Tervetuloa käsityöblogiini

Tervetuloa käsityöblogiini
Minun ihanin kerä on Kaneli-kerä. :)

tiistai 5. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivä arvonta!

Hyvää Suomi 100-vuotta Itsenäisyyspäivän aattoa. Blogini bannerissa komeilee Saana-tunturi, joka sai eilen upean sinivalkoisen juhla-asun.


Minä aloitan huomisen aamuni  juhlallisesti kello 8.  Suomen lipun nostolla. Minulle nimittäin sattui taloyhtiön lipunnostovuoro. :)

Puolenpäivänaikaan menen katsomaan elokuvateatteriin
Tuntemattomaan sotilaan ja illalla maistelen glögiä, polttelen kynttilöitä, neulon joululahjoja  ja katselen samalla tietysti Linnan juhlia.

 Kysynkin nyt mitäs suunnitelmia teillä on huomisen varalle?  .. tai jos vastaatte myöhemmin niin  miten vietitte itseänäisyyspäivän?

Kaikkien em. mainittuun kysymykseen  vastaajien kesken arvon levyn maailman parasta suklaata eli Fazerin sinistä. Aikaa on torstaihin 7. päivään kello 17.  saakka. Palkinnon laitan postiin mahdollisimman pian.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

t. Seijasisko 

34 kommenttia:

  1. Paikkakunnan juhla on huomisen ohjelmani.

    VastaaPoista
  2. Kotona perheen parissa,juustolautasen kera (Y)

    pinja.pylvas@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Herkuttelu ja rentoutuminen kotona:) pija@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Menemme katsomaan Tuntematonta sotilasta leffateatteriin. Linnan juhlat aion katsoa illalla televisiosta.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  5. Aion mennä kunnan & seurakunnan yhteisiin juhliin, illalla katsotaan Linnan juhlia ja fiilistellään kotona.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Kotona syödään ja juhlistetaan Suomea.
    han.nystrom@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Vietän kotona lasten kanssa aikaa ja illalla katson linnan juhlia.

    VastaaPoista
  8. Ihan vaan olen kissani kanssa kotona. Neulon ja luen. Raclettea varten ostin kotimaista Hilma-juustoa ja palvikinkkua ajattelin sulan juuston kanssa syödä. Varsinainen ruokani tuli just uunista, supisuomalaista kaalilaatikkoa.
    Eli ei mitään juhlavaa mutta mielessä kuitenkin, olihan oma isäni sodissa yli kolme vuotta.
    Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle ja läheisillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon.Tuli tuosta kaalilaatikosta mieleen(joka on muuten minunkin suoskikkiruoka) että minun lempiruoka jouluna on lanttulaatikko.Alkoi niin tekemään sitä jo mieli, että ostin kaupassa käydessäni lanttusosetta, kermaa ja siirappia. Paistan huomenna ennenkuin lähden elokuviin. :) Itsenäisyyspäivänä ole tietääkseni mitään tiettyä menuuta mutta varmaan monet laittavat perinteistä kuten karjalanpaistia tai poro -tai hirvikäristystä. Linnaan juhliin tänä tulee vuonna perinneruokia jokaisesta Suomen maakunnansta.

      Poista
  9. Ostimme sinivalkoiset suomalaiset kynttilät, SNY lahjoitti nätit servetit lippukuosia ja suunnittelin isänmaallista leipomista Isännän tehtäväksi. Hankimme jo kotimaisia ruusuja maljakkoon, kyllä näillä juhla syntyy! Toki katsomme linnan juhlat, ulkoilemme kun tänään satoi lunta valaisten maiseman ja taidanpa vähän neuloa! Eli me vietämme rauhallisen juhlan kotona. Tiistai eli tänään oli todella rankka työpäivä, pieni juhla tekee hyvää arjen keskellä. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! kuulostaa mukavalta juhlalta ja samalla tulee lepoa ja yhdessäoloa perheen kesken.

