tänään valmiiksi kuvan ruusuliinan eteisen pöydälle.


Lanka on Lankamaailmasta ostettua. Koukkuna minulla oli numero 2.


Malli on niin vanhasta virkkauslehdestä, että uskallan sen tässä julkaista. Ihan mallin mukaan en tehnyt, mutta ruusukuvio on sama.


Olen tehnyt myös käsipyyhkeen kylppäriin. Ohje löytyy Lankavan sivulta täältä.

Sadepäivinä olen järjestellyt kaappeja uuteen uskoon ja laittanut joitakin tavaroita ja vaatteita  kirpparia varten laatikkoihin ja varastoon. Sen verran on myytävää että kannattaa varata kirpparipöytä syksyksi.

Kaapin kätköistä löytyi myös kaunis vauvamekko, jonka tyttäreni sai puolivuotiaana kummitädiltään Helenalta Englannista lahjaksi.


 Laitoinkin mekon esille makkarin seinälle.:) Kiva hengari tähän tarkoitukseen löytyi eräästä nettikaupasta.

Tulevana viikonloppuna lähden käymään Keminmaalla lapsuudenystäväni luona ja viikon päästä tavataan kahden lukioaikaisen  ystäväni kanssa täällä Oulussa. Toista heistä en ole tavannut ainakaan 35 vuoteen.

Loppukuusta saan vieraita  Brasiliasta asti kun ystäväni Nelza ja tulee tyttärensä kanssa viideksi päiväksi Ouluun.:) Nelza oli vieraanani Suomessa ja Oulussa kesällä 2012. Jossakin välissä pitäsi vielä ehtiä Rovaniemelläkin käydä. Olen nimittäin luvannut viedä Minnin joulupukkia tapaamaan.:)

Tuntuu, että juuri nyt elämä hymyilee minulle ja olenkin ihan onnellinen. :)


Toivotan kauniin piharuusuni  myötä oikein hyvää kesänjatkoa kaikille. Palaan tänne kun taas uusia käsitöitä valmistuu. :)

t. Seijasisko



15 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa kesäsi. Minullakin on mieluisa vieras mummolassa. Kauniin ruusuliinan olet tehnyt. Tykkään tuosta väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos..minäkin tykkään tuosta sävystä ja väri sopii hyvin minun kotiini..

      Poista
  2. Tuossa iässä lapset ovatkin parhaimmillaa, kelpaa vielä "mummojen" seura. Näköjään vanhemmalla iällä he eivät enää ennätä, on niin paljon muita menoja.
    Eikös vaan ole mukavaa välillä olla ihan yksin kissan , kutimen ja telkkarin seurassa, vaikka sinulla näyttää noita menoja kyllä piisaavan koko kesäksi.=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sen on ja lapsuus on loppujen lopuksi aika lyhyt aika .Toinen lausekin on täyttä totta. Vaikka noita kivoja menoja näin kesällä minulle on tavallista enemmän niin kyllä noiden tapaamisten välissä jää aikaa úseitakin päiviä, jolloin saa nauttia omasta olosta.

      Poista
  3. Oi,täällä on niin paljon kaikke kivaa! Ihanalta näyttää tuo Minni-tyttö:)kaunis liina ja tuo pyyhekin. Tommosia on minullakin ajatus tehdä. Saa nähdä koska ehdin toteuttaa,kun on niin monenmoista lastenlapsille ensin tehtävä. Niin suloinen tuo tyttäresi mekko.

    VastaaPoista
  4. On sulla mukavaa kesänviettoa. Sopivasti ohjelmaa ja omaa rauhaa. Ihanasti olet laittanut tyttäresi mekon esille. Minullakin on muutamat lasten vauvavaatteet tallessa, mutta voi olla että säästelen ne muuten vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mekko saakin olla seinällä tai ainakin siihen asti, jos joskus tytär tai poika saavat pikkuprinsessan.

      Poista
  5. Suunnitelmasi kuulostavat tosi mukavilta. Liina sopii kauniisti pöydälle ja on muutenkin tosi nätti. Mekko ja henkari ovat nappivalinta makkarin seinälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. itsekin tykkään kovasti tuosta mekosta makkarin seinällä.:)

      Poista
  6. Kiva liina ja pyyheliina! :) Minäkin olen monesti miettinyt käsipyyhkeen kutomista iste, mutta en ole saanut toteutettua vielä.
    Vieraita on aina mukava saada, erityisesti kesällä. Meilläkin oli mukavia vieraita hiljattain, kun Marleena poikkesi miehensä ja tyttärentyttärensä 4v kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Tosi kivoja vieraista olet saaanutkin. Harmi kun Marleenalla on bloginpito jäänyt. Tuolla se mulla on kuitenkin yhä suosikeissa.:)

      Poista
    2. Marleenalla on niin paljon muuta touhua, kun saa paapoa viittä ihanaa lapsenlasta. Kyllä hän käsitöitä ehtii sentään tekemään, mutta bloggaamaan ei einää ehdi. Ehkä myöhemmin jää aikaa blogillekin.

      Poista
  7. Kauniin liinan olet virkannut. Mukavaa on tiedossa, kun ystäviä on tulossa ym. Minulla on viikon päästä kansakoulun tapaaminen, johon tulevat 1939-1943 syntyneet. Olen tuota viimeistä ikäluokkaa ja koulun aloitimme v.1950. Montakaan en ole heistä tavannut sen jälkeen. Odotan mielenkiinnolla tuota tapaamista. Terv. Kerttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se onkin mielenkiintoista kuulla miten kavereitten elämä on mennyt. Itse kun mietin niin en kyllä edes muista kaikkia kansakoulukavereita. Ehkä ne palautuisivat mieleen jos olisi tälläinen tapaaminen.

      Poista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)