Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

perjantai 30. syyskuuta 2016

Siilejä ja erilaisia hapsulankoja

Minulla on edellisen postauksen jälkeen valmistunut viidet siililapaset myyntiin. Hyväksi toteamani siililapasen ohje löytyy Pia Tuonosen neuleblogista . Mittataulukkona olen käyttänyt  Novitan lapastaulukkoa.


Näissä naisten  lapasissa on lankana  Seitsemää Veljestä ja lanka on englantilaisen villakehräämön Sirdarin Funky Fox hapsulankaa. Langassa on pitkät hapsut ja juuri se antaa todella hauskan vaikutelman lapasiin. 


 50 gramman kerä Funky Foxia maksoi Oulun Villiinassa neljä euroa. 50 grammassa lankaa   50 metriä   lankaa. Se riittänee yksiin aikuisen lapasiin.


Kuvan naisen lapasissa on Villiinasta ostettua norjalaista Sandnessgarnin Funny lankaa. Lanka on  todella pehmoista ja pinnasta tulee"turkismainen".


Langan  hintaa en muista mutta nettikaupoissa hinnat vaihtelevat 5 ja 6  euron välillä. Lanka on riittoisaa, sillä 50 grammassa peräti 90 metriä. Siitä pitäsi riittää kahteenkin aikuisen lapaspariin tai useampaan lasten lapaseen.


Näissä 130 cm kokoisissa lapasissa on lankana  Gjestalin Janne ja  Sandnesgarnin Funny Lux lankaa.


Tätä punaruskeaa väriyhdistelmää ei taida olla saatavilla  tällähetkellä ollenkaan. Villiinan varastoista kun löytyy aina vanhojakin värieriä.  Tämäkin lanka maksaa 5-6 euroa 50 gramman kerältä . Hapsutus on tiheää ja tasapitkää . Sopiikin tosi hyvin nimenomaan siililapaseen.  50 grammassa on lankaa 56 m. 


Tämä lapaset ovat kokoa 90 ja 110. Molemmissa lankana Yamos hapsulanka ja Seitsemän Veljestä.


Turkkilainen Kartopun Yamos  oli ainut hapsulankavaihtoehto Oulun Lankamaailmassa. Tämä on kumminkin ihan hyvä ja  pehmoinen lanka.  Värivalikoimaa riittää ja hinta on edullinen. 100 grammaa Yamosta maksaa 3,90 euroa.  Keveytensä puolesta lanka on myös riittoisaa.

Kaikki hapsulangat ovat  100% polyesteria. Yamoksen pesuohje suositti 30 C konepesua ja muiden esiteltyjen  hapsulankojen pesuohjesuositus on 40 C asteen konepesu. Siitä minulla ei kokemusta  miten eri hapsulangat pesussa kestävät ja onko sitten kumminkin niin , että laadusta kannattaa maksaa.

Minä laittasin  siililapaset pyykkikoneeseen 30C asteen villapesuohjelmalla kuten kaikki muutkin villavaatteet. Olen huomannut, että siten neuleet säilyvät kauniinpana pidempää.

Yamos ja Funny "turkismaisuudellaan" muistuttivat eniten toisiaan. Yamos oli edullisinta ja plussaa myös laaja värivalkoimat. Sirdarin pitkähapsuinen Funky Fox lanka oli niin  mukava  tuttavuus, että taidan  käydä  Villiinasta hakemassa sitä pari kerää varastoon. Se lanka tulee minulla varmasti käytettyä. Siilimäisin lopputulos  tuli Funny Lux langasta. Muitakin hapsulankoja toki löytyy mm. Schahenmayeriltä ja Katialta.

Valitettavasti  suomalaista vaihtoehtoa hapsulangalle ei taida tällähetkellä olla markkinoilla.

Nyt minulla on mielessä pieni kiva lapasidea, josta saatte tietää seuraavassa postauksessa.


Syksyisin terveisin!

Seijasisko

6 kommenttia:

 1. Monet kauniit siilit olet neulonut. Kiva lehtiartikkeli alapuolella.
  Hyvää alkavaa lokakuuta.

  VastaaPoista
 2. Siinä onkin siili poikasineen :) Siililapset ovat hauskoja ja kummityttökin aikoinaan tykkäsi (samoin tarhakaverit).

  VastaaPoista
 3. Pihallasi näyttää olevan siilien syyskokoontuminen! ;) Ihania siilejä ovatkin. Minä en ole moneen vuoteen tehnyt siililapasia, mutta nyt tuntuu, että voisin vaikka tehdä.

  VastaaPoista
 4. Moikka!Blogissani on sinulle haaste:)
  Ihania siilejä.Joskus vuosia sitten tein yhdet siilit,mutta nyt kyllä innostuin uudelleen:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat siilit! Ja Ihana kuva kun siilit ovat luonnossa.

  VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)