Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Käsitöitä kaupan

Olen päättänyt tehdä koko syyskauden käsitöitä myyntiin eli  ainakin 90%  esittelemistäni töistä tulee olemaan kaupan. Käsitöistä ansaitut rahat aion sijoittaa omaan matkarahastoon.


 Olen varannut Järkikippikseltä Raksilasta pöydän kahdeksi viikoksi  4-18.joulukuuta.  Tulen myymään käsitöitäni siellä ja varmaan jotain muutakin lahjoiksi sopivaa tavaraa.


Järkikirppiksestä on Oulussa tullut lyhyessä ajassa todella  suosittu kirppis. Osaltaan syynä kirpputorin muutto erittäin hyvälle paikalle Raksilaan isojen markettien viereen. Joulukuun pöydät olivat jo pari päivää sitten  lähes loppuun varatut.Toivoisin kovasti, ettei kirpputorilla olisi montaa sellaista käsitöiden myyjää,  jotka myyvät tarvikkeiden hinnalla. Sen verran itsekin arvostan omaa ja muiden käsityötaitoa, etten siihen alistu. Sehän vaikeuttaa etenkin  niiden tilannetta, jotka haluavat pienen ansaitun palkankin työstään ja vielä maksavat verotkin.

Minäkin aion käsitöiden tuotosta verot maksaa.. laki määrää sen.  Jos ei omista  yritystä , niin myyntitulot merkitään veroilmoituksessa kohtaan muut ansiotulot. Myyntituloista saa vähentää  tarvikkeet kuten  langat, puikot, käsityölehdet tms. Teen muistiinpanot tekemistäni käsitöistä, tarvikkeista ja  myynneistä vihkoon.


Myyntipäätöksen myötä sain vihdoin siivottua lankakaapinkin niin hyvin, että kehtaan kuvankin näyttää.   Lankakaapissa ovat villalangat ja muut tarvikkeet ja vieressä olevan lipaston laatikoista löytyy puuvilla/akryyli ja bambulangat.  Lipaston päällä "Marilyn"-nukella on päässään tekemäni sytomyssy ja korista laatikoston vierestä löytyy lisää valmiita töitä. :)

Nyt on taas selvä käsitys mitä lankaa minulla on ja suurinpiirtein tiedän senkin,  minkä verran lankaa omistan. Lankapaastoilla ja viime aikojen maltillisemmilla lankaostoksilla  on selvästi ollut vaikutuksensa. Mutta siltikin  lankaa kumminkin vielä vielä piisaa. Tämän syksyn aikana on tarkoitus hyödyntää jo varastossa olevia lankoja tosin jonkin verran ostoksiakin tulen tekemään.

Tässä uusimmat tekeleeni.


  
Tälläiset tassulapaset tein ..tosin nämä eivät mene myyntiin.. hellyin antamaan  Minnille , kun se näistä niin tykkäsi. Minni sanoi, että "nää on koirantassut." :) Tosin näitä kun katselen niin tuntuu, että tassuidea toimii kumminkin paremmin sukissa.


 
Samaisesta hapsulankakerästä riitti vielä hyvin naisen käteen sopiviin lapasiin. Nimesin nämä  jääkarhuiksi.:) Lankana on 7- veljestä ja lankakaapista löytynyt vyötteetön hapsulanka. Mallina peruslapaset ja hapsut lapasiin  teen Pian tapaan.


Mielenkiintoinen syksy edessä ja jos tämä on kannattavaa niin miksen tekisi jatkossa näin jokainen syksy. 

Keväällä on  sitten taas mukava palata tutunpaan toimintaan: tekemään kästöitä ystäville , läheisille ja myös syöpäpotilaat ja pakolaislapset ovat silloin vuorossa.

Nyt laitan  äänikirjan  soittimeen ja alan tekemään lisää hapsulapasia.  Syyskuu taitaakin olla minulla "lapaskuu".

Hyvää iltaa!

t. Seijasisko 

JK: Jos jokin syksyn mittaan myyntiin  tulevista käsitöistäni ostomielessä kiinnostaa niin saa laittaa tarjouksen sähköpostiin. Postittaakin voin mutta silloin ostaja maksaa myyntikulut. 

8 kommenttia:

 1. Voi, kun käsityökaappi näyttää hyvältä siivottuna!! :)

  Kysyisin tässä ihan mielenkiinnosta, että ilmoitatko kirppiksellä, että maksat käsitöiden tuotosta veroa?
  Olen vähän itsekin suunnitellut vaikkapa villasukkien myymistä kirppiksellä ja haluaisin tehdä sen oikein, joten olisi kai ostajien reilua tietää, että veroihin ne ilmoitan, vaikkei mulla y-tunnusta olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkikirppiksen säännöissä on lukee jotenkin näin:että käsitöiden myynnistä on maksettava vero ja jokaisen on huolehdittava se asia, mutta kirppiksen asia ole puuttua siihen. Eli ei ne viissiin halua edes tietää kuka maksaa ja kuka ei. Käytettyä kodin irtaimistoa voi myydä verovapaasti, kunhan sen voitto jää alle 5000 euroa vuodessa. Seuraavassa linkissä asia on selitetty hyvin: http://verotusblogi.blogspot.fi/2015/06/kasityotuotteiden-myymisesta.html

   Poista
 2. Toivottavasti myynti sujuu hyvin ja matkakassa karttuu. Tassu- ja jääkarhulapaset ovat hauskoja molemmat.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä oon tuosta, että omaa tekemistään pittää arvostaa ja hinnotella tuotteet sen mukaisesti. Ei ne tulot kuitenkaan kovin suuria ole vaikka millasen määrän sukkia neulos ja liinoja virkkailis. Jos alakaa tuntipalkkaansa laskemaan... ei viitti alakaa.. :)
  Hyviä, innostavia aherrushetkiä sinulle ja onnistuneita kauppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marumummeli.Tuntipalkat ei todellakaan pyörrytä.:D En viitsi itsekkään laskea.:)

   Poista
 4. Kadehdittavan siisti lankakaappi. Mulla on kaaos, mutta onneksi kuopus lupasi tulla avuksi järjestelyihin marraskuussa, kun hänellä helpottaa ja on siis aikaa.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo lapaset. Oletko suunnitellut esimerkiksi kevytyrittäjyyttä? Minun tuttavani kertoi, että hän saattaa alkaa hyödyntämään laskutuspalvelua. Hän itse myy palveluitaan, ja hän on meikkaaja-maskeeraaja. En tiedä, sopisiko tämä myös esimerkiksi käsitöihin. https://www.uuras.fi/laskutuspalvelu

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)