      Poista
  10. Ajattelin tehdä jotain hyvää ruokaa ja rentoutua. Päivä on arvokas ja tärkeä, joten varmaan tulee telkkaristakin monenmoista katsottavaan. Hyvää itsenäisyyspäivää! 3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  11. Kotosalla katsoen linnan juhlia sekä neuloen samalla joululahjoja. Hyvää itsenäisyyspäivää!! nina_1006@outlook.com

    VastaaPoista
  12. Aion mennä katsomaan ilotulitusta huomenillalla . Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Ihana kuva Saana-tunturista! Aamusella leivon vaaleita pipareita, joihin laitan vihreää sokerikoristetta. Iltapäivällä menemme vanhimman poikamme 38-vuotis synttäreille. Viemme samalla kynttilän isäni haudalle. Illalla katsomme linnan juhlia. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!
    - Sinikka

    VastaaPoista
  14. Meillä vietetään huomenna 6-vuotiaan pojan syntymäpäiviä. Ja illalla pitää katsoa linnan juhlat, neule jo varattu valmiiksi :)

    emmipe@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Klo 10 on partiolaisilla Pornaisten seurakuntakeskuksella lippusaattue. Lipunnosto oli jo tänään illalla. Telkkarista katsomme Tuntemattoman sotilaan ja Linnan juhlat. Illalla herkuttelemme juhla- aterialla koko perhe. Menyy on vielä keskustelun alla.
    Hyvää Suomen 100- vuotissynttäriä!

    VastaaPoista
  16. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
    Minä olen töissä tätä kirjoittaessa ja kun yövuorosta pääsen, nukun noin 4h. Tarkoitus olisi mennä lapsien ja miehen kanssa katsomaan Tampereella järjestettävää ilotulitusta ja illalla ehdottomasti katsoa Linnan juhlia televisiosta niin kauan kun vain jaksan. Suunnitelmissa olisi kyllä Tampere-talon linnanjuhlat lapsien kanssa, jos vain jaksa. 7 yötä takana, niin voi olla että en jaksa.
    Ja ihana kuva Saana-tunturista. Tuollaisen loisteessa olisi ihana neuloa sytomyssyjäkin!
    Hyvää joulun odotusta täältä eteläisemmästä Suomesta!

    VastaaPoista
  17. Kotona syödään ja katsotaan linnan juhlat :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Mahtoi Saana olla komea näky ja kuinka ne revontuletkin osasivat juuri silloin tulla leimuamaa kuin pisteenä iin päällä.
    Minä meinaan yksikseni vain löhöillä ja poltella kynttilöitä pihalla. Kissojen takia niitä ei uskalla sisällä poltella (huonosti kasvatetut katit, hihi).
    Hyvää Juhlapäivää Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minunkin kynttilät ovat enimmäökseen ledejä juurikin Kanelin takia. Nykysin ne näyttävät yllättävän aidoilta.

      Poista
  19. Minä osallistun päivällä Kässäkerho Pom Pomin Sukka-Finlandia -starttiin ja samalla reissulla yritän nähdä vilauksen itsenäisyyspäivän paraatista, joka tänä vuonna on täällä Kuopiossa. Illalla neulon sukkaa 100 % suomalaisesta sukkalangasta, Tukuwool Sockista ja katson Linnan juhlia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Tukuwoolia pitää minunkin kokeilla.. siitä niin monet tuntuvat tykkäävän.

      Poista
  20. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle. Me menemme puoliltapäivin kylään hyvien ystävien luo. Illalla tietysti istumme sohvalla katsomassa linnan juhlia. Minä kutimien kera.

    VastaaPoista
  21. Nautin omasta ajasta puhelin kiinni. Katson sarjoja ja käyn kävelyllä. Olen kaivannut omaa aikaa, ja vihdoin se on mahdollista. :)
    vilmakoon@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Syödään hyvää ruokaa, herkutellaan suklaalla ja ruissipseillä. Katsotaan presidentin juhlat ja poltetaan kynttilöitä.

    Hyvää sinivalkoista itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  23. Kotona rauhallisissa tunnelmissa perheen kanssa.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  24. HYvää ruokaa, yhdessäoloa, kynttiöitä :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Kynttilöitä, hyvää syömistä, ulkoilua ja Linnan juhlat
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  26. Täällä oli koko kunnan itsenäisyyspäivä juhla, johon myös koululaiset osallistuivat. Kotona sitten hyvää ruokaa ja illalla linnan juhlien katselua.
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Tänään ja tällä hetkellä katson linnan juhlia. Huomenna koulua, tiistaina meillä oli itsenäisyyspäivän ruokailu tarjoilijoineen ja 100- leivoksineen!
    sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Vietin itsenäisyyspäivän kotona perheeni kanssa, paistoimme pipareita ja seurasimme juhlintaa televisiosta :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Itsenäisyyspäivän aamuna nukuttiin pitkään. Vasta iltapäivällä lähdettiin katsomaan ilotulitus ja sen jälkeen ystävien luokse itsenäisyyspäiväkahveille ja linnan juhlia katsottiin siinä sivussa.

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia tämä kirjoitukseni herätti? Kommenttisi otan ilolla vastaan. :)